Lente bruiloft: Wat trek je aan?

Lente bruiloft: Wat trek je aan?

Sierlijke, witte jurken, een hoop fleurige bloemen, witte tafels en kleurrijke gasten. Denk je aan een lente bruiloft, dan ga je toch al snel van dit bovenstaande clichébeeld uit. Maar, hoe 'mooi' clichés ook mogen zijn, soms is het best eens leuk daar van af te wijken.

Stap 1: geen wit!

Met een beetje geluk weet de zon volop te schijnen én kun je een mooi jurkje dat perfect bij de  lente bruiloft past aantrekken. De kleuren hoeven dan ook niet al te donker te zijn, mits er een zekere dresscode gesteld wordt waarbij dit van je gevraagd wordt.

Toch is er één kleur die je zeker mag overslaan: wit. Ja, het is een erg mooie tint. En ja, het staat ook erg stijlvol. Maar, één probleem: dit is de ultieme kleur van de bruid, dus deze tint moet je toch echt voor diegene bewaren.

Het is namelijk niet erg chic als je de aandacht weg wilt nemen door in een aardig gelijke outfit te komen, zeker wanneer je voor een 'bruidsachtige' jurk kiest.

En, met die duizenden tinten in het kleurenpalet moet er vast wel iets anders te vinden zijn. Maar, ook als bruid mag je afwijken van het standaard wit. Kleuren als lavendel, mint en zelfs zwart zijn steeds meer in opkomst rond bruidsjurken.

Zwart is misschien iets te donker voor de lente, maar de pasteltinten zijn zeker een waardevolle optie om te onthouden. Ach, weer eens iets anders, toch?

Maar, wat dan wel?

Wil je toch graag een lichte kleur bruiloft jurk dragen? Denk dan eens aan pasteltinten: deze zijn toch fris en elegant, maar wijken wel van de bruidsjurk af.

Kleuren als zachtgeel, lavendel, lichtroze, babyblauw, limoen en mint zijn perfecte opties wanneer je in stijl op een huwelijksfeest wilt verschijnen. Deze versterken niet alleen de lentesfeer, ook zien ze er 'classy' uit.

Wil je alsnog een donkere kleur? Denk dan aan aubergine, wijnrood of donkergroen. Donkerblauw en zwart kunnen ook, maar passen iets minder goed bij een 'bruiloft in de lente'.

Tinten als bruin en grijs mag je zeker even thuislaten; deze zijn toch aardig saai voor een huwelijksfeest.

Lente bruiloft, een geschikte outfit

Als bruid heb je -veelal- maanden van te voren 'de jurk' al uitgekozen. Maar, wat nu als je een gast bent? Om te beginnen mag je alle vrijblijvende items als sportkleding, spijkerbroeken en truien thuislaten; dit past natuurlijk niet op een bruiloft.

Draag je graag een jurkje? Zorg dan voor een goede lengte, zoals de kniehoogte, en toon vooral niet 'te veel', zoals een uitdagende decolleté; immers wil je niet de aandacht van de bruid wegroven.

Daarnaast kun je een sjaaltje meenemen, mochten je schouders aardig bloot liggen. Heb je het niet zo op jurkjes? Kies dan voor een chique pantalon met elegante blouse, eventueel in combinatie met een jasje.

Qua accessoires houd je het rustig en subtiel: geen oversized kettingen, tassen of enorme armbanden; probeer het juist verfijnd en klein te houden.

En ja, of je nu wel of geen bruiloft hebt: kijken naar een leuk jurkje is nooit verboden.

 

Redactie

Redactie

Top