Vintage stijlgids

Vintage stijlgids

Altijd al willen weten wat men droeg tijdens de Roaring Twenties? Of juist benieuwd naar de fashion statements uit de ’80? In de Vintage stijlgids vind je een overzicht van fashion trends van toen. Gek op fashion en wil je er, net als wij, alles over weten? Op zoek naar inspiratie voor een verkleedfeestje? Dan ben je bij de Vintage Stijlgids aan het juiste adres!

Dresscode jaren ’20

Denk je aan de jaren '20, dan denk je aan Dames in geborduurde designerjurken, bijbehorende korte bob en sigaret met verlengstuk...
Lees verder

Dresscode jaren ‘30

Mode van de jaren '30 steekt af tegen mode van het decennium ervoor. Dit is voor een groot deel te danken aan een grote economische crisis...
Lees verder

Dresscode jaren ‘40

De jaren '40 worden gezien als sober tijdperk voor mode. Dit is te danken aan de schaarste aan grondstoffen die de WOII met zich meebracht...
Lees verder

Dresscode jaren ‘50

De jaren '50 stonden in het teken van de New Look. Kenmerken voor de dresscode waren onder andere een wespentaille, wijde A-lijn-rokken met petticoats eronder.
Lees verder

Dresscode jaren ‘60

Mode uit de jaren '60 was misschien wel net zo bijzonder uit de jaren '50. Kledingtrends werden vaak gebaseerd op wat muziek-, film- en televisiesterren droegen.
Lees verder

Dresscode jaren ‘70

Kleding uit de jaren '70 borduurde grotendeels voort op de mode uit de jaren '60. Het was mode om strakke bovenstukken en wijde broeken of rokken te dragen
Lees verder

Dresscode jaren ‘80

In de jaren '80 ontstond een nieuwe modetrend: materialisme. Mensen gaven meer geld uit aan dure kleding en accessoires werden wederom een belangrijk onderdeel van een outfit.
Lees verder

Dresscode jaren ‘90

De jaren '90 verschillen veel van voorgaande decennia. Een van de opvallendste fashion trends uit deze periode was de toenemende populariteit van 'body art', waaronder piercings en tatoeages.
Lees verder

Dresscode jaren 2000 – 2010

De jaren '00 tot '10 wordt gezien als mix van allerlei fashion invloeden. De mengelmoes bestond uit 'nieuwe' trends en trends die in de afgelopen decennia populair waren.
Lees verder

Jaren '20 dresscode

Als je de de film The Great Gatsby hebt gezien, dan zul je al een aardig idee hebben van de dresscode uit de jaren '20. Zo droegen mannen bijvoorbeeld de welbekende double breasted maatpakken en Homburg hoeden, en droegen vrouwen de typische rechte jurkjes, boa's en bobkapsels.

Jaren '30 dresscode

De jaren '30 stonden in het teken van een wereldwijde economische crisis, waardoor er een opvallende scheiding kwam tussen flamboyante avondkleding en functionele kleding voor overdag. De meest opvallende trends van deze periode waren de meer getailleerde kleding voor de dames, en de dunne snorretjes en met brillantine ingesmeerde kapsels bij de heren.

Jaren '40 dresscode

De jaren '40 stonden in het teken van de Tweede Wereldoorlog, en dus was er in deze periode weinig ruimte voor mode. Grondstoffen, waaronder textiel, waren schaars, waardoor de nadruk steeds meer op functionaliteit in plaats van esthetica kwam te liggen. Kledingstukken werden meermaals versteld of gerecycled.

Jaren '50 dresscode

De jaren '50 werden gekenmerkt door een periode van wederopbouw en een toenemende welvaart. Steeds meer mensen hadden weer geld om stoffen of kleding te kopen, en dat was te zien! Kledingstukken werden voorzien van vrolijke details en het kleurgebruik nam zowel bij vrouwen- als herenkleding weer toe.

Jaren '60 dresscode

Tijdens de jaren '60 ontstond er voor het eerst een duidelijke scheiding tussen kleding voor jongeren en volwassenen. Jongeren trokken steeds meer hun eigen plan en dat kon je terugzien aan de outfits. Belangrijke trends uit de jaren '60 waren de mod fashion en de hippie fashion.

Jaren '70 dresscode

Als je ooit “That 70's Show” hebt gekeken, zul je vast wel een idee hebben van de dresscodes uit de jaren '70. In deze periode werd bijvoorbeeld de disco fashion trend geboren. Populaire items waren bell-bottom broeken, plateauzolen, haltertops met glitters en de zogenaamde go go boots.

Jaren '80 dresscode

Gedurende de jaren '80 hebben verschillende dresscodes de revue gepasseerd. De belangrijkste trends waren neonkleurige aerobics outfits, 'power dressing', punk fashion, 'new romanticism' en fashion invloeden van beroemdheden zoals Madonna, Michael Jackson en zelfs prinses Diana.

Jaren '90 dresscode

Als je wel eens een aflevering van “Saved by the Bell” hebt gekeken, zul je ongetwijfeld een idee hebben van typische jaren '90 outfits. De belangrijkste fashion trends uit deze periode waren grunge fashion, de “school girl” look en typische hip hop kleding.

Jaren 2000 - 2010 dresscode

De jaren 2000 tot 2010 staan bekend als een mengelmoes van fashion trends. Zo waren er niet alleen “nieuwe” modetrends, maar werd er ook voortdurend teruggegrepen naar fashion trends uit vorige decennia. Een van de meest opvallende trends was de populariteit van “it items” - de absolute musthaves van dat moment.

Top