Stijlgidsen

Vintage Kleding

Altijd al willen weten wat men droeg tijdens de Roaring Twenties? Geen idee waar de flower power look vandaan komt? Of juist benieuwd naar de fashion statements uit de ’80? In deze Vintage stijlgids vind je een overzicht van alle vintage kleding van toen.

Ben je gek op fashion en wil je er, net als wij, alles over weten? Of ben je juist opzoek naar inspiratie voor een te gek thema verkleedfeestje? Dan ben je bij deze Vintage Stijlgids van Dresscode.nl aan het juiste adres!

We hebben de looks van de jaren ’20 tot de zero’s voor je op een rij gezet. We geven per decennia een tijdsbeeld en uiteraard krijg je van ons shopping tips om de juiste outfit bij het juiste jaartal te vinden.

Jaren ’40 kleding

Jaren ’40 kleding

De jaren '40 worden gezien als sober tijdperk voor mode. Dit is te danken aan de schaarste aan grondstoffen die de WOII met zich meebracht... 
Bekijk stijlgids
Jaren ’50 kleding

Jaren ’50 kleding

De jaren '50 stonden in het teken van de New Look. Kenmerken voor de dresscode waren onder andere een wespentaille, wijde A-lijn-rokken met petticoats eronder.
Bekijk stijlgids
Jaren ’60 kleding

Jaren ’60 kleding

Mode uit de jaren '60 was misschien wel net zo bijzonder uit de jaren '50. Kledingtrends werden vaak gebaseerd op wat muziek-, film- en televisiesterren droegen.
Bekijk stijlgids
Jaren ’70 kleding

Jaren ’70 kleding

Kleding uit de jaren '70 borduurde grotendeels voort op de mode uit de jaren '60. Het was mode om strakke bovenstukken en wijde broeken of rokken te dragen
Bekijk stijlgids
Jaren ’80 kleding

Jaren ’80 kleding

In de jaren '80 ontstond een nieuwe modetrend: materialisme. Mensen gaven meer geld uit aan dure kleding en accessoires werden wederom een belangrijk onderdeel van een outfit.
Bekijk stijlgids
Jaren ’90 kleding

Jaren ’90 kleding

De jaren '90 verschillen veel van voorgaande decennia. Een van de opvallendste fashion trends uit deze periode was de toenemende populariteit van 'body art', waaronder piercings en tatoeages. 
Bekijk stijlgids

Jaren '20 dresscode

Als je de de film The Great Gatsby hebt gezien, dan zul je al een aardig idee hebben van de dresscode uit de jaren '20. Zo droegen mannen bijvoorbeeld de welbekende double breasted maatpakken en Homburg hoeden, en droegen vrouwen de typische rechte jurkjes, boa's en bobkapsels.

Jaren '30 kleding

De jaren '30 stonden in het teken van een wereldwijde economische crisis, waardoor er een opvallende scheiding kwam tussen flamboyante avondkleding en functionele kleding voor overdag. De meest opvallende trends van deze periode waren de meer getailleerde kleding voor de dames, en de dunne snorretjes en met brillantine ingesmeerde kapsels bij de heren.

Jaren '40 kleding

De jaren '40 stonden in het teken van de Tweede Wereldoorlog, en dus was er in deze periode weinig ruimte voor mode. Grondstoffen, waaronder textiel, waren schaars, waardoor de nadruk steeds meer op functionaliteit in plaats van esthetica kwam te liggen. Kledingstukken werden meermaals versteld of gerecycled.

Jaren '50 kleding

De jaren '50 werden gekenmerkt door een periode van wederopbouw en een toenemende welvaart. Steeds meer mensen hadden weer geld om stoffen of kleding te kopen, en dat was te zien! Kledingstukken werden voorzien van vrolijke details en het kleurgebruik nam zowel bij vrouwen- als herenkleding weer toe.

Jaren '60 kleding

Tijdens de jaren '60 ontstond er voor het eerst een duidelijke scheiding tussen kleding voor jongeren en volwassenen. Jongeren trokken steeds meer hun eigen plan en dat kon je terugzien aan de outfits. Belangrijke trends uit de jaren '60 waren de mod fashion en de hippie fashion.

Jaren '70 kleding

Als je ooit "That 70's Show" hebt gekeken, zul je vast wel een idee hebben van de dresscodes uit de jaren '70. In deze periode werd bijvoorbeeld de disco fashion trend geboren. Populaire items waren bell-bottom broeken, plateauzolen, haltertops met glitters en de zogenaamde go go boots.

Jaren '80 kleding

Gedurende de jaren '80 hebben verschillende dresscodes de revue gepasseerd. De belangrijkste trends waren neonkleurige aerobics outfits, 'power dressing', punk fashion, 'new romanticism' en fashion invloeden van beroemdheden zoals Madonna, Michael Jackson en zelfs prinses Diana.

Jaren '90 kleding

Als je wel eens een aflevering van "Saved by the Bell" hebt gekeken, zul je ongetwijfeld een idee hebben van typische jaren '90 outfits. De belangrijkste fashion trends uit deze periode waren grunge fashion, de "school girl" look en typische hip hop kleding.

Jaren 2000 - 2010 kleding

De jaren 2000 tot 2010 staan bekend als een mengelmoes van fashion trends. Zo waren er niet alleen "nieuwe" modetrends, maar werd er ook voortdurend teruggegrepen naar fashion trends uit vorige decennia. Een van de meest opvallende trends was de populariteit van "it items" - de absolute musthaves van dat moment.

Top