Canvas sneakers: Ideaal voor warme dagen!

Canvas sneakers: Ideaal voor warme dagen!

Je hebt sneakers die je koopt voor het comfort, die een sportieve uitstraling hebben óf gewoon super fijn zijn voor de warme zomerdagen!

Niet iedere schoen is natuurlijk hetzelfde: velen kunnen je voeten een ongewenst zwembadje bezorgen omdat het gewoon veel te heet is.

Kortom, welke sneaker is dus echt geschikt voor de zomerse periode?

Canvas sneakers

Yes! Canvas sneakers! Hoewel velen dit type schoen in de wintermaanden probeert te vermijden, echt heel warm is 'ie namelijk niet, is deze juist extra geschikt voor de hetere dagen.

Het dunne canvaslaagje, veelal gemaakt van natuurlijke materialen als linnen of katoen, laat de wind er namelijk goed doorheen gaan waardoor je niet snel dat broeierige gevoel rond je voeten zult krijgen; iets dat synthetische stoffen, niet-natuurlijke materialen, juist wél veroorzaken omdat ze niet goed genoeg kunnen ademen.

En dat laatste, dat wil je gewoon niet. Echt niet...

Lichte kleuren

Oké, je bent inmiddels op de hoogste van dit type sneaker en de voordelen ervan rond het warme weer. Toch kunnen canvas sneakers ongewenste hitte niet voorkomen wanneer jij voor modellen met een donkere kleur kiest, denkende aan zwart, navy of donkerrood.

Houd de tint van je canvas sneaker dan ook lekker licht, zoals het super populaire wit, beige of misschien wel een pasteltint. Eventuele printjes kunnen ook zeker opties vormen, zolang de hoofdkleuren licht zijn.

Geschikte modellen

Er zijn behoorlijk wat sneakers te vinden die een canvas bovenlaagje hebben. Maar, niet iedere schoen en stijl is hetzelfde, dus je hebt nogal wat mogelijkheden om uit te kiezen.

Hieronder volgen dan ook enkele, potentiële opties.

All Stars: Te beginnen bij de 'grote favoriet': de All Stars sneakers van Converse. Deze hebben een studentikoze uitstraling en kun je met talloze outfits combineren, zoals een speels jurkje of juist een short met luchtige top. Ze zijn zowel in lage als hoge modellen verkrijgbaar én ook nog eens unisex: iedereen kan deze iconische sneakers dus aantrekken!

Gant: Het verfijnde Gant heeft diverse sneakers met canvas bovenlagen en staat vooral bekend om het vaak 'chique' randje dat aan dit merk kleeft. De schoenen kennen weinig opsmuk en weten hun charme uit de eenvoud te halen. Denk dan ook zeker eens aan het beige of witte model wanneer je jouw nieuwe outfit uit de kast trekt!

Eigen merk: Veel winkels, zoals Zara en H&M, weten hun eigen sneakers in canvasmodellen uit te brengen. Vaak liggen de prijzen hiervan iets lager, al wil dat zeker niet altijd aan de kwaliteit afdoen. Mocht je iets minder uit willen geven aan schoenen, dan moet je deze opties eens overwegen.

Outfit Inspiratie

Je kunt de canvas sneakers stijlvol samenbrengen door deze met casual-chique of juist vrijblijvende outfits te combineren.

Denk hierbij aan shorts, luchtige tops, elegante blousejes, playsuits of juist speelse jurkjes. Met eventuele accessoires kun je de look nét dat beetje extra geven.

Kies deze zomer dus zéker voor een luchtige canvas sneaker. Zo zijn jouw voeten ook weer gelukkig èn heb jij een perfecte reden om te speuren...

Redactie

Redactie

Top