Wat draag je naar een

Concert of theater

Het is leuk om je feestelijk te kleden als je een avondje uit gaat. Een avondje naar het theater voor een mooi klassiek stuk, een cabaretvoorstelling of musical vraagt om een leuke outfit.

Als je een concert gaat bijwonen of een theater gaat bezoeken zijn er soms enkele (ongeschreven) dresscodes. Niet dat deze streng worden gehanteerd, maar het kan raar gevonden worden wanneer iemand afwijkt van deze kledingvoorschriften.

Dames Heren


Een avondje uit

Om zeker te weten dat je gepast gekleed naar het theater gaat hebben we hier per theatervorm enkele richtlijnen opgesteld.

De dresscode voor een klassiek concert is netjes en chic. De meeste bezoekers zullen zich hiernaar kleden. Als je in een casual outfit komt opdagen val je uit de toon. Je zult bij enkele concertgebouwen zelfs niet worden toegelaten.

Bij het bezoek aan een theater geldt een minder chique dresscode dan bij een klassiek concert. Let wel op! De dresscode verschilt per theater, maar hangt ook af van wat voor stuk je gaat zien. Een voorstelling van een klassiek balletgezelschap vraagt om een iets nettere outfit, dan wanneer je een cabaret voorstelling of musical bezoekt.

Klassiek concert

De dresscode voor een klassiek concert is netjes en chic. De meeste bezoekers zullen zich hiernaar kleden. Als je in een casual outfit komt opdagen val je uit de toon. Je zult bij enkele concertgebouwen zelfs niet worden toegelaten.

Heren dragen voor een bezoek aan een klassiek concert een mooi pak of een nette pantalon in combinatie met een overhemd en een blazer. Als je op safe wilt gaan kun je het beste kiezen voor een pak, of een pantalon en blazer, in een donkere kleur. Combineer dit met nette schoenen. Denk hierbij aan leren brogues of loafers. Qua accessoires kun je een mooi horloge dragen.

Dames dragen een nette verzorgde jurk, een rok met een mooie top of een broekpak. Qua kleuren heb je als vrouw meer keuze. Zorg er in ieder geval voor dat de kleuren mooi bij elkaar staan en niet te schreeuwerig zijn. Knalroze is bijvoorbeeld geen goed idee.

Sieraden maken je outfit echt af. Kies voor elegante sieraden zoals een ketting met een mooie bedel of chique oorbellen. Wat de schoenen betreft kun je kiezen voor mooie hakken of ballerina's en als het kouder is, elegante laarzen.

Het theater

Bij het bezoek aan een theater geldt een minder chique dresscode dan bij een klassiek concert.

Let wel op! De dresscode verschilt ook per theater, maar hangt ook af van wat voor stuk je gaat zien. Een voorstelling van een klassiek balletgezelschap vraagt om een iets nettere outfit, dan wanneer je een cabaret voorstelling of musical bezoekt.

In het algemeen is de dresscode Casual Chic, oftewel informeel maar wel elegant. Heren kunnen kiezen voor een pantalon of een nette donkere spijkerbroek in combinatie met een overhemd. Voor dames is een net jurkje een goede keuze.

Wat je beter thuis kunt laten: sneakers, kleding met scheuren of kleding met schreeuwende prints of grote teksten erop.

Popconcert

Een popconcert is een casual gelegenheid. Draag dus waar jij je fijn in voelt. Het is wel leuk om je een beetje feestelijk te kleden. Dit kun je doen door mooie sieraden te dragen of te gaan voor kleding in een vrolijke kleur.

Qua schoenen kan je het beste comfortabele schoenen dragen zodat je het de hele avond staand of dansend volhoudt.

Popconcerten kunnen buiten zijn of in een groot stadium. Daarom is het goed om je in laagjes te kleden, want in de menigte kan het erg warm zijn terwijl het na afloop (of bij de bar) wat frisser is.

Top