Vintage bruiloftskleding

Vintage bruiloftskleding

Binnenkort heb je een bruiloft die nét even anders is. Zo word je niet in een klassieke dresscode verwacht, maar heeft het bruidspaar voor vintage bruiloftskleding voorschrift gekozen. Erg leuk natuurlijk, maar wat voor look past daar nu bij?

Wat is vintage?

In de modewereld staat vintage voor een bepaalde kledingstijl. Van origine slaat deze term op 'oude kledingstukken', daterend uit de jaren vijftig tot begin jaren tachtig. Zo heb je tweedehands items uit die periode: deze zijn vroeger al eens gedragen.

Maar, ook in de moderne vorm bestaat vintage bruiloftskleding. Dit zijn nieuwe kledingstukken die naar de oude richtlijnen gemaakt zijn. Een bruiloft in jaren 50 stijl? Vintage is de look die je hebben moet!

Benadrukken van rondingen

Vintage en vrouwelijke rondingen: in de modewereld gaan ze hand in hand. Op een classy en stijlvolle wijze weet de vintage stijl de vrouwelijke vormen te benadrukken. Zo kan het zijn dat de boezem nét iets meer volume krijgt. Of, denk aan het accentueren van de taille of de heupen.

Zonder dat het 'te veel' is, weet vintage de vrouwelijkheid naar voren te brengen. Hoewel de aandacht naar de bruid gaat, kun je hiermee toch je vrouwelijkheid laten zien.

Vintage bruiloftskleding dames

Dus, wat kun je als vrouw aantrekken? Bij vintage zijn er een paar modellen die je vaak terug ziet komen. Zo kun je kiezen voor een nauwsluitende pencil dress of bijvoorbeeld een speelse A-lijn jurk. In beide gevallen worden de vrouwelijke rondingen benadrukt. De lengte loopt hierbij veelal 'tot op' of zelfs net over de knie.

Wil je de taille accentueren? Maak dan gebruik van een tailleriempje. Daarnaast zijn vooral halslijnen als een bootshals, een scherpe V of meer een vierkante uitsnede populair. De outfit wordt afgerond met een hakje, subtiele sieraden en een bijpassende clutch.

Kleuren & prints

Vooral de kleuren en vormgeving laten de vintage stijl spreken. Bij vrouwen zijn het vooral de prints die het doen, want deze maken de outfit! De prints mogen dan ook flamboyant zijn. Denk hierbij aan modern-ouderwetse bloemendessins, colorblock motieven, ruitjes of juist de bekende poldakots.

Ook de kleuren mogen opvallend zijn. Eveneens zijn er vintage jurken in egale, aardse tinten te vinden. Wel zijn deze wat minder feestelijk: vooral de bloemenprints en felle tinten zijn erg geschikt.

Vintage bruiloftskleding heren

De mannen kunnen voor deze bruiloft een klassieke outfit uit de kast trekken; zich kleden als de gentlemans van vroeger. Hierbij mag je denken aan een driedelig pak of de combinatie-outfit. Het pak beschikt veelal over één type kleur, met uitzondering van het gilet: deze mag anders zijn.

De combinatie-outfit kan uit een nette pantalon, een overhemd, een strikje of stropdas en eventueel een gilet bestaan. Het geheel maak je af met oldskool bretels. Een simpel hoedje kan de look eveneens compleet maken. Onder beide type outfits draag je nette veterschoenen.

Kleuren herenoutfit

Voor deze vintage look zijn vooral aardse tinten, zoals ivoor, beige, grijs, bordeauxrood en donkerblauw, geschikt. Mag het voor jou iets moderner? Denk dan aan een pasteltint, zoals babyblauw, bijvoorbeeld voor de pantalon. Het gilet heeft vaak een rustige kleur, zoals beige, grijs of een pasteltintje. De outfit mag spreken, maar maak het niet te bont.

Vintage bruiloftskleding In het kort

  • Vintage is een oude stijl, refererend naar de jaren 50 tot begin jaren 80
  • Vrouwen kiezen veelal voor felle kleuren of modern-ouderwetse prints, zoals bloemendessins
  • Mannen dragen voornamelijk egale, aardse tinten. Of een subtiele print, zoals een ruitje
  • Bij vrouwen worden de rondingen veelal benadrukt, zoals de taille en boezem
  • Mannen kunnen oldskool accessoires dragen, zoals bretels, een hoedje of een strikje
  • De outfit mag spreken, maar het moet wel classy en stijlvol zijn
Redactie

Redactie

Top