Wat draag je naar de

Rode Loper

De rode loper: het is hét evenement om de mooiste fashion creaties tegen te komen. Vooral in Hollywood, of bijvoorbeeld op het Cannes Filmfestival, zie je de meest vooraanstaande designstukken voorbijkomen.

De rode loper staat dan ook voor speciale ontvangstgelegenheden, zoals een gala, mode-event of een filmpremière. Aangezien de rode kleur rijkdom symboliseert, mag je hier ook de mooiste ontwerpen op modegebied verwachten...

Op de rode loper zie je een hoop verschillende creaties voorbijkomen. Zo kiest persoon A misschien het liefst voor een flamboyante look. Persoon B staat bekend om zijn of haar bescheidenheid en kiest voor een meer ingetogen stijl.

Over het algemeen zijn beide opties geschikt voor de rode loper, want hier 'mag je gezien worden'. Belangrijk is vooral dat anderen een persoon in een outfit herkennen; dat het design en het karakter matchen.

In veel gevallen wordt er gewerkt met de Black Tie dresscode. Hierbij is het dus belangrijk dat je look wel feestelijk is, maar bovenal een nette, chique uitstraling heeft. Te uitdagende outfits worden veelal niet gewaardeerd.

Dames Heren
In het kort

Rode Loper voor dames

  • Dresscode op de uitnodiging is leidend
  • Een mooie gala- of cocktailjurk is gebruikelijk
  • Kleed je niet te sexy
  • Onder een gala- of cocktailjurk horen pumps
  • Stijlvolle accessoires en make-up
Shop dresscode
Do's & don'ts

De perfecte Rode Loper outfit

In veel gevallen wordt er gewerkt met de Black Tie dresscode. Hierbij is het dus belangrijk dat je look wel feestelijk is, maar bovenal een nette, chique uitstraling heeft. Te uitdagende outfits worden veelal niet gewaardeerd.

Heeft de premiere of het feest waar je heen gaat een bepaald thema, dan mag je dit subtiel terug laten komen in je outfit. Maar let op: het blijft een rode loper! Het is geen carnavalsparade. Maak er geen verkleed show van.

Als vrouw heb je meerdere opties waar je uit kunt kiezen. Het uitgangspunt van deze dresscode is feestelijk tot chic, dus hier begin je al te filteren. Je jeans kan je thuislaten. Deze gelegenheid vraagt om een mooie jurk of gaaf pak.

Shop dresscode
Tips & inspiratie

Rode Loper kleding voor dames

Een goed begin is dus het kiezen van de juiste jurk of pak. Niet te zakelijk of casual, maar juist chic en feestelijk. Denk hierbij aan een chique cocktailjurk of een lange avondjurk. Maak de outfit af met mooi bijpassende sieraden en hakken, afgestemd op jouw outfit.

Neem als tasje een mooie clutch mee. Zorg bij je make-up voor een feestelijke  uitstraling. Rond het geheel af met een chique, feestelijke haardracht.

Je mag hier best een beetje uitpakken. Je loopt over een rode loper, dus je mag gezien worden!

Shop dresscode
DRESSCODE.NL
Jouw online stijlgids
In het kort

Rode Loper voor heren

  • Dresscode op de uitnodiging is leidend
  • Onder het kostuum een wit overhemd
  • Zwarte lakschoenen zijn onder een smoking gebruikelijk
  • Netjes geschoren zijn is een pré
  • Het dragen van een horloge is bij een smoking not done
Shop dresscode
Do's & don'ts

De perfecte Rode Loper outfit

Als man kies je voor een stijlvol pak of smoking in een donkere kleur. Vooral voor een evenement als de rode loper moet deze van top tot teen goed zitten. Een te lange broek of een onflatteus model zal je uitstraling zeker geen goed doen…

Ook je jeans en je sneakers mag je op een evenement als dit echt thuislaten.

Bij deze gelegenheid dien je je bij voorkeur voor Black Tie te gaan. Maak de outfit af met nette schoenen; onder een smoking zijn dat altijd lak schoenen. Kies bijpassende accessoires, zoals een wit pochet en zwart strikje of stropdas, maar laat je horloge thuis.

Shop dresscode
Tips & inspiratie

Rode Loper kleding voor heren

Als er geen Black Tie op de uitnodiging, maar bijvoorbeeld Gala of Cocktail staat, ben je iets vrijer in je kleding keuzen, maar een mooi pak en een verzorgde uitstraling blijft een must.

Soms staat er op de uitnodiging een thema of een kleur die je mag laten terug komen in je outfit. Belangrijk is dan om niet door te slaan. Het is tenslotte geen carnaval, maar een feestelijke gelegenheid. En op een rode loper zijn alle ogen op je gericht!

Shop dresscode

Wat is ongeschikt voor de rode loper?

Uiteraard kent ook de rode loper een bepaald kledingvoorschrift. In veel gevallen wordt hier gewerkt met de Black Tie dresscode. Wel kan het evenement ervoor kiezen hier iets van af te wijken zodat je wat meer vrijheid hebt.

Het is vooral het totaalplaatje waar naar gekeken wordt. Zo zijn -te- casual items uit den boze. Een simpele blazer op een spijkerbroek, een korte chino of een sweater: het zijn absolute no go’s. De rode loper is een chic evenement en daar hoort een passende outfit bij. Ook jurkjes die een te casual uitstraling hebben, zoals ‘eenvoudige stoffen’, worden niet gewaardeerd.

Kijk altijd goed naar de eventueel gestelde dresscode om fouten te voorkomen. Het kan namelijk zijn dat je wat af mag wijken van het kledingvoorschrift Black Tie. In dit geval ben je iets meer vrij rond je kledingkeuze.

Top