Stijlgidsen

adidas ZX Flux

Wie de naam adidas ziet verschijnen, denkt al snel aan sportieve artikelen. De adidas ZX Flux zijn hier een goed voorbeeld van. Sporty, maar ze zijn ook heel goed casual te dragen.

De adidas ZX Flux weet zich te kenmerken door een sportief uiterlijk waarbij de schoen, in eerste instantie, wat lijkt op een hardloopschoen. Hierbij is de zool, met name aan de achterzijde, behoorlijk ‘dik’ terwijl deze aan de voorzijde juist wat smaller is; deze ‘lijn’ loopt dan ook aardig vloeiend.

De adidas ZX Flux

In tegenstelling tot de NMD weet de voorzijde van de ZX Flux vrijwel volledig 'op de grond' te blijven. Vanaf de punt loopt de schoen  'schuin' naar boven waardoor je een 'driehoekig' model hebt. De achterzijde is vrij stevig en heeft hierbij een 'rechte' lijn naar boven.

Dit type sneaker is voorzien van veters waarbij je het logo van adidas zowel op de tong als op de zijkant kunt vinden. De adidas ZX Flux komt in diverse kleuren voor, denkende aan zwart, donkerblauw en grijs, maar ook tinten als aubergine, poederroze of juist sprekende printjes; zo is er voor ieder wat wils.

adidas 1920

adidas is ontstaan als een sportief merk dat in de jaren twintig door de broers Adolf en Rudolf Dassler werd opgericht. Door hevige onenigheid zijn de broers 'uit elkaar' gegaan waarbij enkel Adolf het bedrijf voortzette. Hij wist de eerste twee letters van zijn naam met de laatste drie letters van zijn achternaam samen te voegen waardoor de naam 'adidas' een feit werd.

Door bekende sporters als Johan Cruijff en het Duitse voetbalelftal aan zich te binden, werd adidas al snel één van de meest favoriete merken in de sportieve sector. En, die status weet het merk tot op de dag van vandaag nog altijd in stand te houden.

Tegenwoordig

Deze sneakers hebben hebben niet alleen een 'sporty' vormgeving, ook kunnen ze in een meer casual vorm gedragen worden. Ze weten dan ook veel populariteit te genieten onder de zogeheten 'urban street style'.De sportieve artikelen zijn met de jaren uitgebreid, verbeterd en 'breder in functie' gemaakt. Hoewel de adidas ZX Flux sneakers een 'sporty' uiterlijk hebben, mogen ze wel degelijk met casual outfits gecombineerd worden die je ondertussen gewoon 'op straat' kunt dragen.

Zoals eerder vermeld, zijn de schoenen dus vooral populair binnen de 'urban street style'. Deze stijl kun je herkennen aan meer sportieve items, zoals hoodies, sweaters, losse tops, sneakers, stoer denim en joggers, zonder dat hier een specifieke activiteit rondom sport aan verbonden is. De adidas ZX Flux vormt dan ook een modieuze aanvulling op dit geheel. Maar, met welke items kun je deze sneakers nu samenbrengen voor een stijlvolle outfit?

Outfit

Allereerst doe je er goed aan de focus op een meer sportieve kledingstijl te richten. Bij chique gelegenheden is de adidas ZX Flux minder geschikt, dus deze optie kun je beter overslaan. Maar, hoe dan wel?

Mannen: Als man houdt je de outfit casual-sportief, zoals een stoere jeans of jogger met een losse of meer strakke top, een sweater of juist een denim overhemd. Ook kun je deze samenbrengen met een leren jasje of juist een blazer om zo iets meer contrast te creëren.

Vrouwen: Vrouwen kunnen denken aan een stoere skinny of jeans in combinatie met een sweater of juist een elegant en losser blouseje als contrast met de schoenen. Ook kun je kiezen voor een meer sportieve tanktop, eventueel met een blazertje of stoere jacket.

Probeer de look dus altijd casual-sportief te houden, eventueel met een verfijnd randje; op deze manier komt de adidas ZX Flux het beste naar voren.

Top