Stijlgidsen

adidas NMD

adidas staat al jaren als groot merk bekend binnen de mode- en sportwereld. De items kunnen in casual vorm gedragen worden, maar altijd met een sportief randje.

De adidas NMD is vooral populair vanwege de comfortabele pasvorm en de flexibele bewegingsvrijheid. De schoen heeft een behoorlijk dikke zool: deze is aan de achterzijde meer volumineus doordat deze steeds dunner naar voren uitloopt.

adidas NMD

Het uiteinde van de adidas NMD loopt vrij scherp naar boven terwijl de achterkant wat meer uitsteekt. De bovenzijde van de schoen heeft een 'futuristische' vorm.

Hierbij is het gedeelte rond de teen vrij plat, hierdoor oogt de neus vrij 'spits' vanaf de zijkant bekeken, terwijl het middenstuk meer volume heeft. De sneaker zelf is gemaakt van leer en textiel waarbij de zool van rubber is vervaardigd.

De bovenzijde van de adidas NMD kenmerkt zich dan ook door het gebreide werk dat zorgt voor stretch en ventilatie. Aan de zijkant kun je eveneens het logo van adidas vinden, al hangt dit wel van het model af.

Hoe eens ontstaan?

Hoewel adidas al sinds jaren een zeer gevestigd merk is, komt de ontstaanswijze er toch niet al te rooskleurig uit. In de jaren '20 van de vorige eeuw waren het namelijk twee broers, ook wel Adolf en Rudolf Dassler, die samen besloten een sportief merk op te zetten.

Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog raakte hun band enorm beschadigd waardoor Rudolf het bedrijf achter zich liet en elders een nieuw bestaan opbouwde. Adolf, die zijn voorletters samenvoegde met de eerste drie letters van zijn achternaam waardoor 'adidas' ontstond, ging het bedrijf alleen runnen.

Hij besloot zijn merk volledig op sportieve artikelen te richten waarbij hij zelfs bekende namen aan zijn bedrijf wist te koppelen. Johan Cruijff en -later- het Duitse voetbalelftal behoorden tot zijn bekende clientèle. Door de populariteit van de voetbalsport wist adidas al snel een favoriet merk onder sportievelingen te worden. En, eigenlijk is dat nog altijd ongewijzigd gebleven...

Hedendaags

Het adidas van nu is weinig veranderd ten opzichte van wat het eens was. Het bedrijf ontwerpt nog altijd sportief schoeisel en ook andere artikelen worden volop geproduceerd.

De adidas NMD is een goed voorbeeld van innovatie rondom dit bedrijf: de sneaker heeft een sportief uiterlijk, maar kan eveneens met casual items gecombineerd worden.

De kleuren van deze schoenen zijn voornamelijk aards, denkende aan zwart, legergroen, wit, blauw, maar ook printjes kun je zeker terugvinden. Voor vrouwen zijn de tinten meer zacht, denkende aan lichtgrijs en poederroze.

Maar, hoe kun je deze schoenen nu eigenlijk in een outfit verwerken?

Outfit

Om te beginnen houd je de outfit casual en vrijblijvend; voor meer chique of formele gelegenheden zijn deze schoenen niet geschikt, dus voor deze momenten kun je ze beter thuislaten. Maar, wanneer en hoe kun je de adidas NMD sneakers dragen?

Mannen: Als man kun je denken aan meer sportieve kledingstijlen, zoals een stoere denim of een jogger in kleuren als zwart, navy, grijs of donkergroen. Maak de outfit af met een sweater, polo of meer losse top. Je kunt de look afronden met een stoer, leren jasje.

Vrouwen: Ook vrouwen kunnen hier het beste voor een sportieve look gaan. Denk aan een jogger of stoere jeans in combinatie met een losse top, blouseje of sweater met eveneens een leren jasje.

Met de adidas NMD kun je dus stijlvolle outfits creëren, zolang je de look casual-sportief houdt.

Top