Bruidslingerie: Wat draag je onder een bruidsjurk?

Bruidslingerie: Wat draag je onder een bruidsjurk?

Veel vrouwen zien het als de 'mooiste dag van hun leven': de dag waarop ze hun partner het ja-woord geven. Het is natuurlijk ook wel een bijzondere dag aangezien je vanaf nu aangeeft je gehele leven met diegene door te willen brengen.

Deze gelegenheid vraagt dan ook om een even speciale jurk. 'Als je het doet, moet je het goed doen.' Maar, zodra die jurk eenmaal gekocht is, komt er nog een prangende vraag naar boven. Want ja, welke lingerie trek je eigenlijk aan?

Eigen regie

Om te beginnen trek je natuurlijk aan waar jij je het meest prettig in voelt. Er zijn namelijk toch geen vaste 'regels' wat je zeker wel en vooral niet aan moet trekken, dus op dat front heb je het fijn in eigen hand.

Niet alleen voel je jezelf vaak 'extra mooi' in goede bruidslingerie, het zorgt er eveneens voor dat je jurk meer flatteus zit. Wel is het geen slecht idee om al je opties eens voor je uit te leggen. Je hebt dan ook een vrij brede keus: bustiers, corsetten, jarretels, kousenbanden, BH's en hold-ups. Dus, wat gaat 't worden?

Bruidslingerie

Om te zien wat voor type lingerie het beste bij je past, kun je hieronder wat inspiratie op doen.

Bustier: De bustier lijkt wat op een korset en heeft de bedoeling het bovenlijf iets smaller te maken. Hierbij wordt het bovenlijf bedekt, maar blijven de schouders en hals bloot. Daarnaast kan deze over een 'ingebouwde' BH-beschikken voor extra steun en vormgeving bij de boezem.

BH's: Eén van de meest populaire BH's is de comfortabele balconette. Deze heeft afneembare bandjes die vervangen kunnen worden door strapless-exemplaren. Dit type BH kun je dus 'aanpassen' op je jurk.

Jarretelle: De jarretelle voorkomt dat de kousenband afzakt, mocht je deze dragen. Dit type wordt om de middel gedragen en heeft nogal een 'sexy' gehalte.

Kousenband: De kousenband wordt eigenlijk traditiegetrouw aangetrokken aangezien het vroeger werd gezien als het 'weggeven van de maagdelijkheid'. Tegenwoordig is het meer een 'leuke en traditionele verrassing', maar noodzakelijk is het niet.

Hold-ups: De hold-ups liggen eigenlijk tussen kousen en panty's in, alleen heeft deze vorm een meer sexy gehalte, veelal door de transparante stof en kanten details. Ze kunnen dan ook met jarretels gecombineerd worden.

Kleuren

Veel vrouwen denken vaak aan wit. Natuurlijk is dit een goede optie aangezien deze kleur vaak het meest overeenkomt met de tint jurk die je draagt, ervan uitgaande dat deze varieert van spierwit tot klassiek ivoor.

Een andere populaire kleur is het zachte nude, veelal afgewerkt met donkerkleurig kant om de lingerie net iets meer 'pit' te geven. De tinten mogen dus best iets hebben, al is het verstandig niet te veel naar felle kleuren te neigen.

Een felrood BH-bandje is namelijk niet zo handig onder een spierwitte jurk. Probeer de kleuren dus zo licht mogelijk te houden, het liefst in crème-achtige tinten.

Draag tijdens je huwelijksdag vooral de bruidslingerie waar jij je het meest prettig in voelt. Want, alleen op die manier zul je het meeste stralen!

Redactie

Redactie

Top