Hoe draag je de dresscode

Festival Chic

Naast witbier en slippers, zijn festivals één van die typische dingen die bij de zomer horen. Festivals zijn de perfecte plekken om nieuwe bands te ontdekken en je grote muziekhelden een keer live te zien spelen. Ook op het gebied van fashion zijn festivals inspirerende gelegenheden.

Sommige festivals hebben zelfs een eigen dresscode in het leven geroepen. Denk aan de Bohemian dresscode op het Coachella festival, of aan de surrealistische steampunk outfits die je op het legendarische Burning Man festival tegenkomt.

De Festival Chic dresscode staat erom bekend dat je je creativiteit volledig de vrije loop mag laten. Belangrijkste eis is het dragen van een kleurige overdaad aan accessoires en sieraden.

Dames Heren
In het kort

Festival Chic voor dames

  • Festival Chic is een informele dresscode
  • De ultieme festival look
  • Ga voor een zomerse, creatieve outfit
  • Kleding volgens de laatste trends
  • Accessoires zijn een pré
Shop dresscode
Do's & don'ts

De perfecte Festival Chic outfit

Ibiza was vroeger het Mekka van de hippiecultuur. Tegenwoordig wordt Ibiza gezien als het ultieme partyparadijs. Toch zie je dat de moderne feestgangers hun chique kleding voorzien van een dikke knipoog naar het hippieverleden van het eiland.

Festival Chic is hip en helemaal summer proof. Wit is de dominante kleur bij Ibiza Chic, waardoor dat zomerse gevoel nog sterker is. Ook pastelkleuren en turquoise wekken een zomerse indruk. Deze kleuren zijn vaak ook goed met wit te combineren.

Shop dresscode
Tips & inspiratie

Festival Chic kleding voor dames

Festival Chic dresscode combineert het nonchalante van de hippie-look met een chique kledingstijl. Bohemian Chic is een van de populairste dresscodes op techno festivals. Vintage hippiekleding, zoals lange jurken met een opvallende print, wordt gecombineerd met een paar chique laarzen en accessoires.

Met Bohemian Chic probeer je het nonchalante van de hippie-look te combineren met chique details. Denk bijvoorbeeld aan een leuk vintage jurkje of lange rok met een typische psychedelic sixties print, gecombineerd met een paar chique laarzen.

Ook andere kenmerken uit het hippie-tijdperk zijn welkom, zoals felgekleurde items, bloemenprints en wijde pijpen.

Shop dresscode
DRESSCODE.NL
Jouw online stijlgids
In het kort

Festival Chic voor heren

  • Festival Chic is een informele dresscode
  • De ultieme festival look
  • Kleding volgens de laatste trends
  • Accessoires mogen ook voor mannen
  • Denk aan zomerse, creatieve outfit
Shop dresscode
Do's & don'ts

De perfecte Festival Chic outfit

Festival Chic draait bij heren om comfort. Kleed je dan ook zo licht mogelijk door te kiezen voor een linnen broek of shirt.

Ook voor de heren geldt dat wit de hoofdkleur is. Wel kun je deze combineren met een paar kleurrijke accessoires of slippers. Armbanden en kettingen zijn bij deze dresscode juist toegestaan.

Shop dresscode
Tips & inspiratie

Festival Chic kleding voor heren

Denk Bij Festival Chic aan een colbert met een bloemenpatroon, gecombineerd met een los shirt, ripped jeans en een paar mooie nette schoenen.

In ons blogbericht Dresscode van deze zomer: Bohemian ‘Boho’ Chic gaan we nog dieper in op soortgelijke dresscodes.

Shop dresscode
Top