Stijlgidsen

Bruidsschoenen

Binnenkort is het zover… Je gaat trouwen met je geliefde en het belooft een mooie dag te worden! De locatie is geregeld en de jurk is gevonden: zo, dat is alvast gepiept! Maar je outfit is natuurlijk niet compleet zonder een paar bruidsschoenen!

Ze worden vaak pas als laatste toegevoegd aan de trouwoutfit, maar ze zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel van jouw bruidslook, de echte finishing touch.

Bruidsschoenen lijken misschien niet zó belangrijk op deze dag. De locatie, de gastenlijst, maar bovenal de bruidskleding krijgen de eerste prioriteit. Het lijkt misschien logisch, maar dat is het eigenlijk niet… Als bruid moet je namelijk passende schoenen hebben. Niet alleen is een mooie match wel zo prettig, ook moet je hier urenlang op kunnen lopen. Maar waar moet je eigenlijk op letten?

Shop bruidsschoenen

Kijk naar de locatie

Vooral de locatie kan van grote invloed zijn op de keuze van je bruidsschoenen. Heb je namelijk een zeer hobbelige of instabiele ondergrond, zoals het strand? Dan zijn hoge stiletto's natuurlijk niet zo handig… Bij dit type oppervlak kun je dus het beste voor een platte onderzijde kiezen. Dit kan een ballerina of blokhak sandaaltje zijn, maar ook een stijlvolle sleehak. Belangrijk is vooral geen naaldhak te hebben die ineens de grond inschiet…

Is de oppervlakte hard? Dan kun je wél voor een -hoge- pump gaan. Of, voor een sandaaltje met naaldhak. Ga dus goed na welke locatie het wordt alvorens je 'zomaar' een schoen aantrekt…

Geschikte kleuren

Bij de bruid steelt de jurk de show; niet de bruidsschoenen. In dit geval trek je dus geen felle kleuren aan, want dat leidt alleen maar af… Maar, ook met rustige tinten kunnen je schoenen op positieve wijze opvallen. Denk in dit geval aan lichte tinten, zoals ivoor, beige en poederroze. Of, geef het een klein extraatje, zoals een catchy metallic tint. Rosé, goud en zilver zijn dan ook echte glamourkleuren, passend bij deze gelegenheid.

Passend bij bruidsjurk

Er zijn veel schoenen die je goed zullen staan. Maar, niet ieder model vormt een goede match met jouw type bruidsjurk. Trouw je bijvoorbeeld in een meer Griekse jurk? Dan kunnen mooie sandaletten het geheel helemaal afmaken! Of, trouw je in een klassiek model? Kies dan voor de stijlvolle pump.

Ben je meer onorthodox en geef jij het jawoord in een pak? Dan zou je een ballerina kunnen overwegen. Trouw je in boho-look dan zijn sandaaltjes of slippertjes heel passend.

Zorg dus voor bruidsschoenen die een goede match met jouw trouwkleding vormt. Zo zul je nóg meer stralen op deze dag!

Sneakers als bruidsschoenen?

Zelfs sneakers kun je tegenwoordig bij een bruid verwachten. Vaak zijn deze modellen wit en soms van een kanten bovenzijde voorzien; dit maakt de uitstraling net wat lieflijker. Ook hier is de kleur veelal licht. Wit tot beige, passend bij de outfit. Wel worden deze voornamelijk gekozen door vrouwen die geen lange- maar een korte jurk of een vrouwelijk pak dragen.

De juiste maat bruidsschoenen

Het klinkt cliché, maar het blijft een goede waarschuwing: zorg voor de juiste maat! En, voor het juiste type trouwschoenen. Hoewel sommigen blind van hun standaard maat uitgaan, kan dit toch verkeerd uitpakken. Soms kan de schoen krap zitten waardoor je voeten bekneld raken. Of, je loopt op hakken terwijl je voeten dit totaal niet gewend zijn. En dat uren volhouden? Dat is natuurlijk geen pretje…

Test dus goed uit of dit dé schoen en de juiste maat voor jou is. Want, onnodige pijn kan een behoorlijke invloed op je dag hebben…

Bruidsschoenen in het kort…

  • Kijk goed naar de locatie/ondergrond alvorens je bruidsschoenen koopt
  • Kies voor de mooiste schoen, passend bij jouw bruidskleding
  • Draag een model dat prettig voor je voeten is, zoals hoog of plat; onnodige pijn wil je niet hebben!
  • Ga voor de juiste maat: hier zul je het langst op kunnen lopen…
Top