Trends winterjassen 2018

In de winter is je winterjas je beste vriend. Hij houdt je lekker warm en beschermt je tegen weer en wind. Daarnaast is een winterjas vaak ook dé manier om te laten zien dat je smaak hebt.

Lees verder

De winterjas

Je draagt de winterjas erg vaak en ze gaan vaak jaren mee. Daarom is het aan te raden om in een goede winterjas te investeren. Elke winter zijn er weer nieuwe winterjassen trends en dit jaar is er onwijs veel keuze op het gebied van winterjassen. Goed is om wel te blijven kijken naar jouw wensen en lichaamsbouw. Een lange Trenchcoat is vaak niet goed voor je figuur wanneer je zelf niet zo lang bent.

Daarnaast is het voor iemand met lange armen goed te kijken naar mouwlengtes. Want zeker in de winter moet je jas gewoon goed passen. Verder is de kleur erg belangrijk. Als een witte of beige jas helemaal hip is, betekent dit niet dat hij jou automatisch ook staat. Heb je een hele lichte huid? Ga dan voor donkergroen of warm bruin. Dit maakt je gezicht een stuk minder bleek.

Dit zijn de trends van winter 2018

Winterjassen voor dames
winterjas zalando winterjassen bijenkorf winterjassen
Shop Winterjassen bij Zalando Shop Winterjassen de Bijenkorf Shop Winterjassen bij Mango
Winterjassen voor heren
winterjassen heren winterjassen heren winterjassen heren
Shop winterjassen bij Bijenkorf Shop winterjassen bij Zalando Shop winterjassen bij OTTO

Winterjassen trends voor vrouwen

Nieuwe trends:

Oversized jassen
Een van de grootste trend voor deze winter zijn oversized jassen. Je ziet oversized jassen in allerlei soorten. Zo zijn er oversized puffy coats maar ook veel oversized wollen mantels. Een oversized jas geeft je een edgy look. Daarnaast houdt hij je heerlijk warm omdat hij een groot deel van je lichaam beschermd.

Metallic
Metallic stoffen in kleuren als zilver en koper zijn helemaal hot deze winter. Je zult in een metallic jas zeker de show stelen. Combineer een metallic jas met rustige accessoires in kleuren als zwart of grijs.

Capes
Capes zijn terug van weggeweest. Ze stralen elegantie uit en zijn erg chique. Er zijn erg mooie en warme wollen capes is vele kleuren, prints en structuren te koop. De capes zijn ook een perfecte tussenoplossing voor als het wat kouder begint te worden. Je kan ze heel goed over je leren jack dragen. De perfecte combi van stier en chic!

Nepbont
Ook nepbont is een trend die we zien bij de winterjassen van winter 2017/2018. Je hebt jassen die volledig van nepbont zijn. Hier blijft het niet alleen bij de basiskleuren als zwart en bruin. Er zijn ook veel jassen in opvallende kleuren en prints. Ook jassen met een grote bontkraag zijn erg populair.

Blijvende trends:

Er zijn ook enkele trends die we de vorige winter ook zagen maar die deze winter nog steeds aanwezig zijn.

Lammy jassen
Lammy jassen zijn gemaakt van lamsleer. De wol zit aan de binnenkant van de jas wat voor een heerlijk warme jas zorgt. Het leer aan de buitenkant houdt de wind en de regen tegen. Er zijn ook veel imitatie lammy jassen die vaak net zo warm zijn, maar wat minder duur. Deze jassen zijn ook diervriendelijk.

Puffer coat
De puffer coat is onwijs populair. Deze jas heeft een sportief uiterlijk en bestaat uit een gladde, doorgestikte stof die gevuld is met veren. Hierdoor ontstaan er de "puffs", kussentjes van veren zeg maar. De puffer coat is er in onwijs veel kleuren en lengtes en erg leuk zijn de puffer coats met aparte maten en volume.

Winterjassen trends voor mannen

Nieuwe trends:

Oversized
Ook bij de mannenmode zijn de oversized jassen erg populair. De jassen zijn er in allerlei uitvoeringen, zoals wollen mantels en puffer coats. Een oversized jas geeft je een interessante look.

Halflange jassen
Voor de mannen zijn de halflange jassen een nieuwe trend. Met een halflange jas kom je goed voor de dag en blijf je ook nog eens lekker warm. Populaire halflange jassen zijn parka's, wollen mantels en de puffer coats.

Blijvende trends:

Lammy jassen
De lammy jassen hebben een authentieke look. De jassen zijn oorspronkelijk van schaapsleer waarbij er wat wol aan de binnenkant en het leer aan de buitenkant van de jas te zien is. Veel van de lammy jassen zijn nu gemaakt van imitatieleer. Een lammy jas is een echt statement item die een vintage gevoel aan je outfit geeft.

Puffer coat
Ook de puffer coat is een trend die zowel geldt als voor mannen als voor vrouwen. De laatste winter was deze jas van gladde doorgestikte stof gevoerd met veren al erg populair en dat blijft deze winter zo. De puffer coat is er in onwijs veel kleuren en lengtes.

Top