Bohemian bruiloft, de trouw-trend

Bohemian bruiloft, de trouw-trend

Bruiloften behoren tot de meest favoriete gelegenheden van vrouwen. Niet alleen gaat hun zus, vriendin of favoriete collega het ja-woord geven, ook kun je als vrouw weer even 'de mooiste outfit' uit je kast trekken.  Misschien wordt dat laatste stiekem nog wel het leukst gevonden. Maar, wat ga je eigenlijk aantrekken? Weer datzelfde cocktailjurkje? Hmm, nee toch niet. Misschien wordt het tijd voor iets anders: een Bohemian bruiloft!

Bohemian bruiloft

Een grote trend die je dit jaar bij bruiloften zult zien, is de 'Bohemian' outfit. Hierbij is de look geïnspireerd op de stijl van de 'gypsies' en zullen de stoffen veelal luchtig zijn, maar ook etnische details bezitten.

De liefde voor de 'Boho stijl' wist, veelal voor vrouwen afkomstig uit de jaren tachtig en negentig, snel te groeien toen Disney met 'De Klokkenluider van de Notre Dame' kwam. De sprankelende Esmeralda, ook wel de vrijgevochten 'gypsy', werd al snel een voorbeeld voor velen door haar krachtige, maar ook charmante voorkomen.

En, die liefde voor het 'Bohemian'? Die is nog altijd niet verdwenen. Sterker nog, die is dit jaar alleen maar sterker geworden...

Kleuren & prints

Het meest kenmerkende van de Boho stijl is de combinatie van kleuren en dessins. Zo kom je hier veelal etnische- of bloemenprints tegen die met bepaalde kleuren gecombineerd worden, denkende aan wit, turkoois, roestrood, beige, geel en blauw.

De tinten hebben hier veelal een aards of 'luchtig-fris' gehalte. Echt felle kleuren zul je hier nauwelijks tegenkomen.

Bohemian bruiloft en Ibiza Chic

Een 'substijl' is het Ibiza Chic: hierbij heeft de 'Boho stijl' een soort 'luxe' upgrade gekregen. De hoofdkleur is hier voornamelijk wit en kan worden aangevuld met elegante pasteltinten, zoals babyblauw of poederroze, of juist een metallic kleur, zoals zilver of goud.

Ook zie je bij Ibiza Chic vaak kanten details en luchtige stoffen. Wil je graag een bohemian bruiloft outfit volgens Ibiza Chic? Denk dan eens aan een witte jumpsuit met kanten details of een luchtig bruiloft jurkje.

Breng deze samen met pumps of sandaletten in een pasteltint of juist een metallic look en maak je outfit af met stijlvolle, subtiele accessoires, zoals een armband met muntjes, een gouden kettinkje met een veertje en eventueel een tailleriem in cognackleur.

Festival look

Ook bij festivals zie je de 'Bohemian bruiloft stijl' volop terugkomen. Hoewel een bruiloft natuurlijk geen festival is, kun je wel degelijk inspiratie opdoen.

Bij festivals zie je veelal witte tops met kanten details, jurken of tuniekjes in etnische dessins of maxi dresses met een floral print. De kleuren zijn hier voornamelijk aards, zoals beige, rood-paarsachtig, blauw, cognac en koraalkleurig.

Geschikte outfits voor een bruiloft vind je hier in de two-piece sets, zoals een kanten top en short in wit of koraal, een bordeauxrode maxi dress of juist een maxi met bloemenprint.

De accessoires mogen hier wel degelijk sprekend zijn, zoals een bloemige haarband, sleehakken of sandaletten en flamboyante sieraden. Kies dan ook voor messy-chic haar, zoals een 'wilde' zijvlecht of een vlotte, iets wat loszittende knot.

Kortom, haal je innerlijke Esmeralda naar boven en ga dit bruiloftsjaar voor de 'Bohemian bruiloft stijl'!

Redactie

Redactie

Top