Schoenen

Schoenen zijn belangrijk, ze houden je voeten warm en comfortabel, zorgen voor die extra centimeters of dat extra beetje zelfvertrouwen. Het maakt of kraakt je outfit.

Maar wat weten we eigenlijk over onze schoenen? We zetten alle leuke weetjes en tips voor je op een rij.

Lees verder Bekijk Schoenen


Onderhoud

Je kunt het beste schoenen kopen in de namiddag. Op dat moment van de dag zijn je voeten het meest uitgezet en zo voorkom je knellende of te kleine schoenen. Deze en vele andere praktische tips en tricks om je schoenen goed te verzorgen vind je in ons artikel over het onderhoud.

Schoenen opbergen

Elke zichzelf respecterende vrouw (en man) komt op een punt dat het tijd wordt om een goed werkend opbergsysteem te vinden voor schoenen. Uiteraard is het mogelijk om al je schoenen op een hoopje in de gang te bewaren of ergens achterin de meterkast, maar eigenlijk is dit gewoon zonde; naast het feit dat het een behoorlijk struikelgevaar oplevert.

Ze moeten tentoongesteld worden als kleine kunstwerkjes. En bovendien kun je zo elke dag precies zien wat je ook alweer in huis hebt.

We hebben enkele opbergers en manieren om je schoenen op te bergen voor jullie op een rij gezet.

Sneakers voor dames en heren
Instappers voor dames en heren
Veterschoenen voor dames en heren

Schoenen statistieken

Schoenen – Iets wat iedereen heeft en draagt. Over het algemeen hebben vrouwen er meer mee dan mannen. Ruim 9% van de mannen vindt namelijk dat hun partner teveel schoenen heeft.

De helft van alle vrouwen heeft zelfs meer dan 30 paar en 8% meer dan honderd paar. Ruim 19% van deze vrouwen heeft weleens schoenen gekocht om zichzelf op te vrolijken, waar wij uiteraard veel begrip voor hebben, overigens.

Pumps

Pumps zijn misschien wel de leukste schoenen om als vrouw te dragen. Je ziet de pumps vooral op speciale gelegenheden, onder een mooie dresscode of andere feestelijke outfit.

Toch wordt de pump door veel vrouwen ook als Casual schoen gezien. Gelukkig maar, want zo’n vrouwelijke schoen is zonde om maar af en toe te dragen. Een opvallende pump onder een spijkerbroek geeft je outfit juist net wat meer pit! Vind hier alles wat je moet weten over pumps:

Sneakers

Sneakers zijn tegenwoordig de meest verkochte schoenen. Je hebt ze dan ook in zoveel verschillende soorten en maten, dat er altijd wel een paar sneakers voor je tussenzit.

Sneakers zijn voor meerdere seizoenen een absolute must. Combineer ze onder je casual spijker- of zwarte broek of durf en draag je zonder een rok. Sneakers zijn voor zowel mannen als vrouwen de schoenen die je in je kast moet hebben. Lees hier alles over sneakers:

Top