Kostuum / Pak

Kostuum / Pak

Het dragen van een pak is een belangrijke manier om jezelf te onderscheiden. Of je nou een sollicitatiegesprek, of een receptie hebt. Met een mooi pak steel jij de show!

Het kopen van je eerste pak

Kostuum / PakElke man bereikt een punt in zijn leven dat hij er aan moet geloven: je moet een pak kopen. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? Waar moet je beginnen en hoe zit dat met al die ongeschreven regels voor een goedzittend pak? Maak je niet druk,
Lees verder

Manchetknopen

Kostuum / PakManchetknopen zijn losse knopen die gebruikt worden bij overhemden die aan de mouwen geen vaste knoop hebben, maar slecht een knoopgat. De manchetten zijn altijd zichtbaar, omdat ze onder de mouw van een colbert of sweater uitkomen. Manchetknopen komen in allerlei soorten en maten, en kunnen bestaan
Lees verder

De stropdas

Kostuum / PakDe stropdas wordt dagelijks gedragen door vele mannen en zelfs door enkele vrouwen. Hij is hét accessoire voor je zakelijk/formele outfit en bij veel bedrijven zijn stropdassen zelfs een vereiste. Met een  goede das zie je er representatief uit en straal je status uit. Je stropdas verdient
Lees verder

Stropdas knopen

Kostuum / PakDe stropdas kent vele verschillende stropdas knopen. Elke knoop heeft weer een andere uitstraling. Sommige bepaalde knopen zijn zelfs verplicht bij bepaalde dresscodes. Om er zeker van te zijn dat jij alle stropdas knopen kunt maken, vind hier de vijf meest voorkomende knopen inclusief bijbehorende stappenplannen!   1.
Lees verder

De smoking

Kostuum / PakOp een uitnodiging voor een gala of bruiloft komen regelmatig de termen Black Tie, Cravate Noir of Avondkleding voor. Waar deze dresscode bij vrouwen over het algemeen meer keuze biedt wat betreft de outfit, betekent dit voor de man iets heel concreets, namelijk de smoking. Wat is een smoking?
Lees verder

Welke past bij jouw lichaamsbouw?

Kostuum / PakHet pak zoals wij hem nu kennen wordt al sinds begin 1900 gedragen. Het pak was toen al dé outfit waarmee je kon aantonen dat je een bepaalde functie uitoefende of om netjes over te komen bij bijvoorbeeld zakenpartners. Het pak Het pak is een mannelijke, zakelijke en
Lees verder

Overhemden

Iedere man zou een overhemd in de kast moeten hebben. Zowel voor casual als zakelijke aangelegenheden...
Lees verder

Dat zakelijke kleding nog steeds een belangrijk onderdeel is van je garderobe is begrijpelijk. Zakelijke kleding is bij veel bedrijven namelijk verplichte kost. Zonder zakelijke kleding, geen representatieve uitstraling.

Hoe kleedt je je dan? Draag je graag een driedelig pak? Of heb je liever een sportief colbert? Misschien draag je liever alleen een nette broek met een overhemd?

Op deze pagina's vind je alle informatie over zakelijke herenmode, zie je alle trends voor het jaar 2018 en geven we adviezen en tips die van belang zijn bij het kopen van jouw zakelijke outfit.

Top