Festival Chic

Festival Chic

Naast witbier en slippers, zijn festivals één van die typische dingen die bij de zomer horen. Festivals zijn de perfecte plekken om nieuwe bands te ontdekken en je grote muziekhelden een keer live te zien spelen. Ook op het gebied van fashion zijn festivals inspirerende gelegenheden.

Sommige festivals hebben zelfs een eigen dresscode in het leven geroepen. Denk aan de Bohemian dresscode op het Coachella festival, of aan de surrealistische steampunk outfits die je op het legendarische Burning Man festival tegenkomt.

De Festival Chic dresscode staat erom bekend dat je je creativiteit volledig de vrije loop mag laten. Belangrijkste eis is het dragen van een kleurige overdaad aan accessoires en sieraden.

Festival Chic dames Festival Chic heren

Festival Chic voor dames

  • Festival Chic is een informele dresscode
  • De ultieme festival look
  • Ga voor een zomerse, creatieve outfit
  • Kleding volgens de laatste trends
  • Accessoires zijn een pré

Shop de dresscode

De perfecte Festival Chic outfit:

Ibiza was vroeger het Mekka van de hippiecultuur. Tegenwoordig wordt Ibiza gezien als het ultieme partyparadijs. Toch zie je dat de moderne feestgangers hun chique kleding voorzien van een dikke knipoog naar het hippieverleden van het eiland.

Festival Chic is hip en helemaal summer proof. Wit is de dominante kleur bij Ibiza Chic, waardoor dat zomerse gevoel nog sterker is. Ook pastelkleuren en turquoise wekken een zomerse indruk. Deze kleuren zijn vaak ook goed met wit te combineren.

Ook kun je een leuk sixties-topje combineren met een mooie bikini en een paar sandalen.

Voor flesjes water en andere festivals-benodigdheden kun je tot slot een mooie witte 'beach bag' uitkiezen.

Festival Chic dresscode combineert het nonchalante van de hippie-look met een chique kledingstijl. Bohemian Chic is een van de populairste dresscodes op techno festivals. Vintage hippiekleding, zoals lange jurken met een opvallende print, wordt gecombineerd met een paar chique laarzen en accessoires.

Met Bohemian Chic probeer je het nonchalante van de hippie-look te combineren met chique details. Denk bijvoorbeeld aan een leuk vintage jurkje of lange rok met een typische psychedelic sixties print, gecombineerd met een paar chique laarzen.

Ook andere kenmerken uit het hippie-tijdperk zijn welkom, zoals felgekleurde items, bloemenprints en wijde pijpen.

Festival chic dameskleding

Festival Chic voor heren

  • Festival Chic is een informele dresscode
  • De ultieme festival look
  • Kleding volgens de laatste trends
  • Accessoires mogen ook voor mannen
  • Denk aan zomerse, creatieve outfit

Shop de dresscode

De perfecte Festival Chic outfit:

Festival Chic draait bij heren om comfort. Kleed je dan ook zo licht mogelijk door te kiezen voor een linnen broek of shirt.

Ook voor de heren geldt dat wit de hoofdkleur is. Wel kun je deze combineren met een paar kleurrijke accessoires of slippers.

Armbanden en kettinken zijn overigens toegestaan. Ook voor mannen, jazeker.
Deze dresscode lijkt misschien alleen te zijn weggelegd voor dames, maar niets is minder waar! Ook heren zijn geoorloofd om zich helemaal hip te kleden. De truc is om je stijl als nonchalant en relaxt over te laten komen, terwijl je er eigenlijk ontzettend chique gekleed uitziet.

Denk aan een colbert met een bloemenpatroon, gecombineerd met een los shirt, ripped jeans en een paar mooie nette schoenen.

In ons blogbericht Dresscode van deze zomer: Bohemian 'Boho' Chic gaan we nog dieper in op soortgelijke dresscodes.

Festival chic herenkleding
Top