Strandbruiloft: Dít zijn geschikte outfits!

Strandbruiloft: Dít zijn geschikte outfits!

Een strandbruiloft: hedendaags begint het steeds normaler te worden om je huwelijk niet meer in een religieus pand te laten voltrekken, maar juist op een plek waar jij en je lief graag samen te vinden zijn. Op het strand bijvoorbeeld!

En, met hopelijk zonnig weer is het zomerse beeld helemaal compleet. Maar, wat trek je als gast nu eigenlijk aan naar deze zanderige dag?

Summer Chic

Een bruiloft vraagt natuurlijk om een feestelijke kledingstijl; het blijft een speciale gebeurtenis en dat mag je outfit laten zien.

Een huwelijk op het strand is qua sfeer wel een stuk losser dan een bruiloft in een kasteel en ook dat zie je terug in de kleding.

De 'summer chique' look, ook wel zomerse kleding met een gedistingeerde uitstraling is perfect voor zon dag. Maar, zijn nu precies de mogelijkheden?

Vrouwen: Als vrouw heb je veel opties. Zo kun je denken aan een luchtig bruiloft jurkje, bijvoorbeeld in een zachte pasteltint als lichtblauw, lichtgeel of poederroze, een zwierige maxi-jurk of A-line rok met een luchtige top of blouse of misschien juist wel een mooi jumpsuit, mocht je liever je benen bedekken.

Zorg voor een stijlvolle uitstraling en maak je outfit af met een bijpassende clutch en subtiele sieraden.

Neem een vestje of jasje mee. Het kan afkoelen aan de kust.

Mannen: Mannen kunnen voor een mooi pak gaan, als een volledig geheel, of juist een nette broek met een of overhemd en jasje in een andere stof en kleur.

Er hoeft niet gekozen te worden voor een pantalon, maar een mooie chino is op een gelegenheid als deze ook goed.

Bij summer chic is belangrijk dat de look een stijlvolle en zéker niet te 'vrijblijvende' uitstraling heeft, dus laat de T-shirts maar fijn in de kast...

Strandbruiloft kleurenpalet

Zowel voor mannen als voor vrouwen geldt hetzelfde kleurenpalet rond strandbruiloft Summer Chic: stijlvol, maar wel zomers en licht.

Denk hierbij dan ook aan kleuren als blauw, waaronder licht-, marine- en kobaltblauw, maar ook pasteltinten als poederroze, beige, lichtgeel of juist het sprekende violet.

Je mag opvallen, maar niet 'te'; het is namelijk niet 'jouw dag'. Dus, enorm knallende kleuren, zoals felrood of oranje, kun je beter overslaan...

Makkelijke schoenen

Egale vloeren in de kerk of perfect aangelegde tegels in moderne ambtsgebouwen, die zul je op een strandbruiloft niet tegenkomen.

Jouw ondergrond voor de dag is zanderig en haast onmogelijk om enigszins charmant op te wandelen wanneer je een zekere gast voor een goed gesprek wilt 'claimen'.

Dus, welke schoenen gaan je daarbij nu helpen? Allereerst begin je met typen uit te kiezen die je snel aan en uit kunt trekken.

Als man kun je hierbij denken aan chique instappers, zoals mocassins, in een aardse of juist frisse pasteltint; het mag echt die zomerse uitstraling hebben.

Veterschoenen kunnen eveneens een optie vormen.

De vrouwen hebben een iets meer brede keuze. Je kunt hierbij zowel voor lage schoenen als exemplaren met een hak gaan, al worden de klassieke pumps met naaldhakken je wel echt afgeraden; dit is haast geen beginnen aan met dat zand. In dit geval kun je het beste voor de zomerse sleehak kiezen; dit geeft meer stabiliteit.

Kies je voor een lage schoen? Kijk dan eens naar mooie espadrilles, sandaaltjes, ballerina's of stijlvolle loafers.

Dus, ga je naar een strandbruiloft? Houd de outfit dan zomers met een vleugje chic; dit is de perfecte look. En, maak het jezelf zeker niet te moeilijk...

Redactie

Redactie

Top