Stijlgidsen

Nike Air Force 1

Eens de eerste basketbalschoen met een full-length air zool, hedendaags een klassieker voor een street style look: de Nike Air Force 1. Hoewel het al jaren op de markt is, blijft het nog altijd één van de grote favorieten van de Nike-familie…

Het eerste ontwerp van de Nike Air Force 1 werd in 1982 gelanceerd. In die tijd was het modebeeld vrij flamboyant; iets dat je goed in het ontwerp terug ziet komen. Zo is de vorm enigszins pompeus en zijn de kleuren veelal wit of in een contrasterend colorblock.

De moderne versies van deze schoen hebben nog steeds de klassieke roots behouden. Maar, opgefrist zijn ze zeker. Zo vind je Nike Air Force 1 niet alleen in sportieve kleuren als wit en zwart.

Ook zachte pasteltinten of juist moderne printjes zie je vaak voorbijkomen. Of, denk aan een combinatie van beiden, zoals een zwart model met een klein gedeelte aan print. Zo zal ook jouw favoriet er zéker tussen zitten.

Verschillende typen Air Force 1

De Nike Air Force 1 is hedendaags in meerdere typen verkrijgbaar. Zo heb je de high, mid en low versie: ook wel een hoog, middelhoog en laag model. De Air Force 1 '07 LV8 is eveneens een tijdloze klassieker.

Een ander geliefd type is de eye-catcher Jester: door de verhoogde zool weet de schoen nóg meer op te vallen. De Nike Air Force 1 familie behoort dan ook tot de iconen op sneakergebied. En, het past ook nog eens perfect bij de urban look.

Street × casual style

Zowel mannen als vrouwen kunnen dit Nike model dragen. In veel gevallen zie je dit model terugkomen bij de zogeheten street style look. Deze stoere, urban outfits hebben veelal een sportieve uitstraling.

En, wat past daar nu beter bij dan een jaren 80 klassieker van Nike? Maar, niet alleen street style is een goede match voor de Air Force 1. Ook andere casual items, zoals een spijkerbroek met een speelse top, worden vaak gecombineerd met deze sneakers.

Tegenwoordig is het dan ook een trend om meerdere stijlen samen te brengen. En, laat de Nike Air Force 1 zich daar nu eens goed voor lenen…

Goede ondersteuning

Als Nike ergens bekend om mag staan, dan is het wel om kwaliteit. Naast de moderne designs weet vooral de ondersteuning bij velen de doorslag te geven. Het merk probeert dan ook continu te innoveren en de nieuwste bevindingen in hun schoenen terug te brengen.

Zo is niet alleen het loopcomfort optimaal: ook worden je voeten ondersteund op plekken waar dat nodig is. Goede schoenen zijn namelijk essentieel voor een gezond lichaam. Wanneer je continu verkeerde bewegingen maakt, kan dit zomaar nare gevolgen hebben…

Air Force 1 = Unisex

De Nike Air Force 1 is een unisex model. Dit betekent dat zowel mannen als vrouwen deze sneaker kunnen dragen. Wel zijn er speciale heren- en damesversies, want mannen- en vrouwenvoeten weten nu eenmaal te verschillen.

Maar, de Nike Air Force 1 is niet alleen voor volwassenen gemaakt: ook voor kinderen is dit type uitgebracht. Klein of groot, mannelijk of vrouwelijk: de Nike Air Force 1 is voor 'iedereen' beschikbaar.

Top