De Toppers

De Toppers: het is dé Nederlandse groep als het om ongekend succes gaat. Medleys, smartlap, latin, soul en nederpop: haast alle genres komen voorbij met de meest bekende nummers. Nummers waarbij je volop mee kunt zingen en de avond niet lang genoeg kan duren!

En, met meer dan vijftig uitverkochte shows op rij is het Europa's langst lopende concertreeks. Iets waar we als het o-zo kleine Nederland best een beetje trots op mogen zijn…

Ontstaan van De Toppers

Het ontstaan van de Toppers ligt oorspronkelijk bij René Froger. Voor een zekere concertreeks in de ArenA besloot hij Gerard Joling als gastartiest te vragen, evenals Gordon Heuckeroth.

Wat begon als een 'grap', de medley van deze drie heren, resulteerde al snel in een feit: het optreden bleek een ongekend succes. Hierdoor besloten de heren daadwerkelijk een zanggroep te vormen.

Toppers dresscode 2020

Dit jaar is er geen zomerse editie zoals we van de Toppers gewend zijn, maar in 2020 geven ze net als in 2016 een kerstconcert. Uiteraard vol met bekende kerst meezingers. De dresscode tijdens deze kerstshow is Christmas Red en Snowy White.

Hedendaags

Hedendaags bestaat de Toppers uit vier leden, waaronder de veteranen Froger en Joling, gevolgd door Jeroen van der Boom en Jan Smit. Wat de concerten van nu vooral weet te kenmerken, zijn de feestelijke thema's en flamboyante muziekgenres.

Elk jaar weet de dresscode zich dan ook aan het betreffende thema aan te passen... Maar, hoe is dit eigenlijk eens ontstaan?

De Toppers dresscodes

Van 2005 t/m 2009 kende de Toppers geen specifieke dresscode: iedere bezoeker mocht zijn of haar eigen outfit samenstellen. Om meer 'gelijkheid en broederschap' te creëren, werd er besloten met een kledingvoorschrift te werken.

Zo is iedereen gelijk en valt niemand 'buiten te boot'. Wel mag je vaak zelf weten hóe je dit toepast, bijvoorbeeld middels accenten of accessoires. In deze tijdlijn zie je dan ook welke dresscodes in het verleden bij de concerten te zien waren.

2010 - Welcome To Heaven: Deze outfit was een combinatie van witte en zilveren items.

2011 - The Royal Party: Bij dit concert droeg iedereen wit en goud, zoals een witte outfit met gouden accessoires.

2012 - The Love Boat: Bij de Love Boat stond het maritieme thema centraal, zoals de combinatie van donkerblauw en wit.

2013 - 1001 Night: Dit Arabisch getinte thema vroeg om een glitterrijke outfit, aangevuld met gouden accenten, zoals accessoires.

2014 - Made In Holland: Bij dit concert stond de Nederlandse vlag centraal. Hierbij was rood voor de eerste ring, wit voor de tweede ring en blauw voor het veld.

2015 - Crazy Summer: Bij Crazy Summer stond de witte outfit centraal, aangevuld met knallende, zomerse kleuren, zoals accenten of accessoires.

2016 - Royal Night Of Disco: Glitters, goud en disco-accenten: het was dé dresscode van 2016.

2016 - Christmas Party Of The Year: Sneeuwwit en kerstachtig rood waren de kleuren voor de Kersteditie van 2016, passend bij 'de mooiste tijd van het jaar'.

2017 - Wild West, Thuis Best: In 2017 stond juist het 'cowboy-thema' centraal, zoals country rood met glitters.

2018 - Pretty In Pink: Zoals de naam het al zegt, was roze dé kleur van 2018, aangevuld met gouden accenten.

2019 - Happy Birthday: Om het 15-jarig bestaan van de Toppers te vieren, heeft de 2019-editie wederom de Hollandse kleuren als thema. Denk hierbij aan rood voor de eerste ring, wit voor de tweede ring en blauw voor het veld. Als finishing touch mag ook goud niet ontbreken.

2020 - Christmas Red & Snowy White: Dit jaar geen toppers in de zomer, maar een winterse editie met kerst als thema.

Top