Sneakers op een bruiloft: Ja of nee?

Sneakers op een bruiloft: Ja of nee?

Hoe moderner de tijd, hoe moderner de kledingstijlen. Steeds meer gelegenheden worden iets minder strikt rond hun dresscodes en ook het kleurenpalet krijgt er steeds meer tinten bij.

Kijk bijvoorbeeld maar eens naar bruiloften; met regelmaat worden hier gewoon sneakers gedragen.

Maar, sneakers op een bruiloft kan het eigenlijk wel en staat het fris of is het toch een misser?

Dresscode of niet?

Hoewel de meeste bruidsparen geen eisen stellen aan de outfits van hun gasten, kan het best zijn dat er bij jou wél een uitnodiging op de mat beland met een zekere wens rond kledingstijlen.

Dit kan een chic thema zijn, maar ook het meer moderne Bohemian; tegenwoordig kan op bruiloften bijna alles wel voorkomen. Controleer vóór je een outfit uit de kast trekt dan ook zeker of dit bij 'jouw' gelegenheid ook het geval is.

Zo bega je zeker geen misstap!

Sneakers op een bruiloft: ja of nee?

Maar, de grote vraag is natuurlijk: 'Kunnen sneakers op een bruiloft nu wel of niet?' Het antwoord is positief. Of ja, 'ja' met een kleine kanttekening.

Het meest chic en verfijnd blijft wel de hak of ballerina in combinatie met een stijlvolle jurk of jumpsuit, al weet ook de sneaker steeds meer 'land te veroveren'.

Veelal zul je deze bij de meer 'vrijblijvende' bruiloften tegenkomen: feestelijke gelegenheden waar het meer om de gezelligheid dan echt om de outfits draait, om het even 'kort door de bocht' te stellen.

Maar, hoe breng je sneakers nu met een geschikte outfit samen?

Outfit vrouwen

Oké, je gaat naar een bruiloft, dus je mag best wat moeite voor een elegante outfit doen. Denk hierbij aan een stijlvolle jurk, zoals een pencil dress of A-line model, een jumpsuit of juist een pastelkleurige broek met een chique top, zoals een witte blouse.

Draag je een kleurige outfit, zoals felroze en kobaltblauw, of juist een flamboyante, botanische print? Houd je sneakers dan het liefst helemaal wit; hierbij komt zowel de outfit als de sneaker het meest tot haar recht.

Maar, je kunt ook kiezen voor een sneaker met een gestreepte of juist bloemige print; deze opties zijn vooral top wanneer je voor een -bijvoorbeeld- egale jurk kiest. Zorg dan ook voor een goede match in kleur.

Maak de outfit af met subtiele sieraden.

Outfit mannen

Oké, nu de mannen. Want, wat trek je aan als man? Om het toch stijlvol te houden, zelfs met sneakers, kun je het beste voor een chino in een aardse of pastelkleurige tint gaan, zoals kobaltblauw, marineblauw, lichtgrijs of koraalachtig.

Zo ben je minder casual dan met een denim broek en benadruk je toch het feestelijke gehalte van een bruiloft.

Denk als bovenkant aan een verfijnd overhemd, zoals lichtblauw, roze of wit, of een stijlvolle pullover in hetzelfde type kleurenpalet, eventueel in combinatie met een nauw gesloten jasje.

Je horloge hoor je op een bruiloft thuis te laten, maar een stoere armband kan een mooie aanvulling op je outfit zijn. Bekijk de shop voor mooie heren sneakers.

Sneakers op een bruiloft staan dus eigenlijk voor modern met een vleugje speelsheid. Je kunt het dan ook zeker eens uitproberen, mocht je een vrije dresscode hebben.

Dus, het antwoord op deze vraag? Als het type bruiloft losjes en casual is: zeker weten ja!

Redactie

Redactie

Top