Bruiloften

Bruiloften

Bruiloften! Misschien wel de leukste gelegenheid om voor te shoppen. Want zeg nou zelf, je kan niet iedere dag in je mooiste jurkje en je beste pak op pad. Maar, er zijn ook een aantal dingen waar je op moet letten.

Bruiloft

Een bruiloft is een formele aangelegenheid waarbij het de bedoeling dat je er feestelijk, chique en mooi uitziet...
Lees verder

Bruiloft jurken

Wees nou eerlijk, shoppen voor het perfecte bruiloftsjurkje is soms lastig, maar ook super leuk! Lees hier over de do's en dont's...
Lees verder

Tenue de Ville

Zo draag je dresscode Tenue de Ville
Tenue de Ville is een dresscode die vaak gedragen wordt bij bruiloften, openingen, buitenfeesten of strandfeesten. Het is een nette dresscode, maar niet te chique.
Lees verder

Ibiza Chic

Het populaire vakantie eiland Ibiza heeft een ware stijl voortgebracht, ook wel de zogeheten 'Ibiza style' of ook wel 'Ibiza Chic'. Maar, hoe ziet deze eruit?
Lees verder

Summer Chic

Summer Chic outfits voor dames
Een feestelijke dresscode waarin zomerkleding wordt voorzien van een chic glamour tintje.
Lees verder

Bruidsschoenen

Bruidsschoenen; ze worden vaak pas als laatste toegevoegd aan de trouwoutfit, maar ze zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel van jouw bruidslook, de echte finishing touch.
Lees verder

Bruidsmeisjes jurken

Wauw, jullie mogen een bruidsmeisjes jurken gaan schoppen! Waar moet je nou eigenlijk op letten en waar moet je allemaal rekening mee houden?
Lees verder

Cocktailjurk

Een cocktailjurk is dé jurk om er feestelijk uit te zien! Hij is kan hip, klassiek, chique of sexy. Shop hier de mooiste jurkjes...
Lees verder

Black Tie

Alles over de 'Black Tie' dresscode!
Black Tie is dé dresscode te herkennen aan de zwarte strik. Vaak gevraagd bij gala's. Bekijk hier...
Lees verder

Er zijn do's en don'ts en er wordt vaak een dresscode op de uitnodiging gezet. Als gast heb je die te respecteren. Hier hebben we de meest gekozen dresscodes voor bruiloften en andere handige artikelen met tips voor je op een rij gezet. Zo weet je zeker dat je goed voor de dag komt!

Dames kleding voor bruiloften

Misschien wel de belangrijkste regel waar je, als je te gast bent op bruiloften, op moet letten: de bruid is het stralende middelpunt. Een absolute no go is dan ook het dragen van witte kleding! Tenzij het bruidspaar natuurlijk expliciet op de uitnodiging zet dat iedereen in het wit moet komen.

Iedereen moet aandacht hebben voor de bruidsjurk, dus jouw outfit mag feestlijk zijn, maar moet wel beschaafd zijn. Te korte jurkjes, een te diepe decolleté of een te grote tas mag je allemaal achterwegen laten. Dat neemt niet weg dat je als vrouw keuze genoeg hebt. Een mooi jurkje is altijd een goede keuze. Maar je kan ook gaan voor een stijlvol jumpsuit of een klassiek broekpak met een mooie blouse er onder.

Welke outfit je ook kiest. Je maakt het altijd af met de juiste schoenen en accessoires. Houd ook deze bescheiden en in stijl. Een mooie pump met bijpassende clutch is een goede keuze.

Heren kleding voor bruiloften

Een van de 'bruiloftsregels' is het niet dragen van een horloge. Als man soms het enige accessoire dat je draagt, maar tijdens bruiloften mag je hem toch echt op je nachtkastje laten liggen. Dit is trouwens een van de etiketten die ook van toepassing is op dresscodes als o.a. Black Tie en White Tie.

Het zou een belediging kunnen zijn voor de gastheer/-dame als je op je horloge kijkt. Een goed feest kent immers geen tijd!

Ben jij de ceremonie meester? Dan is een horloge natuurlijk wel een absolute must. Jij moet er dan voor zorgen dat alles op rolletjes loopt en iedereen zich aan het tijdsschema houdt. Als jij je taak goed uitvoert, heeft verder niemand een horloge nodig.

Qua kleding kan je als man eigenlijk het beste kiezen voor een pak. Dan ben je op bruiloften eigenlijk nooit underdressed. Het type pak moet je goed afstemmen op de dresscode die er op de uitnodiging staat. Ook de locatie kan een goede leidraad zijn voor de keuze van het juiste pak.

Top