Witte Sneakers schoonmaken? Zo doe je dat!

Witte Sneakers schoonmaken? Zo doe je dat!

Witte sneakers, ze zijn en blijven 'in'. Denk aan waar die stralend witte schoenen allemaal aan blootgesteld worden: zand en gruis, modderige festivalterreinen, grasvlekken, zinderende zomerzon (waardoor de modder ook nog eens lekker kan indrogen en aankoeken!).

Mooi excuus om weer een nieuw paar aan te schaffen, zul je misschien gniffelen. Maar het lachen vergaat je wel als je dat wekelijks moet doen. De moeite waard om toch naar andere oplossingen te kijken waarmee je je witte sneakers - of andere kleuren - weer blinkend schoon krijgt!

Tandpasta: niet alleen voor een stralend gebit!

Deze tekst over schone sneakers begint al aardig te lijken op een reclame voor tandpasta. Maar het wordt nog gekker! Want raad eens wat een probaat middeltje is om vieze sneakers weer echt wit te krijgen? Juist, tandpasta! Je gebruikt er zelfs een echte tandenborstel bij. Tandpasta op de vlekken en poetsen maar. Met een doekje wrijf je alles weer eraf en schoon is je sneaker! Oh ja, nog een belangrijke aanwijzing: doe dit alleen bij sneakers van leer of kunstleer. Probeer het liever niet bij canvas schoenen.

Een sopje: dan dat ook?

Het eerste waar je waarschijnlijk aan denkt als het gaat over schoonmaken van sneakers is gewoon het oude vertrouwde sopje van water en zeep. Groene zeep in dit geval. Maar ook waspoeder werkt vaak prima, zeker als het sneakers van canvas betreft. De wasmachine biedt in het geval van canvas sneakers ook een oplossing: je kunt de schoenen gewoon in de machine wassen!

Huis, tuin en keuken lifehack

Erg ingewikkeld hoeft het helemaal niet te zijn om telkens weer met sneakers voor de dag te komen die net nieuw lijken. Nog een heel gewoon huis, tuin en keuken middeltje waarmee je een hel eind kunt komen bij het om de tuin leiden van je vrienden, is het gebruik van soda of liever nog baking soda. Mengen met water en daarmee lekker schrobben. Vooral bij witte leren sneakers werkt dit vaak heel goed.

Als sterker geschut nodig is om je sneakers weer wit te krijgen

Mocht bovenstaande niet afdoende werken, of wil je eens iets anders proberen, dan zijn er nog meer methoden waarmee je je sneakers brandschoon kunt krijgen. Wat dacht je van het chemische vuildood mengsel zuiveringszout en azijn! Meng zuiveringszout en azijn tot een pasta, in de verhouding 2 delen zuiveringszout en 3 delen azijn. Met deze pasta schrob je je schoenen schoon. Daarna goed afspoelen is wel aan te raden!

Preventie is het halve werk

Nog slimmer is het natuurlijk als je let op de kant van preventie: het voorkómen van de impact van vuil, dan heb je al heel veel gewonnen. Je kunt je nieuwe sneakers behandelen met beschermende middelen als spray of wax. Mocht je preventie niet genoeg werken, dan kun je altijd nog met je voeten omhoog blijven zitten, dan weet je zeker dat je sneakers niet vies worden. In alle andere gevallen weet je nu enkele lifehacks voor altijd schone sneakers!

Shop nog meer dames sneakers of heren sneakers!

Redactie

Redactie

Top