Stijlgidsen

adidas Gazelle

Zodra je nieuwe sneakers wilt aanschaffen, trek je al snel naar de meer bekende merken toe, veelal vanwege hun populaire modellen en de vaak hoge kwaliteit.

De adidas Gazelle is een goed voorbeeld van de “oude vertrouwde” sneaker. Deze lage sneaker behoort al tijden lang tot één van de meest geliefde exemplaren. En, dat is natuurlijk niet voor niets.

adidas Gazelle

De adidas Gazelle is een unisex sneaker: dit betekent dat de schoen zowel door mannen als vrouwen gedragen kan worden en het daardoor een toegankelijk exemplaar is. Dit type schoen staat bekend om het lage model en de vele kleuren waarin het wordt uitgebracht. Denk hierbij aan zachtroze en lichtgrijs voor vrouwen tegenover zwart en kobaltblauw voor mannen.

Uiteraard zijn er nog veel meer tinten verkrijgbaar waardoor er altijd een item voor jou tussen zal zitten. Daarnaast weet de adidas Gazelle zich te kenmerken door de drie witte strepen aan de zijkant, de iets of wat verdikte zool en de -in kleur- contrasterende 'tong', ook wel de flap onder de veters. Op deze tong bevindt zich tevens het logo van adidas.

De Gazelle heeft een zeer comfortabele pasvorm waarbij het model zich goed aan de voet sluit. Eigenlijk dus een echte musthave voor je schoenenrek.

Vroeger...

Maar, hoe is het concept 'adidas' eigenlijk eens ontstaan? Die geschiedenis bevindt zich in het naburige Duitsland. In 1920 wisten twee broers, ook wel Adolf en Rudolf Dassler, een schoenenmerk op te richten. De naam adidas komt dan ook uit het brein van Adolf: hij besloot zijn bijnaam, ook wel Adi, samen te voegen met de eerste drie letters van zijn achternaam.

Het merk besloot zich te richten op sportieve artikelen. Bekende voetballers, waaronder Johan Cruijff, wisten dan ook met voetbalschoenen van adidas te spelen waardoor uiteindelijk ook het Duitse voetbalelftal overstag ging; zelfs de noppen van deze schoenen konden verwisseld worden.

Op het einde van de 20e eeuw kreeg het bedrijf met hevige concurrentie van Nike te maken, maar heeft zich nog altijd staande gehouden. Sterker nog, met de overname van Reebok wist adidas zich nog meer in de markt te positioneren.

Hedendaags

Tegenwoordig richt adidas zich niet enkel op sportartikelen, maar brengt het eveneens items uit die in casual vorm gedragen kunnen worden. De adidas Gazelle is hier een perfect voorbeeld van. Zo wordt deze sneaker steeds vaker met allerlei typen stijlen gedragen waardoor je uiteenlopende looks kunt creëren.

Denk hierbij aan een sportieve outfit met een denimbroek en een leren jasje of juist een meer elegant en nauw gesloten jurkje. Beiden zeer verschillend, maar goed samen te brengen met de adidas Gazelle.

Outfit

'Tsja, met welke items kan ik deze sneakers nu eigenlijk samenbrengen?', zul je misschien denken. Zowel voor mannen als voor vrouwen blijkt dat nog best eenvoudig…

Vrouwen: De adidas Gazelle voor vrouwen heeft een sportieve, maar toch ook casual-chique uitstraling, zoals de kleuren poederroze en lichtgrijs. Denk hierbij aan een skinny in wit of denim, gecombineerd met een elegante blouse of een lossere top. Draag je liever een jurkje? Denk dan eens aan een bodycon met een printje of een a-line jurkje met een tailleriem. Maak het geheel af met subtiele sieraden, zoals een simpel goud of zilveren armbandje.

Mannen: De adidas Gazelle voor mannen kan zowel in sportieve als meer casual-chique vormen gedragen worden. Denk hierbij aan een sweater of pullover met een chino, een korte broek met een polo voor de zomerdagen of juist een jogger met een stoer jasje. Uiteenlopende stijlen, maar prima te combineren met adidas Gazelle.

Draag de adidas Gazelle dus het liefst in vrijblijvende tot casual-chique sferen; hierin komen ze het beste naar voren.

Top