Stijlgidsen

Jassen

Het vinden van goede jassen kan een aardige opgave zijn. Naast stijl speelt functie een essentiële rol. Zo moet een winterjas goed zijn gevoerd, terwijl je in de lente en herfst juist op zoek bent naar een lichter model, die het liefst wel waterdicht is.

Bij het kopen van de juiste jassen voor het seizoen is het dus handig als je op de volgende punten let: allereerst het materiaal. In de winter wil je dons of bond als materiaal, maar in de lente moet je deze stoffen vermijden. Ook zijn imitatie leren jasjes vaak warmer dan echt leer.

Verder is kleur belangrijk. Donkere kleuren voor de winter, lichte kleuren voor de zomer. Behalve zwart: deze kleur kan altijd. Kijk daarnaast ook naar de lengte. Kijk goed welke maat bij jou past. Heb je korte benen? Vermijd dan een lange trenchcoat!

Damesjassen Herenjassen

Winterjassen

Winterjassen

Winterjassen trends 2020
De trends voor deze winter zijn alweer bekend. Bekijk hier in welke winterjas jij dit seizoen wil rondlopen...
Bekijk stijlgids
Leren jacks

Leren jacks

Het leren jack begon als jas voor bikers, maar tegenwoordig is het de meest veelzijdige jas die er te vinden is. Hoe je hem combineert lees je hier...
Bekijk bericht
Faux Fur jassen

Faux Fur jassen

Faux fur jassen zijn dé populaire jassen voor een knuffelbare look. Deze jas weet je in winterse tijden lekker warm te houden. En, je kunt ze ook nog eens met verschillende stijlen combineren.
Bekijk stijlgids
Regenjassen

Regenjassen

De leukste regenjassen
Op de fiets naar werk? Don't worry; wij hebben hier alle tips en trends voor de leukste regenjassen op een rij gezet. Bekijk ze hier...
Bekijk stijlgids
Biker jacks

Biker jacks

Het biker jack: waarschijnlijk ken je het als dé stoere motorlook. Dit veelzijdige jasje behoort tot de grote favorieten, want je kunt het met heel verschillende stijlen combineren…
Bekijk stijlgids
Baseball jacks

Baseball jacks

Het is dé jas van Amerikaanse studenten: het populaire baseball jack. Maar, al lang zijn deze studenten niet meer de enigen die het dragen. Een trend of niet: een tijdloze icoon is dit jack zeker.
Bekijk stijlgids
Spijkerjassen

Spijkerjassen

Spijkerjasjes: al jaren één van dé klassiekers op modegebied. Een tijdloos icoon die steeds terug komt. Hoe je hem combineert lees je hier...
Bekijk stijlgids
Zomerjassen

Zomerjassen

Hoe warm het ook mag zijn, zelfs de zomer heeft wel eens haar frisse tot koude momenten waardoor zomerjassen wel zo gewenst zijn…
Bekijk stijlgids

De lente / voorjaarsjas

De lentejas moet ideaal zijn voor momenten waarop het net te warm is voor een winterjas, maar ook weer te koud om in je shirt over straat te lopen. Een perfecte tussenoplossing is de zogeheten field jacket. Deze middellange jas, soms afgewerkt met een riem, is de perfecte jas voor gemiddelde temperaturen. Zorg dat de jas van goede kwaliteit is en dat deze water- en windbestendig is, maar let er goed op dat de jas niet van te dik materiaal is.

De zomerjas

De mooiste zomers zijn de zomers waarbij je nooit jassen hoeft te dragen. Mocht dit niet het geval zijn, dan ben je eigenlijk vrij om hier je eigen invulling aan te geven. Deze zomer maakte het klassieke motorjack een enorme comeback. Ook kun je voor een zomer kostuum gaan, waarbij je het jasje altijd bij de hand hebt.

De herfstjas

Net als bij de lentejas, ben je bij een herfstjas op zoek naar een multifunctioneel midgewicht die je zowel over je pak als over een t-shirt of dunnen trui kunt dragen. De jas moet functioneel en beschermend zijn, maar tegelijkertijd ook comfortabel en stijlvol zijn. Een typische herfstjas die al deze aspecten belichaamd is de peacoat. Deze jas is dikker dan een zomerjas en dunner dan de winterjas. Vaak bestaan peacoats volledig uit wol, maar je kunt ook kiezen voor een wolmengsel, dat meer bescherming biedt tegen de regen. Een andere optie is de single-breasted mac. Deze jas heeft erg veel gemeen met de peacoat, maar is over het algemeen een stuk dunner en meer simplistisch. De jas is vaak van katoen of canvas gemaakt en beschermt goed tegen de bekende herfstbuien.

De winterjas

Het aanschaffen van een goede winterjas is een investering waar je jarenlang plezier aan kunt beleven. Mede omdat je deze jas in de wintermaanden altijd aanhebt (zodra je buiten bent) is het handig om een multifunctionele jas te vinden die echt jouw stijl complimenteert. Een jas die bijzonder veel populariteit geniet is de parka. Deze jas wordt vaak gemaakt van een synthetische stof en is van binnen goed gevoerd, waardoor het in de winter een echte favoriet is. Soms bevat de jas tevens een kenmerkende bontkraag. Op zoek naar iets formeels voor in de winter? Ga dan voor een warme overcoat. Deze lange jas is goed te combineren met verschillende dresscodes en past perfect bij een pak.

Top