Stijlgidsen

adidas Tubular

Al jarenlang is adidas één van de meest geliefde merken op sneaker: of je nu een nieuw exemplaar aanschaft voor de sport of het puur tijdens casual momenten draagt.

Wie de adidas Tubular voor het eerst ziet, zal vrijwel direct aan een sportieve schoen denken. Het heeft dan ook iets of wat het uiterlijk van een hardloopschoen, dus heel vreemd is die gedachte ook niet. Zo heeft de zool een vrij behoorlijke dikte die kan variëren van een rechte tot meer ‘gebogen’ vorm.

De adidas Tubular

Vanaf de punt van de adidas Tubular loopt het model recht naar het been toe; hierdoor krijg je een soort 'driehoek'. De achterzijde loopt vrij recht naar boven waarbij de top licht naar achter steekt.

Het model beschikt wel degelijk over veters, al wordt het 'strikje' weggewerkt aan de onderzijde van de tong zodat de Tubular als geheel nog sterker naar voren komt. Het logo van adidas bevindt zich daarentegen aan de bovenzijde of aan de zijkant van de sneakers.

Sinds 1920...

Het uiteindelijke ontstaan van adidas is niet zonder slag of stoot gegaan. Het begon in de jaren twintig van de vorige eeuw toen twee broers, Adolf en Rudolf Dassler, besloten een schoenenmerk op te richten. Tijdens de oorlog in de jaren '40 wist de band tussen de broers enorm te verbrijzelen waardoor uiteindelijk Adolf het bedrijf alleen voortzette.

Hij besloot de eerste drie letters van zijn voornaam samen te voegen met de eerste drie letters van zijn achternaam: de naam adidas werd hierdoor een feit. Adolf besloot zijn merk op sportieve artikelen te richten.

Het was dan ook Johan Cruijff, en later het Duitse voetbalelftal, die zijn schoenen gingen dragen waardoor het merk groots in populariteit begon te stijgen. Zelfs de noppen van dit schoeisel kon je verwisselen; iets dat in die tijd zeer vooruitstrevend was.

En, tegenwoordig?

Hedendaags richt adidas zich nog altijd op sportieve artikelen. Niet alleen zijn de collecties puur gefocust op diverse sporten, maar kunnen vele items ook in meer casual vorm gedragen worden. De adidas Tubular is hier dan ook een goed voorbeeld van.

Het zal je dan ook opvallen dat dit type schoen steeds vaker met verscheidene stijlen gedragen wordt, al zal de casual-vrijblijvende look nog altijd het meest populair blijven, voornamelijk omdat deze looks toch wel het beste 'matchen'. Maar, toch hoef je niet enkel een hoodie of jogger te dragen om de adidas Tubular stijlvol naar voren te laten komen...

Outfit

Je trekt je sportschoenen misschien niet aan wanneer je een terrasje pakt, maar sommigen onder ons willen wel degelijk een sportieve 'touch' aan hun outfit geven. Laat de adidas Tubular zich hier nu eens uitstekend voor lenen... Hoe kun je ze nu stijlvol verwerken in een outfit? Denk allereerst aan een vrijblijvende sfeer; voor chique gelegenheden zijn deze sneakers minder geschikt.

Mannen: Als man kun je de adidas Tubular combineren met sportieve kledingstijlen, zoals een sweater met een jogger of, wanneer je het iets 'verfijnder' wilt, een chino. Ook zou je kunnen denken aan een wat smaller gesneden broek, in kleuren als zwart, grijs of navy, in combinatie met een trui en of leren jasje.

Vrouwen: Voor vrouwen geldt eigenlijk hetzelfde. Denk hierbij vooral aan een skinny broek in kleuren als wit, zwart of denim en combineer deze met een wat losser truitje, top of blouse; pasteltinten kunnen hierbij erg stijlvol zijn. Maak de outfit af met een blazer, leren jasje en eventueel bijpassende sieraden.

Kortom, de outfit met adidas Tubular sneakers mag best iets hebben, zolang je het maar casual houdt; hierin komen de schoenen het beste naar voren.

Top