Stijlgidsen

Vans Old Skool

Eén van de meest populaire modellen van Vans is de Vans Old Skool. Dit lage model heeft een vrij behoorlijke zool en weet zich voornamelijk door de authentieke en witte streep aan de zijkant te kenmerken; voor velen is dit dan ook een ware favoriet.

Vroeger was je wat alternatief als je Vans Old Skool sneakers droeg. Niet zo vreemd dat je werd gezien als ‘surfer en skater’-type, dit is oorspronkelijk ook waar de schoen voor bedoeld was. Tegenwoordig zijn de sneakers van Vans Old Skool erg populair binnen de ‘urban street style’. En, kunnen ze met vele outfits gecombineerd worden.

Vans Old Skool

Dit model beschikt over verschillende kleuren en prints waardoor er altijd een item bij zal zitten waar jij een stukje vrolijker van wordt. Denk hierbij aan egale kleuren als zwart, blauw, rood, geel of juist een denimlook, maar ook printjes als blokmotieven, bloemendessins, palmbladeren en flamingo's of juist de grote letters van Vans zelf.

Kijkende naar het model, dan zie je aan de achterzijde dat deze over stabiliteit beschikt. Dit type sneaker heeft dus een echte 'urban' look en past dan ook het beste bij casual en vrijblijvende outfits.

Jaren '60

Paul van Doren, de oprichter van Vans, vormde de creatieve bakermat van dit merk toen hij in de jaren zestig, in 1966 om precies te zijn, een sportief sneakermerk opzette. In Californië werd er volop gesport waarbij de 'alto's' zich voornamelijk op het skaten en surfen legden.

Toen Vans een sneakermerk uitbracht die vervolgens door deze 'sportieve alternatievelingen' gedragen zou gaan worden, begon er al snel eenzelfde imago aan Vans zelf te kleven. Ook stond deze schoen niet bepaald bekend om de kwaliteit, zeker omdat sommige items tijdens de eerste verkoop 'nog snel even gemaakt moesten worden, maar in de middag wel klaar zouden zijn'.

Inmiddels heeft de 21e eeuw haar intrede gemaakt en wordt Vans niet meer als 'alternatief' beschouwd en kun je de sneaker met veel outfits combineren.

Hedendaags

Tegenwoordig zijn de sneakers van Vans zeer populair door het unisex gehalte; iets dat in deze tijd een steeds meer voorname rol weet te krijgen. Je ziet de sneakers zowel bij mannen als bij vrouwen; dit maakt de schoen dus erg toegankelijk.

Hoewel Vans nog altijd zeer populair is bij de 'urban street style', en dus ook bij skaters, worden de sneakers steeds vaker met contrasterende stijlen gecombineerd, zoals een verfijnde trui met chino of juist een luchtig jurkje.

Outfit

De vraag luidt natuurlijk: 'Hoe kun je Vans het beste in een outfit verwerken?' Om te beginnen, start je met een casual en vrijblijvende look; voor zakelijke of meer chique gelegenheden is deze sneaker namelijk wat minder geschikt.

Mannen: Draag je als man de Vans Old Skool sneakers? Dan kun je variëren van sportieve outfits tot meer casual-chic. Ga je voor optie 1? Denk dan eens aan een denimbroek of jogger en breng deze samen met egale of printvolle sneakers. Draag als top een 'loose' t-shirt, een sweater of hoodie. Als variant kun je kiezen voor een verfijnde pullover in combinatie met een chino.

Vrouwen: Als vrouw kun je denken aan een elegante skinny broek met een losse top of een blouse, eventueel in combinatie met een leren jasje; stem ook hier de kleuren op elkaar af. Eveneens kun je kiezen voor een casual of meer sportief jurkje, maar ook een leren rok met een -bijvoorbeeld- gestreept shirtje.

Probeer de Vans Old Skool sneakers dus voornamelijk voor meer casual momenten te bewaren; hierbij komen ze het meest stijlvol naar voren.

Top