Ibiza Chic

Ibiza Chic

Al jarenlang behoort Ibiza tot een geliefde bestemmingen. Niet vreemd, want de temperatuur is er bijna het hele jaar lekker en de sfeer zeer relaxed.

Ook heeft dit eiland een ware stijl voortgebracht, ook wel de 'Ibiza style'. Een substijl is het 'Ibiza Chic'. Maar, hoe ziet deze eruit?

Sinds de zestiger jaren wordt Ibiza al door een groot, gemêleerd gezelschap bezocht; de zogeheten 'hippies' vormen dan ook het meest bekende publiek.

Vreemd is dat ook niet aangezien dit eiland voor de 'ultieme vrijheid' staat. Wie of wat je bent, maakt hier niets uit. Dat de kleding stijl ook 'losjes' is, zal je niet verbazen. 

Ibiza Chic dames Ibiza Chic heren

Bohemian stijl

De meest iconische kledingstijl voor Ibiza valt terug op de Bohemian look, eveneens geïntroduceerd door de hippies. De outfits die je hier terugziet, zijn luchtig, wijd en veelal samengebracht met botanische en etnische prints, voornamelijk geïnspireerd op de klederdracht van zigeunervolken.

De sieraden zijn extravagant, variërend van bonte kleurcombinaties tot zilveren en gouden tinten, gecombineerd met veel turquoise stenen.

Tegenover de Bohemian look vind je het elegante 'Ibiza Chic'. Hierbij zijn de kleuren vrij licht en egaal, is de outfit nog steeds los, maar de look wat meer ‘stads’. Denk hierbij aan een wit kanten jurkje, samengebracht met enkele gouden sieraden. De jurkjes zijn wat minder kort, de gerafelde spijkerbroeken en teenslippers laat je achterwegen.

Eenvoud, verfijning en klasse zijn de sleutel tot 'Ibiza Chic'. Het is tegenwoordig dan ook een veel gekozen thema en dresscode op zomerbruiloften.

Ibiza Chic voor dames

  • Ibiza Chic is een informele dresscode
  • Maar maak het niet te casual
  • Kies voor het 'Chic effect' mooie sandaaltjes of hakken
  • Accessoires zijn belangrijk en niet snel te veel
  • Kies voor een bijpassend tasje

Shop de dresscode

Kleurgebruik

'Ibiza Chic' richt zich voornamelijk op wit, pasteltinten,  turkoois, olijfgroen en paars, variërend van blauwig lavendel tot aubergine. De kleuren moeten zogezegd een frisse en natuurlijke uitstraling hebben.

Wat ook erg goed in deze stijl past is een wit tuniek met folklore biesjes met felle, soms bijna neon achtige kleuren. Dit geeft een fris en zomers gevoel. Is Ibiza Chic echter de dresscode op een bruiloft vermijd dan het wit en kies dan voor een zachte pastel of een andere frisse kleur.

Shop Ibiza Chic

Details en stoffen

Een stof die een luchtige uitstraling zeer goed weet te benadrukken, en eveneens past bij 'Ibiza Chic', is het natuurlijke linnen; vooral bij broeken zie je dit materiaal vaak terugkomen. Andere outfits bestaan veelal uit katoen- of suèdeproducten.

Daarnaast zijn  gebreide of gehaakte items ook populair, evenals fringles en ruffles. Ook kanten details worden vaak gezien bij Ibiza Chic. Hierdoor oogt de outfit luchtig en romantisch.

Ibiza Chic vrouwen

Hoewel de Bohemian look met een denim short erg leuk kan staan, is dit geen Ibiza Chic. Outfits die wel aan deze stijl voldoen, zijn los vallende maxidresses, in wit of pasteltinten en aangekleed met gouden sieraden in subtiele vorm.

Een jurk met grote bloemen- of bohoprint kan ook heel goed bij deze stijl. Een strokenrok met een mooie top is ook een goede optie. Je kan er een mooie gehaakte omslagdoek bij dragen om het geheel af te maken.

Om een extraatje aan je outfit toe te voegen, kun je kiezen voor een ‘Bohemian’ kimono of een gehaakt giletje.

Maak de outfit af met mooie hakken, espadrilles of elegante slippertjes.

Shop Ibiza Chic

Accessoires

Accessoires mogen zeker niet ontbreken bij deze dresscode. Bij Ibiza Chic draag je niet snel te veel. Vind je het leuk om een gouden kettinkje te dragen, kies hier dan gerust 3. Een arm vol armbandjes en grote oorbellen van schelpen of met steentjes horen hier ook echt bij.

Kies een klein tasje van suede of katoen. Ook deze mogen stenen, schelpjes en fringles hebben. Het geheel kan je afmaken met een bloemen krans in je haar, een strooien- of papieren Ibiza hoedje.

Ibiza Chic mannen

'Chic' vraagt natuurlijk om een verfijnde en niet al te casual look, maar het is wel een informele dresscode, dus de uitstraling is losjes.

Als beginpunt doen mannen er goed aan voor een chino, zowel lang als kort, in een pasteltint te kiezen, zoals wit, zachtgroen, hemelsblauw of mint. Als bovenkant zou je een lichte kleur overhemd kunnen nemen, graag getailleerd en het liefst wit of pastel tint. Om het extra chic en feestelijk te maken is het dragen van een linnen- of (op wat koudere dagen) een tweed gilet.

Je zou op een informele gelegenheid eventueel ook voor een nette polo die vrij smal gesneden is kunnen kiezen. Mogelijk kun je dit samenbrengen met een jasje; ook deze graag in een pasteltint. Ibiza Chic vraagt om een soort ‘dandy’ uitstraling, dus dat mag je best laten zien.

Ibiza Chic voor heren

  • Ibiza Chic is een informele dresscode
  • Maar maak het niet te casual
  • Maak het chic door een mooi overhemd en goede broek
  • Accessoires mogen, zeker ook voor heren
  • Kies bij voorkeur 'zachte' schoenen

Shop de dresscode

Kleurgebruik

Donkere kleuren als zwart en grijs mag je in de kast laten liggen. 'Ibiza Chic' richt zich voornamelijk op wit, pasteltinten, turkoois, roestrood en olijfgroen. De kleuren moeten zogezegd een zachte, maar frisse en natuurlijke uitstraling hebben.

Als de gelegenheid het toe laat mag je ook best kiezen voor een print. Botanisch, folklore of bloemen. Maar dan wel in zachte tinten en op een effen broek.

Accessoires

'Ibiza Chic' is bij uitstek een dresscode voor het dragen van sieraden. Ook voor mannen. Je kan denken aan een aantal armbanden. Maak een combinatie van touw, zilver en leren bandjes. Een mooi horloge met cognac kleurige band zou ook goed passen.

Shop Ibiza Chic

Draag je een jasje of gilet is het leuk om een das of nog leuker een vlinderdasje te dragen. Deze moeten dan wel van de juiste stof zijn. Katoen, wol, tweed, linnen of evt. hout. Een glimmende felgekleurde synthetische variant is not done bij deze dresscode.

Je kan het geheel afmaken met een strooien- of papieren Ibiza hoedje.

Schoenen

Qua schoenen is het ultieme model de 'mocassin', maar ook witte sneakers mogen best. Uitpakken kan gerust, zolang het maar chic blijft.

Shop Ibiza Chic

Top