Stijlgidsen

Nike Air Max 2020

De Nike Air max is een zeer populaire schoen die vandaag de dag dé sneaker is die je overal ziet verschijnen. Nike Air Max is één van de meest geliefde sneakers van Nike. Net als eigenlijk elke sneakers die Nike uitbrengt.

Waar hij vroeger vooral door gabbers gedragen werd, is hij vandaag de dag een trend voor zowel mannen als vrouwen. De Nike Air Max is een compacte lage sneaker met een dikke zool. Deze zool is te herkennen aan het lucht -air- kussentje die in de hak gevestigd zit.

Nike Air Max

De Air Max is op de markt gebracht in 1987. De schoen was toen uit onderzoek voortgekomen en echt bedoeld voor de sporters. Het luchtkussentje die voor een comfortabele demping zorgt, werd al snel razend populair. Een kleine revolutie onder de sportschoenen was daar, toch is Nike niet gestopt met experimenteren. Na de Air Max 1 kwamen nog vele andere varianten.

Van sport tot casual

Alle sneakers die Nike op de markt bracht waren tenslotte voor sport. Het sportmerk werd zo groot en bekend om zijn sneakers dat er na de eerste Air Max nog vele varianten volgde. De Air Max is hierdoor zeer populair gebleven en langzaam werd hij ook steeds populairder als Casual schoen. Dit is vooral gekomen door de hip-hop  scéne in Amerika. Bekende Amerikaanse artiesten droegen de schoen ook in het dagelijkse leven.

Als een trend in Amerika ontstaat is het een kwestie van tijd voordat hij naar Nederland overwaait. In Nederland werd de sneaker als snel ook populair, maar deze begon bij een andere zeer bekende groep: de gabbers. De gabbers hakte nachtenlang op gabbermuziek en deze sneaker was daar het meest comfortabel voor. Langzaam begon de sneaker ook bij andere groepen populair te worden.

Vandaag de dag is de de Air Max een van de populairste soort sneaker van Nike. Van gabbers, tot modemeisjes tot de gewone student: iedereen kan hem dragen. Nike is hier heel slim op in gaan spelen door ook modellen op de markt te brengen die niet uit felle, verschillende kleuren bestaan. Zwart, wit, grijs en crème zijn de kleuren die onder een dagelijkse outfit passen en daardoor zie je de sneaker steeds meer verschijnen.

Dé trend van 2020

De Air Max is een stoere, comfortabele maar ook zeker een hippe en modieuze schoen. De schoen kan onder een spijkerbroek, onder een mooie zwarte broek of voor de gedurfde vrouwen onder een rok. Ga voor een subtiele kleur en varieer eindeloos onder elke outfit of kies voor een extreem opvallende kleur en maak bij elke outfit een statement.

Naast de kleur is ook het soort Air Max bepalend voor de stijl. De sneaker kent vele varianten. De een is wat extremer dan de ander. Populaire soorten zijn:

Nike Air Max 1

Nike Air Max

De Nike Air Max one is misschien qua uiterlijk het meest bekende model. De schoen is het meest compact ook wel de herkennen aan zijn ronde vormen. Dit model is het eerste model waarbij het 'air-kussentje' zichtbaar was. Dit idee kwam werd eerst afgekeurd aangezien Nike niet kon geloven dat een zichtbaar kussentje mooi zou staan.

Vandaag de dag is het air-kussentje in de hak hèt handelsmerk van de Nike sneakers. De Nike Air Max one heeft vanaf het jaar dat hij is uitgebracht -1987- tot vandaag de dag even een moment gehad waarin je hem minder zag. Sinds enkele jaren is hij weer hipper dan hip.

Vooral bij vrouwen is de Max 1 een bekende sneaker. Dit doordat hij minder groot oogt en er veel modellen in vrouwelijke tinten zijn ontworpen. Enkele jaren na dit 'oldskool' model is er ook nog een light versie uitgebracht. Deze Nike Air Max light is bijna niet te onderscheiden van de eerste en heeft hetzelfde compacte model.

Nike Air Max 90

Nike Air Max

De Nike Air Max 90 is het populairste model van de afgelopen jaren. Het model heeft iets weg van de eerste editie. Deze uitvoering is in zoveel verschillende kleuren te verkrijgen, dat er altijd wel een leuke kleur voor je bijzit. Het model is in tegenstelling tot het eerste model wel gemakkelijker te verkrijgen.

Populaire kleuren  blijven toch wel zwart, wit en grijs. Daarnaast zie je nu ook wel de opvallende kleuren weer langzaam terugkomen. Het enige verschil met de felle kleuren is toch wel dat de vlakken met meerdere kleuren - zoals de gabbers hem vroeger droegen - steeds minder populair wordt.

Nike Air Max 95

Nike Air Max

Deze schoen heeft het meeste weg nog van een klassieke sportschoen. De golvende zool zorgt voor een sterke comfort en houvast. Deze variant is te herkennen aan zijn driedubbele zichtbare luchtkussens in de zool. Ook in het midden en aan de voorkant is het bekende air-kussen te zien.

Deze schoen is wat opvallender door zijn hoge zool en brede look. De sneaker is vooral bekend in de kleuren grijs in combinatie met fluorescerende groene veters.

Het 95 model is het langst als sportschoen gedragen, tegenwoordig door de suède stoffen en casual kleuren, zie je hem ook als casual schoen gedragen gaan worden. Het model heet Nike Air Max 95, omdat hij in het jaar 1995 is ontworpen. Het jaartal van lancering komt in meerdere modellen terug.

Nike Air Max Force 1

Nike Air Max

Het Force model is een model wat duidelijke afwijkt van het standaard kleine en compacte model. Deze sneaker heeft een hogere hals en is duidelijk te herkennen aan de klittenbandsluiting. Een model wat gebaseerd is op de traditionele basketbalschoenen. Een sportieve schoen die door zijn andere uiterlijk minder mainstream is.

Deze sneaker is er in vele kleuren te verkrijgen, maar zie je doorgaans veel in effen. Een variant die even heel populair was, is het rode model.

Nike Air Max 2000

Nike Air Max

Dit model uit het jaar 2000 is opvallend door zijn opdruk. De Nike Air Max 2000 is een model wat een snelle look heeft. Door zijn opdruk en vaak fluorescerende elementen heeft deze sportieve sneaker een geheel ander uiterlijk dan de klassiekers. Ook de zool van de sneaker heeft een compleet ander uiterlijk. Om de schoen een nog sportiever uiterlijk te geven is de gehele zool van air. Deze doorschijnende zool laat je voeten boven de grond zweven en geven 100% comfort.

Top