Hoe draag je de dresscode

Ibiza Chic

Al jarenlang behoort Ibiza tot een geliefde bestemmingen. Niet vreemd, want de temperatuur is er bijna het hele jaar lekker en de sfeer zeer relaxed.

Ook heeft dit eiland een ware stijl voortgebracht, ook wel de 'Ibiza style'. Een substijl is het 'Ibiza Chic'. Maar, hoe ziet deze eruit?

Sinds de zestiger jaren wordt Ibiza al door een groot, gemêleerd gezelschap bezocht; de zogeheten 'hippies' vormen dan ook het meest bekende publiek.

Vreemd is dat ook niet aangezien dit eiland voor de 'ultieme vrijheid' staat. Wie of wat je bent, maakt hier niets uit. Dat de kleding stijl ook 'losjes' is, zal je niet verbazen.

Dames   Heren
In het kort

Ibiza Chic voor dames

  • Ibiza Chic is een informele dresscode
  • Maar maak het niet te casual
  • Kies voor het ‘Chic effect’ mooie sandaaltjes of hakken
  • Accessoires zijn belangrijk en niet snel te veel
  • Kies voor een bijpassend tasje
Shop dresscode   
Do's & Don'ts

De perfecte Ibiza Chic outfit

Ibiza Chic is een dresscode die losser en vrijer is dan sommige andere. Je zal deze niet snel tegen komen op een bruiloft wanneer die gehouden wordt op een statig kasteel, maar eerder op een bruiloft in een strandtent.

De dresscode is vrijer, minder streng, maar hij is ook chic. Je zorgt er dus voor dat je look verzorgd is. Geen jeans maar een mooie jurk. Deze hoeft dan niet strak en tuttig te zijn. Juist een lange zwierige jurk met bloemenprint is heel geschikt.

Ook pumps zijn hier geen must. Je komt hier heel goed weg met leuke sandaaltjes of slippertjes.

Shop dresscode   
Tips & Inspiratie

Ibiza Chic kleding voor dames

Hoewel de Bohemian look met een denim short erg leuk kan staan, is dit geen Ibiza Chic. Outfits die wel aan deze stijl voldoen, zijn los vallende maxidresses, in wit of pasteltinten en aangekleed met gouden sieraden in subtiele vorm.

Een jurk met grote bloemen- of bohoprint kan ook heel goed bij deze stijl. Een strokenrok met een mooie top is ook een goede optie. Je kan er een mooie gehaakte omslagdoek bij dragen om het geheel af te maken.

Om een extraatje aan je outfit toe te voegen, kun je kiezen voor een ‘Bohemian’ kimono of een gehaakt giletje.

Maak de outfit af met mooie hakken, espadrilles of elegante slippertjes.

Accessoires mogen zeker niet ontbreken bij deze dresscode. Bij Ibiza Chic draag je niet snel te veel. Vind je het leuk om een gouden kettinkje te dragen, kies hier dan gerust 3. Een arm vol armbandjes en grote oorbellen van schelpen of met steentjes horen hier ook echt bij.

Kies een klein tasje van suède of katoen. Ook deze mogen stenen, schelpjes en fringles hebben. Het geheel kan je afmaken met een bloemen krans in je haar, een strooien- of papieren Ibiza hoedje.

Shop dresscode   
DRESSCODE.NL
Jouw online stijlgids
In het kort

Ibiza Chic voor heren

  • Ibiza Chic is een informele dresscode
  • Maar maak het niet te casual
  • Maak het chic door een mooi overhemd en goede broek
  • Accessoires mogen, zeker ook voor heren
  • Kies bij voorkeur ‘zachte’ schoenen
Shop dresscode
Do's & Don'ts

De perfecte Ibiza Chic outfit

Bij Ibiza Chic is het belangrijkste dat het er ongedwongen uitziet. Het is een relaxte dresscode. Niet strak in pak, maar juist los en een tikje hippie achtig.

De dresscode heeft wel het woord chic in zijn naam, dus verkleed als hippie naar een bruiloft komen waar dit de dresscode is, is dan ook echt niet de bedoeling. Je look is los, maar wel verzorgd. Je draagt wel een overhemd, maar dan van linnen. Wel een strikje, niet van glimmend satijn, maar van tweed of wol.

Shop dresscode
Tips & Inspiratie

Ibiza chic kleding voor heren

‘Ibiza Chic’ is bij uitstek een dresscode voor het dragen van sieraden. Ook voor mannen. Je kan denken aan een aantal armbanden. Maak een combinatie van touw, zilver en leren bandjes. Een mooi horloge met cognac kleurige band zou ook goed passen.

Draag je een jasje of gilet, dan is het leuk om een das -of nog leuker- een vlinderdasje te dragen. Deze moeten dan wel van de juiste stof zijn. Katoen, wol, tweed, linnen of evt. hout. Een glimmende felgekleurde synthetische variant is not done bij deze dresscode.

Je kan het geheel afmaken met een strooien- of papieren Ibiza hoedje.

Qua schoenen is het ultieme model de ‘mocassin‘, maar ook witte sneakers mogen best. Uitpakken kan gerust, zolang het maar chic blijft.

Shop dresscode
Top