Stijlgidsen

Regenjassen

Je ziet ze steeds meer; gave en ook fel gekleurde regenjassen. Ze zijn er tegenwoordig zelfs doorzichtig of met te gekke prints. Ook gevoerd zie je ze steeds meer, waardoor je ze ook tijdens onze koude en natte winters prima kan dragen als jas.

De tijd van de saaie donkerblauwe regenjas met reflector strepen die je over je gewone jas draagt is echt voorbij. Voor gek lopen in de regen hoeft echt niet meer. Regenjassen zijn gewoon hip!

En daarmee zou een regenbui zowaar leuk kunnen zijn. Nou ja leuk… Het blijft regen, maar je kan dan in ieder geval ook in de regen modern, opvallend en stijlvol voor de dag komen.

Dames regenjas Heren regenjas

Trends komen en gaan, maar de regenjas heeft zich diep en sterk geworteld in de modewereld. Dat betekent niet dat 'moderne versies' niet mogelijk kunnen zijn.

Zo zijn de regenjassen hedendaags niet meer alleen in klassieke, maar juist ook in felle kleuren zoals roze, geel en blauw of zelfs met toffe prints te krijgen. Hoe gewaagder de print of kleur, hoe meer deze onderhevig is aan de gevoeligheid van trends.

Klassieke en aardse tinten, zoals groen, camel, khaki en bordeauxrood, zijn tijdloos en zullen met iedere trend meegaan. Misschien minder 'apart' dan de print of felle kleur, maar wel altijd stijlvol!

De trenchcoat

Het behoort tot één van de meest klassieke items in de moderne wereld: de trenchcoat. Deze regenjas -van origine geïnspireerd op militaire kledingstukken- is hedendaags één van de meest populaire regenjassen onder zowel mannen als vrouwen.

Uit traditioneel perspectief wordt het model afgewerkt met een, soms dubbele, rij knopen waarbij de mouwen en taille van riemen worden voorzien.

Thomas Burberry, een Brits ontwerper, was –min of meer- de eerste die met dit model om de hoek kwam. Begin 1900 stuurde hij het Britse ministerie van Defensie een ontwerp toe voor een nieuwe officiersjas. Deze hoefde echter niet verplicht gedragen te worden en werd zodoende veelal een particulier goed.

Hedendaags wordt het vooral gedragen om een klassieke uitstraling te versterken. Niet alleen ben je beschermd tegen de regen, je loopt er ook nog eens chic bij. Mooie combinatie, toch?

Hoe een regenjas af te stijlen?

Bekijk bijvoorbeeld eens de America Today regenjas, als je die combineert met broeken met een slank model. Hierdoor komt de regenjas extra goed naar voren. Ook klassieke schoenen maken het geheel verfijnd af. Mag het wel iets gewaagder? Denk dan eens aan een chique sneaker of eenvoudige zonnebril. Bewaar vooral de eenvoud; zo komt de jas het beste naar voren.

Top