Stijlgidsen

Converse All Stars

Bijna iedereen heeft er wel één -of zelfs twee- paar van in de kast staan: de populaire Converse All Stars sneakers. De schoen is met talloze outfits te combineren.

De All Stars sneakers van Converse zijn al jaren grote favorieten. Dit type kenmerkt zich door een rechte, vrij dikke, rubberen zool waarvan de bovenzijde geheel uit canvas bestaat. Kenmerkend is de halve, rubberen cirkel die zich op de neus van deze schoen begeeft. De schoen kan zowel een laag als hoog model hebben; beide exemplaren zijn populair.

De Converse All Stars

Er zijn wel wat verschillen tussen de hoge en de lage All Stars. Zo bevindt het logo zich bij het hoge model aan de zijkant op de enkel terwijl deze bij het lage item ontbreekt; hier zul je het logo op de tong vinden. Wel beschikken beide typen over een verwijzing naar Converse op de achterzijde; de zool om precies te zijn.

De meeste sneakers rond All Stars beschikken over witte veters, al heb je ook exemplaren die onder de tong een 'elastiek' hebben zitten waardoor je voet niet uit de schoen zal schieten; hier zijn de veters overbodig. Daarnaast komt deze sneaker in bijna alle kleuren voor, al weet de witte versie misschien nog wel de meeste populariteit te genereren.

Vroeger…

In 1908 besloot Marquis Mills Converse een bedrijf op te richten dat dezelfde naam zou krijgen als de eigenaar zelf: Converse. Enkele jaren later wist het bedrijf een schoen te ontwerpen die de voorloper zou worden van de moderne All Star: het bevatte een rubberen zool met een canvas oppervlak aan de bovenzijde.

Feitelijk werd het ontworpen voor 'high performance' basketbalspelers. In 1923 was het ook Charles 'Chuck' Taylor die zich bij het team voegde en daarbij gesponsord zou worden door Converse. Doordat hij de schoenen werkelijk overal wist te dragen én zodoende als verkoopman voor het bedrijf diende, zouden de items van toen al snel naar hem vernoemd worden…

All Stars van nu

Hedendaags is Converse een dochteronderneming van Nike geworden, maar weet het wel degelijk een eigen lijn te behouden. Ten opzichte van vroeger is de kwaliteit natuurlijk wel verbeterd en wordt de schoen, logisch natuurlijk, niet meer door Chuck Taylor alleen gedragen.

Sinds de jaren zestig droeg vrijwel negentig procent van de basketballers deze schoenen waardoor steeds meer mensen buiten de sport eveneens overstag gingen. Tegenwoordig zie je de All Stars onder allerlei type outfits terugkomen waardoor deze schoen een absolute icoon is geworden. Het maakt de look dan ook net iets speelser en vrijblijvender.

Outfit

Maar hoe kun je de Converse All Stars nu zelf stijlvol verwerken in een outfit?

Mannen: Als man kun je denken aan een sportieve look, zoals een jogger en sweater, maar ook aan een denim broek met een grijze of navy sweater, een meer chique blazer of juist een casual jacket. Mag het meer zomers? Ga dan voor een korte chino met een T-shirt of polo; hiermee maak je de outfit net iets 'losser'.

Vrouwen: Vrouwen hebben een brede keuze rond All Stars. Zo kun je deze sneakers combineren met een speels bodycon of A-lijn jurkje, zowel egaal als met een print, waaronder bloemen of streepjes, maar ook samenbrengen met een leren rok in een aardse tint met daarboven een lossere top of meer elegante blouse. Ook kun je denken aan een denim of skinny met een sweater of pullover voor een meer studentikoze look.

Maak de outfit dus wat speelser met Converse All Stars; of je nu voor een casual-vrijblijvende of een meer chique stijl gaat.

Top