Wat draag je naar een

Bruiloft

Een bruiloft! Een feestelijke dag en in Nederland nog steeds een formele aangelegenheid waarbij vaak een dresscode gevraagd wordt. Op een bruiloft wil je er feestelijk, chique en mooi uitzien.

We zien het nog te vaak: gasten die op een bruiloft arriveren in hun meest sjofele pak, fantasieloze jurk of in spijkerbroek. En dan heb je natuurlijk ook nog de gasten die gewoon op sneakers komen. Als het bruidspaar hier zelf om vraagt is dit geen probleem. Het wordt pas ongemakkelijk als dit juist niet de bedoeling is.

Voor het bruidspaar is dit de dag van hun leven. Waarschijnlijk hebben ze een fotograaf ingehuurd om alles vast te leggen. Dus waarom dan niet stijlvol vereeuwigd worden? De dresscodes die het meeste gehanteerd worden bij een bruiloft zijn: Tenue de Ville, Black Tie, Feestelijk en Casual Chic. Deze dresscodes zijn allemaal toegankelijk, netjes en toch feestelijk.

Dames   Heren
In het kort

Bruiloft voor dames

  • De dresscode op de uitnodiging is leidend
  • Stem je outfit af op het weer en de trouwlocatie
  • Ga voor een feestelijke en chique outfit
  • Alleen de bruid mag wit dragen!
Shop dresscode   
Do's & don'ts

De perfecte Bruiloft outfit

Staat er een dresscode op de trouwkaart? Dan houd je je daar natuurlijk aan. Ook als er geen officiële dresscode is, dan nog is het de bedoeling om netjes en stijlvol gekleed te gaan. Je spijkerbroek mag je thuis laten.

Maar wat trek je aan. Vaak is dit voor dames een net bruiloftsjurkje of feestelijk cocktailjurkje met bijpassende accessoires.

Laat je grote handtas die je normaal overal mee naartoe sleept thuis en kies voor een klein, bescheiden exemplaar die matcht met je outfit en schoenen. Een mooie clutch kan je outfit echt afmaken.

Er wordt vaak veel gedanst op een bruiloft, dus zorg ervoor dat je outfit ook geschikt is om in te dansen. Een juiste outfit voor een bruiloft is vaak een hip en vrouwelijk jurkje op knielengte met matching pumps.

Ben je geen fan van rokken of jurken? Dan biedt een mooi broekpak of een pantalon met een getailleerde blouse of een singlet uitkomst. Hier overheen kun je een mooi getailleerd jasje aan en je ziet er top uit.

Shop dresscode   
Tips & inspiratie

Bruiloft kleding voor dames

Als er geen duidelijke dresscode is aangegeven kijk dan goed naar de locatie. Een statig kasteel vraagt om een andere look dan een strandtent.

In het stadhuis kun je bij jouw cocktailjurkje een sjaal als omslagdoek dragen. Zeker als de plechtigheid in een kerk gehouden wordt, is het belangrijk dat je schouders bedekt zijn en het decolleté bescheiden is.

Als vrouw mag je absoluut geen wit dragen. Er is maar 1 vrouw die wit draagt op een bruiloft en dat is de bruid zelf. Ook een lange jurk die op wit lijkt is niet de bedoeling. Laat de bruid echt opvallen in haar bruidsjurk.

Voor dames is het belangrijk om zich niet te sexy te kleden. Een klein decolleté mag, maar het moet wel netjes blijven. Ook te korte rokjes of jurken zijn een no go.

Vergeet je outfit niet af te maken met pumps en stijlvolle accessoires en sieraden. Pumps zijn heel erg leuk, maar je moet er wel de gehele dag op staan en zelfs mee dansen. Kies pumps die echt lekker zitten of neem een paar platte schoenen mee voor als het echt niet meer gaat.

Shop dresscode   
DRESSCODE.NL
Jouw online stijlgids
In het kort

Bruiloft voor heren

  • De dresscode op de uitnodiging is leidend
  • Stem je outfit af op het weer en de trouwlocatie
  • Een pak of overhemd dragen is gebruikelijk
  • Nette, dichte schoenen
  • Uiterlijke verzorging is belangrijk
Shop dresscode
Do's & don'ts

De perfecte Bruiloft outfit

Staat er een dresscode op de trouwkaart? Dan houd je je daar natuurlijk aan. Ook als er geen officiële dresscode is, dan nog is het de bedoeling om netjes en stijlvol gekleed te gaan. Een spijkerbroek is op zo’n dag niet gepast.

Voor heren is een mooi, goed passend pak altijd goed. Combineer deze met een wit of pastelkleurig overhemd en mooie stropdas of strik. Is er op de dag een kleur die overal in terug komt, dan is het leuk om je das of strik daar op aan te passen.

Als de bruiloft in de zomer wordt gehouden, is een zwart pak niet aan te raden. Vaak zijn pakken in de kleur grijs, blauw of een andere kleur, gebruikelijker.

Shop dresscode
Tips & inspiratie

Bruiloft kleding voor heren

Volle broekzakken zien er niet mooi uit, zeker niet op de foto. Neem dus zo min mogelijk mee en verdeel het eventueel over je broek en je colbert.

Het colbert kun je overdag dragen en in de avond (op het feest) kan je deze uitdoen. Draag je een gilet, dan laat je deze op het feest aan.

Tegenwoordig zie je voor heren steeds vaker de vintage of Bohemian Chic look op bruiloften. Wil jij hier ook voor gaan, kies dan voor een pak van tweed stof met eventueel een ruitje. Bij deze stijl kan je er eventueel voor kiezen om onder je jasje bretels of een gilet in een andere kleur dan je jasje te dragen.

Om de look helemaal af te maken neem je een vlinderdasje die past bij de rest van je outfit. Zorg ook altijd voor een bijpassende riem, donkere sokken en mooie, nette schoenen. Laat je broekzakken leeg. Je portemonnee en grote sleutelbos kan je het beste thuis laten.

Shop dresscode
Top