Winterbruiloft? Dít trek je aan!

Winterbruiloft? Dít trek je aan!

Er zijn bruidsparen die graag in de winter trouwen. En geef ze eens ongelijk. Denk aan fakkels, vuurkorven en lampjes in de bomen. En als er sneeuw valt is het helemaal super romantisch en doet het geheel haast sprookjesachtig aan. Maar, wat trek je als gast eigenlijk aan? Een ding is zeker: je wil het niet koud hebben, maar wél stijlvol voor de dag komen. 

Warme kleding

Een winterbruiloft vindt natuurlijk plaats in de koudere maanden. Tijd dus om geschikte, maar stijlvolle winterkleding te vinden.

Belangrijk is vooral dat je jezelf niet te koud aankleedt of met te veel 'bloot' werkt, want klappertanden tijdens het jawoord is niet erg wenselijk...

Het kan fijn zijn om een mooie omslag doek mee te nemen. Zo kan je toch een mooie outfit kiezen, maar jezelf op een koud moment even 'toedekken'.

Winterkleuren

De winter staat veelal voor koele of donkere tinten, veelal afkomstig uit het aardse palet. Denk hierbij aan het chique donkergroen, klassiek donkerblauw of juist het warme beige, nude of bordeauxrood.

Ook mag je best metallic kleuren uit de kast toveren, zoals zilver of goud, zolang dit wel bescheiden blijft en je niet de aandacht van het bruidspaar wegkaapt. Maar, vergeet ook zeker niet het lieflijke pastelblauw voor een echte winterlook. Qua kleur valt er dus genoeg te kiezen én te combineren. Want, ook hier is sneeuwwit enkel voor de bruid bedoeld...

Luxe stoffen

Oké, qua kleuren is er genoeg keuze. Maar, welke materialen vallen je nu zeker aan te raden? Naast bekende stoffen als satijn en chiffon, is het vooral velvet, ook wel fluweel, dat deze winter de boventoon voert.

Door het zachte oppervlak en de licht glanzende stof wordt fluweel, wat voorheen een stoffig imago had, nu juist luxe materiaal beschouwd dat zich ook voor bruiloften perfect weet te lenen.  Je ziet er stijlvol uit, maar eist niet alle aandacht op; dat is precies wat je bij een winterbruiloft wilt hebben.

Winterbruiloft outfits voor vrouwen

Hoewel jurkjes heel vrouwelijk zijn, kun je deze winter ook eens denken aan een pak, juíst als contrast, of een eye-cather jumpsuit. Zo hoef je geen panty te dragen, maar heb je toch warme benen en nét even die 'glamour' look. Houd ook hier de fluweelstof zeker in gedachte.

Wil je wel graag een jurkje dragen? Kies voor extra warmte voor lange mouwen en combineer hem met een donkere of huidskleurige panty. Dit is maar net wat je zelf het mooist vindt. Om je outfit stijlvol af te ronden, kun je voor een 'statement coat' of opvallende accessoires gaan; juist omdat je look vrij kleur-neutraal is, mogen 'bijzaken' opvallen!

En, de schoenen? Ga voor pumps of als het bij je outfit past voor verfijnde of stoere enkellaarsjes.

Winterbruiloft outfits voor mannen

Als man ben je iets beperkter. Maar hé, ook jij hoeft je niet enkel op 'standaard' items te beroepen. Allereerst kun je eens denken aan een stijlvol pak waarbij het jasje een fluwelen stof bezit en het geheel uit kleuren als bordeaux, marine of donkergroen bestaat.

Liever een 'mix and match'? Ga dan voor een chino of pantalon in een donkere tint en denk bijvoorbeeld aan een rode fijn gebreide trui onder een lichtgrijs geruit jasje of pastelblauw onder navy. Maak het geheel af met een stropdas en chique veterschoenen of instappers.

Dus, wil je graag 'brr', 'koooud' en k-k-klappertanden voorkomen? Ga deze winterbruiloft dan voor luxe en warme materialen!

Redactie

Redactie

Top