Stijlgidsen

Bruidsmeisjes jurken

Jullie zus, vriendin of tante gaat trouwen en jullie zijn gevraagd om bruidsmeisjes te zijn. Hoewel het deels gewoon een mooie traditie is, zijn de taken wel iets veranderd. Bij deze speciale gelegenheid hoort dus een bijpassende outfit: bruidsmeisjes jurken!

Het bruidsmeisje wordt, samen met anderen, gekozen door de bruid. Dit groepje krijgt dan ook een aantal bijzondere taken. Het uitzoeken van de jurk, de aankleding rond decoratie, het aanreiken van trouwringen: het behoort allemaal tot het takenpakket.

Als bruidsmeisje help je dus mee aan een onvergetelijke dag. Het is dus belangrijk dat jouw outfit uitstraalt dat je dicht bij de bruid staat. Je kan dus een bruidsmeisjes jurk gaan shoppen! Dat doe je niet iedere week, dus waar moet je nou eigenlijk op letten en waar moet je allemaal rekening mee houden?

Shop bruidsmeisjes jurken

Geschikte outfits

Elk bruidsmeisje is anders: kleiner, groter, voller, slank, zwart of blond haar, een lichte of donkere huidskleur. Het is dus bijna onvermijdelijk om verschillende bruidsmeisjes jurken te kiezen. Bij de een zal model X namelijk minder mooi staan dan bij de ander. Gelukkig zijn hier verschillende oplossingen voor…

Eén model, verschillende kleuren

Om toch een eenheid te vormen, kun je ook één model jurkje kiezen. Om bij iedereen voor een mooi effect te zorgen, mogen de kleuren wél afwijken. De betreffende tint moet dan ook bij het bruidsmeisje aansluiten.

Eén kleur, andere jurkjes

Zijn bonte toestanden niet naar jouw wens en houd je meer van een rustig geheel? Dan kunnen de bruidsmeisjes ook gezamenlijk één type kleur dragen, zoals een pasteltint. Hiermee kan elk bruidsmeisje voor een type jurk kiezen die haar goed staat, zonder daarbij van kleur af te wijken.

Verschillende pasteltinten

Ook kun je de bruidsmeisjes een 'vrije' keuze geven. Hiermee mogen ze allemaal hun eigen jurkje, ook qua vorm, uitkiezen, evenals de pasteltint. Alle pasteltinten samen vormen zo toch één geheel.

Perfecte bruidsmeisjes jurken

De mooiste jurkjes voor bruidsmeisjes hebben een feestelijk gehalte, passend bij deze dag. Denk hierbij aan een chic A-line jurkje of een nauwsluitend model. Of ga voor een lange, 'Griekse' jurk: deze laat extra goed zien dat je dicht bij de bruid staat. Belangrijk is vooral dat de outfit een chique, feestelijke en verzorgde uitstraling heeft.

De bruid zal veelal voor pasteltinten kiezen, zoals babyblauw of poederroze rond de bruidsmeisjes. Felle kleuren en klassieke tinten worden eveneens vaak gedragen. Ook zie je veelal rijke stoffen terugkomen, zoals chiffon, satijn en fluweel. Een T-shirtstofje kun je beter thuislaten…

Witte bruidsmeisjes jurken

Witte jurkjes mogen alleen als de bruid toestemming heeft gegeven óf zelf met het idee kwam. Witte bruidsmeisjes zijn tegenwoordig helemaal trendy, maar het kán de aandacht wegnemen van de bruid… Je kunt er als bruid ook voor kiezen in een andere kleur te trouwen, zoals een pasteltint, en dan zijn witte bruidsmeisjes jurken juist heel leuk.

Finishing touch

  • Maak je outfit af met bijpassende en vooral subtiele sieraden
  • Kies juiste schoenen: stijlvolle pumps, mooie sandaaltjes of bijpassende ballerina's
  • Zorg voor een stijlvolle haardracht: ook hier is 'overdreven' niet mooi…
  • Een feestelijke, maar natuurlijke uitstraling wordt het meest gewaardeerd: knallende, 'over-the-top' make up is hierbij teveel van het goede…

Niet doen!

  • Laat pikante toespelingen achterwege: het is als bruidsmeisje niet jouw dag, want de aandacht hoort naar de bruid te gaan
  • Vrijblijvende outfits zijn niet respectvol: kleed je naar de wensen van het bruidspaar
  • Sneakers draag je uiteraard niet onder een bruidsmeisjes outfit: veelal is dit een stijlvolle hak of een platte ballerina

Bruidsmeisjes jurken voor kinderen

Heb je geen volwassen vrouwen, maar -jonge- kinderen als bruidsmeisjes? Dan kunnen zij zich wel als 'jonge bruidjes' kleden. Zij weten, in tegenstelling tot volwassen vrouwen, immers niet 'die aandacht' weg te nemen, en het ziet er ook nog eens super lief uit! Kleine bruidsmeisjes kunnen dan ook zeker kanten jurkjes of A-lijn modellen dragen. Ga hierbij voor een zachte kleur, zoals wit of een pasteltint.

Top