Hoe draag je de dresscode

Business

Business is een veelvoorkomende dresscode. Je komt deze dresscode vooral tegen in het bedrijfsleven. Met name in de financiële sector en advocatuur wordt van medewerkers verwacht dat zij formeel gekleed voor de dag komen.

Het belangrijkste bij de dresscode Business is het formele en zakelijke uiterlijk van de outfit. Voor heren betekent dit per definitie een pak, stropdas en nette, dichte schoenen. Dames kunnen doorgaans iets meer variëren met hun kleding.

Uiterlijke verzorging is essentieel. Met name voor beroepen waarbij er veel contact is met zakelijke relaties, is het belangrijk om representatief voor de dag te komen. Als vertegenwoordiger van het bedrijf dien je namelijk ten alle tijde een professionele indruk te maken.

Dames Heren
In het kort

Business voor dames

  • Business is een zakelijke dresscode
  • Dames hebben de keuze uit een rok, net jurkje, broekpak of pantalon
  • Kleuren: blauw, wit, grijs, zwart, zalmroze, beige of andere pasteltinten
  • Schoenen: pumps, nette ballerina’s of andere formele instappers
  • Accessoires: zorg voor subtiele en nette accessoires
Shop dresscode
Do's & don'ts

De perfecte Business outfit

Ondanks dat deze dresscode zakelijk is, verschilt de mate van formaliteit per bedrijf of bijeenkomst. Daarom is het handig om van tevoren te bekijken hoe formeel de gelegenheid is.

Het belangrijkste bij aanschaf van een Business outfit: de kleur moet matchen! Verder zijn drukke prints en hele felle kleuren af te raden. Een Business outfit is vaak rustig en in één kleur.

Nette schoenen zijn ook belangrijk. Slippers of sportschoenen zijn absoluut een no-go bij de Business dresscode.

Shop dresscode
Tips & inspiratie

Business kleding voor dames

Loop er bij als een Bosslady in een stoer broekpak of een chique mantelpakje. Dames hebben qua kleur wat meer vrijheid dan mannen, maar hou er rekening mee dat je mogelijk minder serieus genomen wordt wanneer je bijvoorbeeld à la Elle Woods volledig in zuurstok roze aan komt zetten.

Ook behoort een mooi net jurkje tot de mogelijkheden. Een veel gezien model binnen het bedrijfsleven is de kokerjurk. Deze jurk heeft een aangesloten fit, en is dus wat sexier dan een broekpak of een mantelpak.

Pas er op dat het niet té sexy wordt. Draag hem het liefst tot aan de knie en zorg er voor dat hij niet te bloot is. Een lage decolleté bijvoorbeeld kan er voor zorgen dat mensen meer met hun ogen bezig zijn dan dat ze daadwerkelijk luisteren naar wat je te zeggen hebt. Draag eventueel nog een blazer over je jurk heen.

Shop dresscode
DRESSCODE.NL
Jouw online stijlgids
In het kort

Business voor heren

  • Business is een zakelijke dresscode
  • Businesskleding: een pak of net pantalon inclusief overhemd
  • Kleuren: blauw, wit, grijs, zwart, taupe, beige of bruin
  • Accessoires: zorg voor subtiele en nette accessoires
Shop dresscode
Do's & don'ts

De perfecte Business outfit

Ondanks dat deze dresscode zakelijk is, verschilt de mate van formaliteit per bedrijf of bijeenkomst. Daarom is het handig om van tevoren te bekijken hoe formeel de gelegenheid is.

Het belangrijkste bij aanschaf van een Business outfit: de kleur moet matchen! Verder zijn drukke prints en hele felle kleuren af te raden.

Een Business outfit is vaak rustig en in één kleur. Nette schoenen zijn ook belangrijk. Slippers of sportschoenen zijn absoluut een no-go bij de Business dresscode.

Shop dresscode
Tips & inspiratie

Business kleding voor heren

Voor mannen is er weinig creativiteit mogelijk binnen de Business dresscode. Je draagt een pak in neutrale kleuren zoals donkerblauw of grijs, met een overhemd, een stropdas en nette veterschoenen. Je kan voor een licht patroon in je pak kiezen, bijvoorbeeld een krijtstreep, om er net wat meer uit te springen.

In het bedrijfsleven geldt het gezegde “no brown in town” wat inhoudt dat het niet de bedoeling is om bruine schoenen of andere bruine accessoires te dragen. Je matcht je pak altijd met zwarte schoenen, de bruine zijn voor in je vrije tijd.

Ondertussen zijn deze strenge regels bij de meeste bedrijven wel versoepeld en zie je de Business dresscode steeds meer plaats maken voor een Business Casual dresscode.

Shop dresscode
Top