Hoe draag je de dresscode

New York Chic

New York Chic is een dresscode die iets weg heeft van de Casual Chic dresscode. New York Chic staat bekend als een hele vrije dresscode. De belangrijkste eis is dat alle kledingstukken supertrendy zijn. Een Casual outfit dus, met een luxe of formeel detail.

De dresscode is overduidelijk ontstaan in New York, waar de dresscode in eerste instantie populair werd onder vrouwen. Wegens het drukke New Yorkse bestaan hadden vrouwen vrijwel geen tijd om zich om te kleden tussen werktijd en evenementen. Hierdoor kwam het steeds vaker voor dat vrouwen één en dezelfde outfit kozen voor werk en privé.

Een typische New York Chic outfit voor dames bestaat vaak uit een designer jurkje, gecombineerd met onbetaalbare hoge hakken, van bijvoorbeeld Christian Laboutin, en een chique blazer.

Bij de sociale gelegenheden na werktijd kan het jasje of blazer worden uitgetrokken, waardoor de outfit wat feestelijker oogt.

Dames Heren
In het kort

New York Chic voor dames

  • New York Chic is ontstaan in de straten van New York
  • Je kleding is trendy, casual met een luxe uitstraling
  • Denk aan de fashionista’s met hun Starbucks koffie rennend over een zebrapad
  • Een look die ‘per ongeluk’ perfect gestyled is
Shop dresscode
Do's & don'ts

De perfecte New York Chic outfit

De dresscode is ontstaan in New York, waar de dresscode in eerste instantie populair werd onder dames. Toen eind jaren ’90 de immens populaire series ‘Sex and the city’ en ‘Friends’, die zich afspelen in Manhattan, ook in Nederland werden uitgezonden werd deze kledingstijl ook hier bekender.

Wegens het drukke New Yorkse bestaan hadden dames vrijwel geen tijd om zich om te kleden tussen werktijd en evenementen. Hierdoor kwam het steeds vaker voor dat dames één en dezelfde outfit kozen voor werk en privé. Deze bestond vaak uit een designerjurkje, gecombineerd met hoge hakken van bijvoorbeeld Christian Louboutin.

Shop dresscode
Tips & inspiratie

New York Chic kleding voor dames

Een evenement met New York Chic als dresscode vraagt om mooie kleding die doorgaans als zeer chique wordt gezien. Dames hoeven dan ook niet bang te zijn om zich wat uitbundiger te kleden dan normaal. Het doel van de New York Chic dresscode is immers om op te vallen.

Een mooie designerjurk doet het altijd goed. Er kan ook gekozen worden voor een elegante rok of een origineel ontworpen broek. Verder is een mooie blouse of tuniek een passend item voor de dresscode New York Chic.

Ook wat sieraden betreft mag er best worden gekozen voor een beetje Glitter & Glamour. Dames kiezen idealiter voor opvallende designersieraden.

Shop dresscode
DRESSCODE.NL
Jouw online stijlgids
In het kort

New York Chic voor heren

  • New York Chic is in de straten van New York ontstaan
  • Voor mannen is dit een trendy business look
  • Denk aan een zakelijk pak met trenchcoat
  • De look die ‘per ongeluk’ perfect gestyled is
Shop dresscode
Do's & don'ts

De perfecte New York Chic outfit

Heren kunnen ervoor kiezen om strak in pak op het evenement te verschijnen. Ze hebben ook zeker de vrijheid om hier wat speelse elementen in te verwerken. Zo kan er bijvoorbeeld worden gekozen voor een strak design overhemd, colbert of polo, gecombineerd met een khaki of pantalon.

Ook wat schoenen betreft hebben heren vrije keuze. Een paar chique schoenen kunnen altijd, maar er bestaan ook sneakers die minstens even stijlvol zijn.

Shop dresscode
Tips & inspiratie

New York Chic kleding voor heren

Om je chique outfit helemaal af te maken kan er gekozen worden voor een mooi designerhorloge.

De New York Chic dresscode vraagt ook om de nodige uiterlijke verzorging. Denk aan het zogeheten ‘grooming’. Gezichtshaar mag, maar dan wel keurig getrimd.​

Shop dresscode
Top