Menu
Sluiten
abc
Stijlgidsen

Bruiloft jurken

Wees nou eerlijk, bruiloft jurken shoppen is soms lastig, maar ook super leuk! Want als er een bruiloftsuitnodiging op de deurmat valt is vaak het eerste wat je denkt: ” Wat moet ik aan!?”.

De lente en zomer: het zijn dé periodes wanneer er in Nederland het meest getrouwd wordt. Logisch als bruidspaar wil je natuurlijk zo zonnig mogelijk weer op ‘de mooiste dag van je leven’. Maar wat trek je als gast eigenlijk aan op deze speciale dag? Bruiloft jurkjes zijn perfect voor een dag als deze!

Ja, het klinkt nogal onaardig en bot, maar helaas, het is wel zo: deze dag is niet jóuw dag. Dit betekent voornamelijk dat de bruid het stralende middelpunt mag vormen en dat jouw jurkje toch net iets meer ingetogen moet zijn.

Shop bruiloftjurkjes

Het is niet gepast om met een super korte rok of een iets te opvallende, 'ontblote' boezem te lopen. Je kleedt je netjes en beschaafd, zorgt dat de bruid het middelpunt van de belangstelling blijft, maar verliest niet uit het oog dat het een feestelijke dag is. Uitpakken mag dus zeker!

Kleuren en prints

In de hedendaagse modewereld ben je eigenlijk gezegend als het om kleuren en prints gaat. In bijna iedere tint is er wel een jurk te vinden en ook de printjes laten zich in hoge mate zien, variërend van klassiek gestreept tot 'Caribbean Chic', ook wel bloemig en tropisch. Er zijn dan ook genoeg tinten waar jij uit kan kiezen zonder de 'kleur van de bruid' te kapen.

De meest populaire tinten in de warmere jaargetijden zijn dan ook de pastels en meer felle kleuren. In de koudere maanden kiezen velen voor aardse tinten; dit past toch wat beter bij het frisse weer. Felle kleuren zijn dan net iets te veel van het goede.

Leuke merken voor het shoppen van de perfecte bruiloft jurkjes zijn NA-KD, SELECTED en Villa.

Bruiloft jurken do's

Wat is nu juist wél geschikt voor een bruiloft?

  • Kies een jurk waarvan de tint goed bij je haar- en huidskleur past, maar ook 'matcht' bij de tijd van het jaar. Denk hierbij aan aards voor de winter of juist meer fel of pastel in de warmere periode.
  • Wil je graag iets anders? Denk dan eens aan een print, zoals een fleurige tropical!
  • Kies voor een jurkje met de juiste bedekking: ga voor een mooie lengte, zo net boven of onder de knie, en kies voor een bescheiden decolleté. Deze mag wel degelijk zichtbaar zijn, maar gewoon niet 'te'.
  • Combineer het jurkje met stijlvolle accessoires, zoals subtiele sieraden, eventueel een omslagsjaaltje om je schouders tijdelijk te bedekken plus mogelijk een hoedje en of tailleriem.
  • Controleer daarnaast of er een specifieke dresscode geldt, zoals een 'Bohemian' of juist meer chic; zo weet je zeker dat je gepast op de bruiloft zult verschijnen.

Bruiloft jurken don'ts

Misschien zijn de don'ts voor bruiloft jurken nog wel het meest belangrijk om te weten wanneer je naar een bruiloft gaat. Want, waarmee kun je nu écht niet verschijnen?

  • Geen wit! Het was te misschien te voorspellen, maar wit kun je niet dragen; zéker niet in jurkvorm. Dit is de kleur van de bruid, dus vermijd deze. Tenzij het bruidspaar er om vraagt natuurlijk. Alleen dan mag je deze regel vergeten. Er zijn genoeg tinten die je net zo mooi zullen staan.
  • Ga voor bescheidenheid. Wees niet de vriendin, zus of collega die 'de meest sexy gast van het feest' wilt zijn. Een jurkje waar je decolleté te 'aanwezig' in uitkomt of items waar je derrière nog maar nèt in past, zijn niet geschikt voor een bruiloft. Onbedoeld kaap je hiermee de aandacht van de bruid weg. En, misschien ook niet eens in positieve vorm...
  • Draag liever geen sneakers. Sneakers zijn hartstikke leuk, maar niet echt onder een bruiloftsjurkje. Draag liever platte ballerina's of juist elegante pumps of sandaletten.

Bekijk hier mooie kleding voor de moeder van de bruid!

Top