Bruiloftskleding: De trends, do’s en don’ts!

Bruiloftskleding: De trends, do’s en don’ts!

Met de komst van mei zullen er weer veel bruiloften plaats gaan vinden. En, ook jij bent uitgenodigd om deze gelegenheid bij te wonen. Je wilt er dan ook zo stijlvol mogelijk uitzien. Toch weten velen behoorlijk wat fouten te maken wanneer het om bruiloftskleding gaat...

Dresscodes

In veel gevallen weet het bruidspaar een dresscode op de uitnodiging te vermelden. Er wordt dan ook van je verwacht je aan dit kledingvoorschrift te houden. De klassieker Tenue de Ville, maar ook moderne thema's als vintage en Ibiza Chic zie je dan ook veelvoudig terugkomen...

Bruiloftskleding trends

In deze tijd zie je vaak nieuwe dresscodes of thema's op uitnodigingen staan. Zo kan het om de dresscode Summer Chic, Black Tie of zelfs een vintage-stijl gaan. Maar, ook thema's zijn populair: denk bijvoorbeeld aan Caribbean-Chic of juist de Zuid-Franse look.

Daarnaast wordt er vaker met kleur gespeeld, zowel voor de gasten als voor het bruidspaar. Denk aan fellere kleuren voor de bruidegom of zelfs pasteltinten voor de bruid…

Trends: Hoe te combineren?

De hedendaagse trends kun je goed met een nette outfit combineren. Is het thema bijvoorbeeld tropisch? Zorg dan voor een net jurkje met een bloemenprint.

Of, kies als man voor een meer opvallende kleur rond je pak. Een kwinkslag mag, maar probeer zéker niet de meest opvallende te zijn. Het is geen verkleed feestje.

Bruiloftskleding voor dames

Een nette cocktailjurk, een mooie blouse-rok combinatie of juist een stijlvolle jumpsuit… Als vrouw heb je verschillende opties om er mooi uit te zien. Maar, zonder de aandacht van de bruid te stelen.

Het bruiloftsjurkje blijft veelal de grote favoriet: opvallend, kleurrijk en toch nog classy. Rond je look af met stijlvolle sieraden, eventueel een sjaaltje, hoge pumps of platte ballerina's.

Wil je graag een tasje? Kies dan voor een subtiele clutch…

Bruiloftskleding voor heren

Mannen dragen op deze dag een goed en passend pak. Of, in ieder geval een nette combinatie van een broek en een jasje. De outfit wordt gecombineerd met een wit of pastelkleurig overhemd.

Wil je het stijlvol afronden? Kies dan voor een bijpassende riem en een stropdas of vlinderdasje. Zorg daarnaast voor nette schoenen, passend bij je pak of combinatie-outfit.

Do's

  • Wil je als vrouw een lange jurk dragen? Kies dan voor een subtiele print of opvallende kleur
  • Heb je met een trend te maken? Verwerk deze dan zeker in je outfit. Want, zelfs dresscodes kunnen moderniseren…
  • Laat de gevraagde dresscode leidend zijn: dit is namelijk de wens van het bruidspaar

Don'ts

  • Vermijd de kleur wit: dit is écht alleen voor de bruid bedoeld…
  • Zorg voor een niet al te sexy outfit, zoals een splitjurk of opvallende decolleté: laat de aandacht vooral naar de bruid uitgaan…
  • Draag geen slordige en casual items, zoals sportieve kledij of vrijblijvende sneakers
  • Probeer het liefst geen zwart te dragen: vaak past dit beter bij andere gelegenheden...

Zorg er dus altijd voor dat je je naar de -mogelijk- gevraagde dresscode kleed: hiermee toon je respect naar het bruidspaar. Een goede reden dus om mooie bruiloftskleding te gaan scoren!

Redactie

Redactie

Top