Hoe draag je de dresscode

Urban

Urban is een dresscode die is afgeleid van de straatcultuur uit de jaren '90 in de Verenigde Staten. Geïnspireerd door de hip hop scene. Bij deze dresscode draait het vooral om nieuwe, verrassende en originele trends die destijds op straat werden gesignaleerd.

Bij de Urban dresscode wordt sportieve kleding gecombineerd met stoere elementen. Denk hierbij aan comfortabele en draagbare kleding, zoals baggy broeken, bomberjacks en strakke- of juist oversized t-shirts.

De shirts hebben vaak grote letter- of cijferprints. Ook wordt deze dresscode geassocieerd met het dragen van blingbling en stoere sneakers.

De urban kledingstijl heeft na verloop van tijd een steeds chiquer karakter gekregen. Hierdoor vertoont de dresscode steeds meer raakvlakken met de dresscode New York Chic. Om onderscheid te maken tussen de klassieke Urban kledingstijl en de wat chiquere variant, is de Urban Chic dresscode bedacht.

Dames Heren
In het kort

Urban voor dames

  • Urban is een informele dresscode
  • Denk aan stoere streetwear met een hippe touch
  • Oversized, sneakers en modieuze kleding
  • Accessoires zijn nodig om je outfit Urban te maken
  • Sneakers zijn de meest gebruikelijke schoenen
Shop dresscode
Do's & don'ts

De perfecte Urban outfit

Bij de Urban Chic dresscode wordt chique kleding gecombineerd met sportieve en stoere kleding. De dresscode is geïnspireerd op de straatcultuur uit de jaren ’90 en dat is nog altijd duidelijk zichtbaar.

Bij Urban Chic is ook het dragen van de juiste schoenen en accessoires erg belangrijk. Denk hierbij aan stoere sneakers, hippe pumps en blingbling sieraden.

Shop dresscode
Tips & inspiratie

Urban kleding voor dames

Een typische Urban Chic outfit bestaat vaak uit meerdere lagen. Stijlvolle kledingstukken worden gemixt met door de grote stad geïnspireerde streetwear.

Dames kunnen bijvoorbeeld kiezen voor gescheurde jeans met een nette blouse. Of een klassieke blazer met daaronder een sporttop met een cijfer. Een andere optie is het combineren van een sportieve skinny broek met een hoodie.

ies je voor een blazer op een skinny jeans, draag dan sneakers om het casual te houden. Draag je een leren jack met een boyfriend jeans dan kan je best kiezen voor een paar mooie killer heels.

Het is juist de mix tussen stoer en sexy, netjes en sportief die dit een dresscode maken waar je alle kanten mee op kan.

Shop dresscode
DRESSCODE.NL
Jouw online stijlgids
In het kort

Urban voor heren

  • Urban is een informele dresscode
  • Denk aan stoere streetwear met een hippe touch
  • Oversized, sneakers en modieuze kleding
  • Accessoires zijn nodig om je outfit Urban te maken
  • Sneakers zijn de meest gebruikelijke schoenen
Shop dresscode
Do's & don'ts

De perfecte Urban outfit

Heren kunnen hun skinny jeans goed combineren met een ruimvallende hoodie. Een boyfriend jeans combineer je met een nette (spijker)blouse. Daarnaast kunnen zij kiezen voor een combinatie tussen jeans en een basic colbert.

Ook bij de heren is het juist de combinatie tussen nette kleding en streetwear die het Urban Chic maken.

Shop dresscode
Tips & inspiratie

Urban kleding voor heren

Ook een kostuum of pak behoort tot de mogelijkheden bij de Urban Chic dresscode. Idealiter kan er gekozen worden voor een kostuum met een opvallende kleur, zoals donkerbruin, bordeauxrood of baby-blauw.

Laat je het woordje chic weg en ga je voor de echte Urban look, dan kan je de streetwear kleding (bijvoorbeeld van Comme des garçons) aanhouden en mag je de nette kledingstukken weglaten.

Je kan kijken naar de Amerikaanse rap scene en die looks als voorbeeld gebruiken. De fit is over het algemeen oversized en baggy. Je draagt sneakers of de bekende gele Timberland schoenen onder een afgezakte jeans. Een sport shirt of draagt er een hoodie er op.

Geen zorgen over je kapsel. Met een baseballcap ben je in een klap klaar met een bad hair day!

Shop dresscode
Top