Stijlgidsen

Nike VaporMax

Nike VaporMax: Sportief, maar toch casual. Geïnspireerd op oude modellen, maar gericht op de toekomst. Dat deze schoen al jarenlang een favoriet is, blijkt wel uit de hoeveelheid die aangeboden wordt. Hedendaags wordt de VaporMax dan ook beschouwd als dé innovatieparel van de Air-familie…

Voorgaande Nike-modellen moesten zoveel mogelijk lucht bevatten. Maar, dat zou volgens het designteam gaan veranderen. De VaporMax moest lichter worden en meer efficiënt zijn. Aldus makkelijker in het gebruik.

Zo werd er precies gekeken waar atleten steun nodig hadden. Als vervolg hierop wilde het team een soort ‘stuitereffect’ creëren. Hiervoor werd de perfecte luchtcirculatie ontwikkeld: daar waar de zool nu zo bekend om staat.

 

Om de schoen nog gebruiksvriendelijker te maken, werd ook de bovenzijde van lichtere materialen voorzien. Denk hierbij aan het populaire mesh en andere lichte vezels. Hoe minder zwaar de schoen, hoe minimaal de sporter of drager belast zal worden.

Ook de schokdemping moest optimaal zijn: dit om het lichaam zoveel mogelijk te beschermen tijdens het bewegen.

Ondersteuning

Over smaak valt misschien te twisten, maar over gezondheid zéker niet. Wat de Nike VaporMax vooral geliefd maakt, is de ondersteuning die het weet te bieden. De zool, maar met name de hak, beschikt over een zeer goede demping. Hierdoor wordt je loopcomfort nog groter.

Niet alleen sta je hiermee stabiel op de grond: het weet ook je lichaam op de juiste wijze te steunen. Velen ervaren dan ook rugklachten wanneer ze stelselmatig op slecht schoeisel lopen.

Dit is dan ook één van de klachten die Nike VaporMax probeert te voorkomen. Deze schoen heeft zijn kracht dan ook groots bewezen, want het is één van de meest populaire modellen uit de Nike-familie...

Inspiratie

De Nike VaporMax mag om meerdere redenen bijzonder genoemd worden. Naast de goede ondersteuning die heet weet te bieden, heeft het ook een flamboyant ontwerp. Zo is deze veelal geïnspireerd op sportschoenen uit het verleden.

Denk hierbij vooral aan dat meer extravagante gehalte van de jaren tachtig. Maar, wat deze schoen verfrissend maakt, is dat het de nieuwste technieken bevat. En, ze zijn ook nog eens in verschillende stijlen en kleuren verkrijgbaar...

Sportieve look met Nike VaporMax

Ben je wel van de street style, maar vind je comfort ook belangrijk? Maak je laidback look dan af met de sportieve modellen van Nike VaporMax. Niet alleen worden deze schoenen bij de sport gedragen, ook bij de casual outfit zijn deze populair.

De mogelijkheden waar je uit kunt kiezen, zijn dan ook groot. Van gitzwart tot felle kleuren, van egaal tot een print: de VaporMax valt in verschillende stijlen te verkrijgen. Ook tijdens je vrijetijdsmomenten zul je ervaren hoe comfortabel dit type model is.

Want, niet alleen tijdens de sport heeft je voet de juiste ondersteuning nodig…

Nike VaporMax = Unisex

De Nike VaporMax is een unisex model: dit betekent dat zowel mannen als vrouwen deze schoen kunnen dragen. Wel is het zo dat mannenvoeten verschillen van vrouwenvoeten.

Koop dus altijd wel het type dat voor jou gemaakt is, want zo ervaar je de optimale kracht van deze schoen.

Top