Winter sneakers: tips & tricks

Winter sneakers: tips & tricks

Sneakers worden al snel geassocieerd met de lente en zomer. Het is daarom niet gek dat veel mensen vrezen hun sneakers op te moeten bergen wanneer de winter eraan komt. Gelukkig hoeft dat tegenwoordig niet meer. De grootste sneaker merken brengen ook winter sneakers op de markt die dus prima in de winter te dragen zijn - voor zowel dames als heren.

Tips & Tricks

In de winter zijn er een aantal zaken waar rekening mee moet worden gehouden. Zo is het van belang dat de sneakers waterdicht, duurzaam en geïsoleerd zijn. Daarnaast dienen ze voldoende grip te hebben en lekker te lopen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat er bij een beetje sneeuw en/of regen al valpartijen ontstaan.

Vroeger werden winter sneakers altijd erg stug gemaakt. Het waren lompe schoenen waar je weinig bewegingsvrijheid in had. Hier wordt nu gelukkig rekening mee gehouden. Want hé, de winter betekent natuurlijk niet dat we ons alleen maar dik inpakken en niet meer letten op wat we dragen. Hieronder volgen een paar tips die belangrijk zijn bij het uitzoeken van winter sneakers.

Bekijk de onderkant van de winter sneakers

In de lente en zomer hebben we het vaak niet door, maar goede zolen zijn super belangrijk. De zolen bepalen hoeveel grip je hebt - en laten we dit nou net veel nodig hebben tijdens de regenachtige herfst- en koude winterdagen. Het is daarom verstandig om winter sneakers te kopen met zolen die een goed profiel hebben. Hiermee kan je zelfs in de sneeuw stampen zonder uit te glijden.

Fake fur

Aangezien niemand van koude voeten houdt, zijn winter sneakers met fake fur geen overbodige luxe. De winter sneakers kunnen helemaal gevoerd zijn met dit stofje, maar het kan ook slechts als afwerking aanwezig zijn.

Koop inlegzolen

Inlegzolen klinken misschien niet erg sexy, maar handig zijn ze wel! Er zijn inlegzolen speciaal gemaakt voor schoenen in de winter, ideaal om in sneakers te dragen. De winter inlegzolen zorgen ervoor dat er via de grond geen kou de schoen inkomt.

Wanneer je van plan bent inlegzolen te dragen, is het wel verstandig de schoenen een maat groter aan te schaffen. Op deze manier ben je er zeker van dat ze in de schoen passen en je voldoende bewegingsvrijheid hebt.

​Voorbeelden van winter sneakers

In het huidige modebeeld zijn sneakers nog steeds niet weg te denken. De hoge sneakers zijn ideaal voor de koudere weersomstandigheden, maar ook de lagere varianten doen het erg goed. Denk er echter wel aan om er een goed paar sokken in te dragen zodat de enkels beschermd zijn tegen de kou.

De winteredities van Vans, Nike, Adidas en Isabel Marant zijn erg populair. Voorbeelden zijn: Vans Sk8 Hi Mountain, Converse Chuck II Shield Canvas Boots en de Adidas Ultra Boost.

Shop nog meer dames sneakers of heren sneakers

Redactie

Redactie

Top