Hoe draag je de dresscode

Cocktail

De dresscode Cocktail is een dresscode die je vaak ziet op feestjes, bruiloften, strandevenementen en cocktailparty's.

De dresscode Cocktail is voornamelijk gericht op dames, met als centerpiece: de cocktailjurk. Heren zijn wat vrijer in hun kledingkeuze. Het ligt aan de gelegenheid waar de dresscode gedragen moet worden.

Cocktail is een dresscode die vaak bij feestelijke gelegenheden voorkomt, dus je mag best een beetje uitpakken wanneer deze dresscode op de uitnodiging staat.

Dames   Heren
In het kort

Cocktail voor dames

  • De dresscode Cocktail is informeel, maar chique
  • Voor dames is de cocktailjurk de meest geschikte outfit
  • Bij Cocktail horen pumps, hakken of zeer nette ballerina’s
  • Een clutch past bij deze dresscode
  • Opvallende sieraden en make-up zijn toegestaan
Shop dresscode   
Do's & don'ts

De perfecte Cocktail outfit

Voor dames is er een speciaal soort jurkje voor de Cocktail dresscode ontworpen: de cocktailjurk.

De cocktailjurk is een feestelijk jurkje dat net iets boven of tot op de knie valt. Draag een cocktailjurkje met fabulous high heels to match!

Maak je outfit af met een clutch en opvallende sieraden. Zowel blote benen als een mooie panty (voor in de wat koudere seizoenen) zijn toegestaan bij deze dresscode.

Shop dresscode   
Tips & inspiratie

Cocktail kleding voor dames

De cocktailjurk is de meest logische kledingoptie. Ga je liever niet in een jurkje? Dan kun je eventueel ook kiezen voor een chique broekpak.

Zorg er wel voor dat je een feestelijke touch geeft aan je broekpak. Doe dit door opvallende sieraden of sexy make-up. Houd tijdens het kiezen van de jurk rekening met je lichaamsvorm en het draagcomfort.

Bij een cocktail party is het toegestaan om te gaan voor een sexy look. Toch is het aan te raden om rekening te houden met de diepte van je decolleté. Houd de stelregel aan: de benen of de borst mogen worden getoond, maar niet beide tegelijkertijd.

Shop dresscode   
DRESSCODE.NL
Jouw online stijlgids
In het kort

Cocktail voor heren

  • De dresscode Cocktail is informeel, maar chique
  • Een strak pak of pantalon met overhemd is gebruikelijk
  • Nette en gepoetste schoenen
  • Felle kleuren, prints en glitter zijn geoorloofd
  • Hoe feestelijker, hoe opvallender je gekleed mag
Shop dresscode
Do's & don'ts

De perfecte Cocktail outfit

Voor heren is Cocktail een dresscode waarbij je vrij mag zijn. Houd wel rekening met enkele regels. Heren kunnen een donker pak of smoking dragen. Dit is een outfit die geschikt voor een feestje in de avond, een luxe borrel of een bruiloft in de winter.

Bij een informelere gelegenheid is een licht pak ook goed. Denk hierbij aan een feestje op het strand, een zomerse bruiloft of een chique barbecue. Houd het wel classy en feestelijk. Uiteraard met gladde, nette schoenen en een gestreken effen overhemd.

Neem de uitnodiging goed door. Ga je naar een partij die niet te chique, of zelfs informeel is? Dan kan een smoking ook onvolledig gedragen worden. Hiermee wordt bedoeld dat je de strik of het pochet weglaat. Dit maakt je kostuum al een stuk minder formeel.

Als je wordt uitgenodigd voor verenigingspartijen, dan is de formele cocktailkleding etiquette meer van toepassing.

Shop dresscode
Tips & inspiratie

Cocktail kleding voor heren

De keuze van de stof van je pak, hangt voor een groot deel af van het seizoen. In de lente en zomer kun je kiezen voor lichtere stoffen als linnen. Let er wel op dat het niet teveel een casual look wordt.

In de herfst en winter zijn donkere en gedempte stoffen weer erg complimenteus. Denk aan kleuren zoals marine, houtskool, donkerbruin, enzovoorts.

Wanneer de cocktailparty onderdeel is van een bruiloft, kun je een blazer combineren met een vrolijke kleur. Soms wordt er al een kleur in de uitnodiging vermeld.

Onthoud wel dat Cocktail dresscodes erg van elkaar kunnen verschillen. Tip: vraag eens om je heen of de andere gasten formeel of informeel gaan en pas jouw outfit hierop aan.

Vergeet niet de look af te maken met een passend horloge!

Shop dresscode
Top