Stijlgidsen

Faux Fur jassen

Faux fur jassen zijn dé populaire jassen voor een knuffelbare look. Deze jas weet je in winterse tijden lekker warm te houden. En, je kunt ze ook nog eens met verschillende stijlen combineren.

Faux fur staat voor imitatiebont: het is de nagemaakte versie van echt dierenbont. Deze jassen kunnen een dierenpatroon bezitten, zoals een zebra- of luipaardprint. Ook zie je faux fur jassen in gekleurde versies voorkomen. Dit type jas wordt gemaakt van synthetische materialen, waaronder acrylvezel, polyamide en of polyester.

Wil je graag een type bontlook, maar ben je tegen het gebruik van echt dierenbont? Dan is een faux fur jas precies wat je hebben moet!

Shop faux fur jassen

Diervriendelijk

Al eeuwenlang worden dieren gebruikt voor hun huiden. Zeer lang geleden was het noodzakelijk, want er was niets anders. Maar, met de eeuwen kwamen er moderne technieken en werd bont overbodig. Degenen die bont droegen, zagen het als een luxe.

Nog altijd worden dieren op brute wijze van hun vacht beroofd: het dragen van echt bont is dus zeer dieronvriendelijk. En, hedendaags not done. Veel vooraanstaande merken zijn dan ook gestopt met het gebruiken van bont.

Faux fur heeft de look van dierenbont, maar is volledig van kunststofmaterialen gemaakt. Houd je van deze look? Kies dan voor het diervriendelijke faux fur.

Dierenprints

Bij een imitatievacht hoort natuurlijk een bijpassend dessin. Faux fur jassen zie je veelal in dierenprints voorkomen. Denk hierbij aan Afrikaanse dieren, zoals zebra of cheetah. Of, ga voor de populaire, katachtige look, zoals jaguar of luipaard.

Soms zie je zelfs koeienpatronen voorbijkomen, zoals een witte jas met donkere vlekken. Wil je tijdens de koude dagen echt een statement maken? Kies dan voor een eyecatcher dierenprint.

Faux fur jassen in egale kleuren

Misschien houd je meer van de egale look, zoals een jas met één kleur. Ook dat is waar faux fur jassen bekend om staan. Van knalgeel tot zacht ivoor: dit type jas weet in verschillende kleuren voor te komen. Het mooist zijn dan ook de meer aardse tinten: deze passen goed bij de koudere seizoenen.

Wel kun je ook hier voor een meer aanwezige kleur kiezen, zoals warm okergeel. Een dierenprint of egale tint: faux fur heeft voor iedere stijl een bijpassende jas.

Warm én opvallend

Faux fur heeft een knuffelbare look. Maar, dat is niet het enige wat faux fur zo populair maakt. Veel vrouwen hebben namelijk al ontdekt hoe warm dit is. En, in de winter is dit natuurlijk erg welkom! Daarnaast zorgt dit type jas voor een statement look. Door de opvallende tinten of dierenprints weet je het koude seizoen nét iets meer kleur te geven…

Hoe te stylen?

Je vraagt je misschien af: 'Hoe kan ik faux fur stijlvol combineren?' Zorg allereerst voor het juiste kleurpalet: ga voor tinten die mooi bij elkaar staan. Heb je een zwarte look? Kies dan bijvoorbeeld voor een panterprint of een beige faux fur jas. Draag je donkerblauw? Denk dan eens aan kleuren als wit of warmgrijs.

Verschillende outfits

Ook de outfits waarmee je het combineren kunt, kennen een grootste variatie. Zo kun je faux fur samenbrengen met een clean outfit, zoals een zwarte coltrui en eenzelfde kleur pantalon. Of denk aan de little black dress wanneer je een avondje uitgaat.

Let op: In de zomer is faux fur te warm. Het is echt een item voor de meer koudere momenten.

Faux fur jassen in het kort…

  • Faux fur jassen staan voor imitatiebont
  • Imitatiebont is gemaakt van synthetische materialen
  • Faux fur is diervriendelijk
  • Je kunt het met verschillende stijlen samenbrengen
  • De jas is zowel in kleur als print verkrijgbaar
  • Faux fur jassen zijn betaalbaar geprijsd
  • Het is geschikt voor de koudere seizoenen
Top