Stijlgidsen

Nike Internationalist

De Nike Internationalist is één meest van de iconische sneakers die het merk ooit uitgebracht heeft. Het eenvoudige, jaren 80 design, maar ook de geschiedenis erachter valt dan ook bijzonder te noemen…

Huishoudelijke apparaten zijn waarschijnlijk niet de eerste objecten waar je aan denkt rond inspiratiebronnen. Zeker wanneer je het over een nieuw ontwerp voor een sneaker hebt. Toch was dat precies wat Nike gebruikte voor het -toen- nieuwste model.

Dit sportieve merk was destijds flink aan het experimenteren. De schoen moest namelijk wel een stukje geschiedenis gaan schrijven. Het design van de Nike Internationalist werd gebaseerd op een wafelijzer, voornamelijk voor de nieuwe zool.

Kijk je namelijk naar de onderzijde van deze sneaker, dan zie je ongeveer hetzelfde patroon. Zo is de zool niet egaal, maar kent het een soort dikke noppen.

Jaren 80 look

De Nike Internationalist heeft het design van de beginnende jaren 80. Zeker in combinatie met de bijzondere zool, gebaseerd op het wafelijzer. In tegenstelling tot andere modellen van dit merk is dit ontwerp vrij simpel.

Beter gesteld: een sneaker zonder al te veel poespas. Daarbij beschikt deze schoen over een street style uitstraling. Andere typen zou je ook goed bij de sport tegen kunnen komen.

Draag je liever geen typische sportschoenen? Dan is de Internationalist een goede keuze. Zo heb je toch de sportieve uitstraling van Nike, maar niet de look alsof je van het veld komt…

Simpel ontwerp, krachtige uitstraling

Het design van de Internationalist wordt veelal als simpel beschouwd, al dan wel in positieve zin. De bovenzijde kent veelal twee verschillende kleuren, zoals olijfgroen tegenover wit. Daarnaast wordt er gebruikt gemaakt van verschillende materialen, zoals suède en nylon.

Doordat het een sportieve, maar wel casual uitstraling heeft, is het bij velen een populair model. Sinds het begin van de jaren 80 zijn er dan ook verschillende versies en kleuren uitgebracht.

Zo is niet ieder ontwerp gelijk, maar is de basis grotendeels hetzelfde. De meest favoriete kleuren blijken vooral wit, zwart en olijf. Maar, ook metallic tinten weten het goed te doen: dit is vooral bij dames het geval.

De juiste ondersteuning

Waarom zou je Nike nemen, vergelijkend met andere sportieve merken? In dit geval weet vooral de innovatie en kwaliteit de doorslag te geven. Al sinds het ontstaan probeert het merk te innoveren, vooral op het gebied van ondersteuning.

Dit laatste is namelijk van groot belang voor een gezond lichaam, met name het bewegen ervan. Deze kennis heeft Nike destijds al in het ontwerp van de Internationalist gebracht én met de jaren verbeterd.

Tijdens het dragen van dit schoeisel zul je ervaren waarom Nike zo succesvol is, want het loopcomfort is optimaal.

Nike Internationalist = Unisex

De Nike Internationalist is een unisex model: dit betekent dat zowel dames als heren deze schoen kunnen dragen. Wel heb je speciale heren- en damesversies, want mannen- en vrouwenvoeten weten nu eenmaal van elkaar te verschillen.

Zoek je dus iets sportiefs, maar toch ook casual? En, wil je graag je voeten een plezier doen? Ga dan voor de iconische Nike Internationalist.

Top