Low budget trouwjurk? Zo vind je ‘m!

Low budget trouwjurk? Zo vind je ‘m!

Heb jij ook zo zitten smullen van het huwelijk van Harry en Megan? En wil jij er ook zo prachtig uitzien, maar heb je geen enorm budget te besteden?Lees dan snel verder, hoe je er low budget toch waanzinnig uit kan zien!

Trouwen doe je meestal maar eenmaal in je leven. Althans, als je even van het meest romantische idee uitgaat. Hoewel je er natuurlijk zo mooi mogelijk uit wilt zien als bruid, kunnen de kosten voor jullie sprookjeshuwelijk behoorlijk oplopen...

En, een trouwjurk draag je -meestal- maar eenmalig, dus kiezen een low budget trouwjurk wordt steeds vaker gedaan. Maar, waar kun je nu een mooi exemplaar vinden?

Waarom een low budget trouwjurk?

Om te beginnen, zul je jezelf misschien afvragen: 'Waarom een goedkope trouwjurk? Omdat je dan budget overhoud voor heel veel andere leuke dingen op je trouwdag.

Maar, is lowbudget nu wel zo mooi? Natuurlijk kan dat ook mooi zijn! Er zijn heel veel goedkope exemplaren die ook nog heel erg verfijnd zijn in stijl en uitstraling.

Het materiaal is vaak wat minder luxe, maar hé, wat maakt dat eigenlijk uit? Het gaat erom dat jíj er prachtig uitziet. En ja, dat kan al makkelijk voor enkele tientallen euro's.

Zelfs ketens als H&M, Zeeman en andere 'lage segment' winkels brengen wel eens hun eigen trouwjurken uit, die vaak de deur uit vliegen.

Tweedehands trouwjurk

Sommigen onder ons krijgen nogal wat negatieve beelden in hun hoofd bij het denken aan 'tweedehands'. Alsof je in een kringloopwinkel staat waar al jaren geen mens meer geweest is.

Tsja, onzin natuurlijk! Waarschijnlijk koop je vaak genoeg een truitje in een winkel die misschien al eens geretourneerd is door een voorgaande koper.

Tweedehands is juist een super goede optie wanneer je een low budget trouwjurk zoekt. En, het item is slechts éénmalig gedragen, dus de jurk is eigenlijk nog net zo nieuw als enkele dagen geleden.

Je hoeft dan ook zeker niet aan rampzalige scenario's als losse naden en vlekken te denken.

Betrouwbare winkels of particulieren zullen de jurk dan ook zo bewerken dat geen vuiltje meer zichtbaar is. En, wie weet tref je een designer jurk voor de helft van de helft.

En daar wordt menig vrouw toch best een beetje blij van!

Online winkels

Steeds meer online webshops voor trouwjurken richten zich op budgetproof items. Veelal gaan de prijzen hierbij tot driehonderd euro, al kun je uiteraard veel goedkopere exemplaren vinden.

Ook deze jurken zijn gebaseerd op de laatste trends, zoals kleuren en materialen, en leggen de focus op klassieke tot meer moderne uitvoeringen.

Waar je bij een fysieke winkel een beperkte keuze hebt, kun je op internet wel honderden opties vinden. Als er daar geen tussen zit...

Tips!

Een klein nadeel van de online shop is dat je natuurlijk niet direct weet hóe je low budget trouwjurk eruit ziet; de werkelijkheid kán een beetje anders zijn. Volg dan ook zeker de volgende stappen:

  1. Is het een betrouwbare winkel? Controleer de hiervoor bestemde icoontjes!
  2. Hebben anderen deze jurk ook gekocht? Lees, waar mogelijk, de ervaringen en reviews van voorgaande kopers.
  3. Controleer goed de maattabel alvorens je bij voorbaat je 'normale' maat besteld.
  4. Filter bij een "gewone winkel" bijvoorbeeld eens op jurk/wit/maxidress. Iets hoeft niet perse als trouwjurk in de 'boeken' te staan om voor jou de perfecte trouwjurk te zijn.

Een mooie trouwjurk hoeft dus echt niet duur te zijn. Zo lang jij je er goed in voelt, zul je dat uitstralen en zal iedereen je een prachtige bruid vinden.

Maar, welke jurk het gaat worden, dat is aan jou!

Redactie

Redactie

Top