Bruiloftsschoenen nodig? Dít kun je het beste dragen!

Bruiloftsschoenen nodig? Dít kun je het beste dragen!

Je hebt binnenkort een bruiloft en je wilt een geslaagde look. De outfit is al gekozen, nu alleen de bruiloftsschoenen nog. Volgens de uitnodiging vindt de gelegenheid in een tuin plaats.

Handig om te weten. Want, wat is eigenlijk geschikt?

Stap 1: De ondergrond

Vooral voor vrouwen is dit nuttig om te onthouden. Want, de ondergrond is belangrijk voor de keuze van je bruiloftsschoenen. Heb je bijvoorbeeld een strandbruiloft? Dan is het niet fijn om met je naald hakken in het zand weg te zakken.

Belangrijk is om vooraf te ondervinden wat de ondergrond gaat worden. Is de oppervlakte namelijk hard? Dan kun je vrijwel 'alles' aantrekken.

Is de ondergrond zacht, zoals zand of gras? Dan zal een blokhak of meer platter model beter werken... Houd hier dus rekening mee alvorens je een paar uit de kast trekt.

Chique bruiloftsschoenen

Bij bruiloften zit je met chic altijd goed. Vrouwen kunnen hierbij voor klassieke pumps of een ballerina gaan. Subtiele sandaletten behoren eveneens tot de mogelijkheden. Denk daarbij aan subtiele kleuren, zoals aards of pasteltinten.

Als man kun je voor een veterschoen gaan, passend bij het pak dat je draagt. Is het een Summer Chic bruiloft? Dan kun je ook aan de instapper of mocassin denken.

Deze 'Zuid-Franse' schoen is chic, maar wel iets meer zomers. Ga ook hier voor aardse kleuren of pasteltinten.

Casual bruiloftsschoenen

Mag je volgens de dresscode casual gekleed komen? Dan heb je behoorlijk veel opties. Als man kun je denken aan een verfijnde sneaker, het liefst wit, in combi met je outfit. Wel mag het model zéker niet te sportief zijn.

Ga je het liefst voor casual-chic? Ga dan voor de mocassin, ook wel instapper, voor een zomerse, maar wel elegante uitstraling.

Als vrouw kun je ook voor een verfijnde sneaker kiezen. Maar, een hak of ballerina blijft het meest geschikt. Als hak kun je voor zomerse sleehakken, sandaletten of stiletto's gaan. Liever plat? Kies dan voor een sandaaltje of ballerina.

Ook mag je hier zeker met kleur spelen, zodat de bruiloftsschoenen matchen met je outfit.

Geen dresscode?

Wordt er geen dresscode aangegeven? Dan kun je het best voor de 'eenvoudig-chique' look gaan. Zo zie je er toch verfijnd uit, maar komt het niet overdressed over.

Ga je namelijk te casual naar een bruiloft? Dan zul je altijd in de negatieve vorm opvallen...

No-go's

Een no-go hangt deels van de -mogelijk- gevraagde dresscode af. Want, wát wordt er eigenlijk van je verwacht?

Wanneer het om een chique gelegenheid gaat, laat je -te- casual schoenen zeker thuis. Is het meer verblijvend? Dan kies je alsnog voor aantrekkelijk schoeisel. Dit kan een witte sneaker zijn, maar ook een meer verfijnd model.

Belangrijk is vooral dat de uitstraling passend is. Dit zijn dus geen 'campingschoenen', zoals teenslippers of 'lompe' sandalen. Maar, ook te sportieve modellen, waaronder het type Nike en Adidas, wordt zéker niet gewaardeerd.

Bruiloftsschoenen tip

Weet je zeker dat het een bruiloft wordt waar tot in de late uurtjes de voetjes van de vloer gaan, neem dan stiekem een paar extra schoenen mee. Zo kan ook jij dansen tot het laatste nummer!

Kies voor leuke slippertjes of een nette sneaker die niet meteen afbreuk doen aan je mooie outfit, maar wel een stuk comfortabelere zijn dan die hoge pumps of die strakke bruiloftsschoenen.

Zo ga je deze gelegenheid niet alleen stijlvol, maar ook nog eens comfortabel tegemoet.

Redactie

Redactie

Top