Hoe draag je de dresscode

Feestelijk

Feestelijk als dresscode is niet altijd even duidelijk, want hoe feestelijk word je nou precies verwacht op een feestelijke gelegenheid?

Het is belangrijk om altijd even na te gaan om wat voor soort feest het precies gaat. De dresscode Feestelijk is een brede dresscode, waarbij je vrij bent in je kledingkeuze.

Vaak zijn er hier en daar wel enkele richtlijnen en heeft niet elke gelegenheid dezelfde eisen.

Dames   Heren
In het kort

Feestelijk voor dames

  • De dresscode Feestelijk kan formeel of informeel zijn
  • Zakelijke gelegenheid: cocktailjurkje, mantelpakje of blouse
  • Informele gelegenheid: jumpsuit, cocktailjurkje of maxi-dress
  • Nette pumps, hakken of andere chique schoenen zijn gebruikelijk
  • Outfit en accessoires mogen opvallen
Shop dresscode   
Do's & don'ts

De perfecte Feestelijke outfit

Met de dresscode feestelijk mogen we ons zo mooi maken als we willen. Er zijn voor de Feestelijk dresscode verschillende outfits mogelijk.

Om te beginnen hebben we de cocktailjurk. Dit jurkje, dat tot op of net boven de knieën valt, is in elke kleur of vorm een perfecte outfit voor een Feestelijk dresscode. Kies er eentje met lange mouwen voor een wat nettere uitstraling.

Je kunt ook gaan voor een felle kleur met speelse elementen. Deze look is met name geschikt voor een verjaardag of een strandfeestje. Het jurkje combineer je met een paar mooie pumps en een feestelijke clutch.

Is het cocktailjurkje iets ‘too much‘ voor de gelegenheid of draag je liever geen jurkje? Dan kun je natuurlijk ook gaan voor een mooie zwarte broek en een feestelijke blouse. Denk aan een blouse met een feestelijke print, kant of wijde trompetmouwen. Helemaal van nu!

Shop dresscode   
Tips & inspiratie

Feestelijke kleding voor dames

Om de look nog feestelijker te maken, zijn mooie pumps, opvallende sieraden en een lippenstift of gloss de juiste extra’s. Hiermee maak je de look helemaal af.

Je kunt ook gaan voor een felle kleur met speelse elementen. Deze look is met name geschikt voor een verjaardag of een strandfeestje. Het jurkje combineer je met een paar mooie pumps en een feestelijke clutch.

De dresscode Feestelijk is vrij, maar toch is het vaak wel gebruikelijk dat de make-up, sieraden of andere accessoires, opvallender zijn dan normaal. Dit geeft je outfit en je voorkomen een echte boost!

Het allerbelangrijkste: voel je prettig en feestelijk in je outfit!

Shop dresscode   
DRESSCODE.NL
Jouw online stijlgids
In het kort

Feestelijk voor heren

  • De dresscode Feestelijk kan formeel of informeel zijn
  • Zakelijke gelegenheid: net pak, overhemd of pantalon
  • Informele gelegenheid: opvallend pak of fel overhemd
  • Nette veterschoenen passend bij je pantalon of pak
  • Outfit en accessoires mogen opvallen
Shop dresscode
Do's & don'ts

De perfecte Feestelijke outfit

Heren, voor jullie is een gelegenheid met de dresscode Feestelijk een moment dat je chique gekleed gaat met een verrassend element.

Voor heren bestaat de outfit uit een nette broek met een mooi overhemd. Zorg er in ieder geval voor dat het overhemd een feestelijk uiterlijk heeft. Een man heeft namelijk niet zoals de vrouw make-up of opvallende sieraden om de outfit een extraatje te geven.

Wat de broek betreft kies je voor een chino of een pantalon. Tegenwoordig hebben heren ook de keuze uit mooie zwarte broeken in spijkerstof. Denk er dan wel om dat de broek netjes is en niet -zoals nu de trend is- gaten of vervagingen heeft.

Op de broek kun je een mooi overhemd dragen. Denk aan een overhemd met een opvallende print of een overhemd van een glimmende stof. Verder zijn een mooi horloge of klassieke sieraden een goede toevoeging om de outfit feestelijker te maken.

Een belangrijk onderdeel voor heren zijn de schoenen. Ga voor mooie klassieke veterschoenen. Tegenwoordig zijn deze klassiekers er in vele uitvoeringen. Ook met hippe en moderne motieven. Deze schoenen staan netjes en feestelijk.

Zorg er altijd voor dat de schoenen netjes gepoetst zijn en goed passen bij de broek die je draagt.

Shop dresscode
Tips & inspiratie

Feestelijke kleding voor heren

Tijdens een receptie wordt formelere kleding gedragen dan op andere feestavonden. Kies voor een semi-formele outfit waar jij je prettig in voelt. De veiligste optie is een outfit die voldoet aan de Smart Casual dresscode. Bij deze dresscode worden comfort en presentatie gecombineerd.

Op bruiloften met de Feestelijk dresscode worden vaak chique dresscodes verwacht, zoals Black Tie en White Tie. Bij deze dresscodes is het absoluut verboden om in een spijkerbroek te verschijnen.

Op informele huwelijken die overdag worden gevierd, komt de dresscode Tenue de Ville ook vaak voor. Bij een zogenaamde party-bruiloft mag de kleding iets gewaagder, zoals bijvoorbeeld de Cocktail dresscode.

Mocht je overigens niet zeker weten welke dresscode precies wordt bedoeld, vraag het dan even na bij het bruidspaar. Je wordt immers verwacht in de kleding die zíj verstaan onder de Feestelijke dresscode.

Ben je uitgenodigd voor een spetterende oudejaarsparty of een kerstfeest met de Feestelijk dresscode? Kies dan voor een stijlvolle outfit waarin jíj het gevoel hebt dat je feestelijk voor de dag komt. Check wel even hoe formeel of informeel de gelegenheid is. Een chique kerstdiner vraagt om een andere outfit dan een knallend oudejaarsfeest waarbij gedanst wordt.

Shop dresscode
Top