Stijlgidsen

Sportkleding

Het leiden van een gezonde levensstijl, is hip! Nederlanders zijn steeds bewuster bezig met gezonde voeding en sport. Met deze trend, zie je ook sportkleding steeds populairder worden. De grens tussen casual kleding en active wear wordt steeds kleiner.

Het dragen van sportieve kleding en sportschoenen, bijv. Nike Air Max, is zeker niet alleen meer voor in de sportschool. De fanatieke fitnessgangers zijn zich over het algemeen steeds modieuzer gaan kleden, waardoor fashion steeds meer een rol is gaan spelen in de fitnesscultuur. Sportkleding is hierdoor steeds meer gaan lijken op casual kleding.

Sporten in een verwassen t-shirt, grote slobberbroek, of afgetrapte sneakers, is tegenwoordig ‘not done’. Waarom zou je in zo’n afgetrapte outfit de sportschool binnenlopen? Niet alleen de beste merken zoals Nike, adidas en PUMA bieden trendy sportoutfits. Ook minder bekende merken produceren modieuze en betaalbare sportkleding.

Dames sportkleding Heren sportkleding

Sneakers

Sneakers

Sneakers zijn de meest gedragen schoenen van nu en op dit moment populairder dan ooit. Lees hier alles over sneakers...
Bekijk stijlgids
Yogakleding

Yogakleding

Yoga is tegenwoordig een van de populairste vormen van lichaamsbeweging, maar wat trek je aan? Wat is geschikte yogakleding?
Bekijk stijlgids
Hardloopkleding

Hardloopkleding

Hardlopen: misschien wel de populairste bewegingsvorm. Maar, waar moet je eigenlijk op bij het kiezen van de juiste hardloopkleding? Je leest het hier. 
Bekijk stijlgids
Golfkleding

Golfkleding

Het wordt als een elite sport gezien. Golfkleding voorschriften zijn dan ook chic en de golf locaties luxueus. Tijd om deze sport onder de loep te nemen.
Bekijk stijlgids
Tenniskleding

Tenniskleding

Tennis is een chique sport en dat heeft dan ook voor bekende dresscodes op het veld gezorgd. Maar, waar moet je bij tenniskleding nu precies op letten?
Bekijk stijlgids
Dresscode Wimbledon

Dresscode Wimbledon

Het is één van de meest chique sport evenementen: het Engelse Wimbledon. Dat vraagt om een dresscode. Wat je aan trekt lees je hier...
Bekijk bericht

Sportkleding voor dames

Dames komen ook in de sportschool graag goed voor de dag. De juiste sportlook zorgt bovendien voor de motivatie om continu naar de sportschool te blijven gaan. Een sportoutfit mag vandaag de dag zowel 'sporty' als 'trendy' zijn. Je zult dan ook zien dat het verschil met 'normale' kleding en sportkleding steeds kleiner is geworden.

Een trend die je op dit moment vooral tegenkomt is de lange strakke legging. Waar de legging jaren geleden vooral in de kleur zwart werd gedragen, is deze nu juist ook populair in andere felle kleuren en prints. Naast de gekleurde legging, is het een trend om een top te dragen met veel bandjes. Een sportshirt of top mag opvallen en best sexy zijn. Je ziet vele merken hierop inspelen door sportkleding te ontwerpen die de vrouwelijke vormen accentueert.

Sportkleding voor heren

Of je nu het liefst sport in een t-shirt, een joggingsbroek, of een trainingspak; voor de heren moet sportkleding vooral comfortabel zijn. Sportkleding voor heren is de laatste jaren echter steeds modieuzer geworden. Waar voorheen de performance -de functionaliteit en de pasvorm van de kleding- het belangrijkst was voor mannen, sporten de heren nu steeds vaker in stijl. Dit is terug te zien in de sportkleding die tegenwoordig op de markt wordt gebracht voor de mannelijke sportfanaten.

Do's

Het doel van sporten en de sportschool mag duidelijk zijn; uiteindelijk wil je er gewoon goed en gezond uitzien. Je sportoutfit helpt daarbij. Bovendien moet je sportkleding comfortabel zitten en ervoor zorgen dat je goed kunt sporten. Houd daarom de volgende tips in je achterhoofd in je zoektocht naar een nieuw sportoutfit:

  • Zorg dat je figuur tot zijn recht komt in je sportkleding. Ga voor sportkleding die niet al te strak om je lichaam heen zit. Strakke kleding kan tegen je werken bij het sporten; denk aan je vetbuikje wanneer je moet bukken of bewegen. Sportkleding hoeft hier niet te dicht tegenaan te plakken!
  • Kies het juiste materiaal. Let er vooral op dat je kleding is gemaakt van materiaal dat ademt. Het materiaal van je sportkleding draagt bij aan een goede vocht- en temperatuurregeling. Het materiaal zorgt ervoor dat je het zweet goed kunt afvoeren, waardoor je voldoende afkoelt tijdens het sporten.
  • Houd rekening met hygiëne. Bedenk dat je je kleding na elk bezoek aan de sportschool moet wassen. De kleding moet daarom van goede kwaliteit zijn, zodat je kleren niet gaan vervormen na veelvuldig wassen.
  • Houd goed rekening met de maat van de sportkleding. Wanneer je kleding online bestelt: pas de kleding thuis en bekijk of de kleding niet te groot of te klein is. Te kleine t-shirts of te strakke broeken kunnen ervoor zorgen dat je er forser uitziet dan dat je daadwerkelijk bent.
  • Neem altijd een vest of een sweater mee naar de sportschool. Deze kun je dragen tijdens je warming-up en wanneer je klaar bent met sporten. Op die manier zorg je dat je tijdens je warming-up snel de juiste lichaamstemperatuur bereikt. Hiermee voorkom je ook dat je na je bezoek aan de sportschool kou vat.
  • Laat je niet van een bezoek aan de sportschool weerhouden omdat je jezelf er niet mooi uit vindt zien in een sportoutfit. In de sportschool zul je nou eenmaal gaan zweten. Logisch dat je er snel minder aantrekkelijk uit dan in je dagelijkse outfit, toch?!

Don'ts

  • Vermijd kleding van puur katoen. Een katoenen shirt voldoet qua comfort en bewegingsvrijheid, maar houdt ook vocht vast. Hierdoor kan het snel zwaar aan gaan voelen wanneer je gaat zweten.
  • Tip voor de dames: overdrijf niet met zware make-up. Dit zal tijdens het zweten toch alleen maar gaan uitlopen over je gezicht. En als je dan toch make-up wilt dragen, kies dan voor een make-up of dagcrème die goed door de huid wordt opgenomen, zonder dat er een laag op de huid blijft 'liggen'. Denk bijvoorbeeld aan mineraal foundation, waarmee je je huid -in tegenstelling tot 'gewone' foundation- laat 'ademen'. En kies voor waterproof mascara en waterproof eyeliner.
  • Sieraden en horloges zijn overbodig in de sportschool.
  • Laat je niet leiden door het merk en de prijs van sportkleding. Ook minder bekende, beter betaalbare merken produceren sportbroeken, t-shirts en trainingspakken die perfect passen in de huidige, modieuze fitnesscultuur.

Wat telt, is dat je kleding comfortabel is en dat jij je er goed in voelt om er optimaal in te kunnen bewegen!

Top