Stijlgidsen

Biker jack

Het biker jack: waarschijnlijk ken je het als dé stoere motorlook. Dit veelzijdige jasje behoort tot de grote favorieten, want je kunt het met heel verschillende stijlen combineren…

Het biker jack is een kort jasje dat veelal in leer is uitgevoerd. Zoals de naam het al zegt, is het geïnspireerd op de jassen van motorrijders. Dit type jack heeft een stoere, modieuze en zelfs tijdloze uitstraling. Chic, stoer of casual: met dit leren jack kun je alle kanten op.

Dit jasje is dus een ware musthave voor je kledingkast. Voor ieder type valt er een passend item te vinden: of je nu heel slank of ietsjes voller bent.

Dames bikerjack Heren bikerjack

Eigenschappen leer

Leer is een natuurlijk materiaal, afkomstig van dierenhuiden. Doordat het een natuurlijke oorsprong heeft, vraagt het wel om enig onderhoud. Sterker nog, met de tijd zie je de stof 'doorleven'. Zo kan het jasje lichter worden of verschillen in kleur tonen: het item wordt dus steeds karakteristieker.

Daarnaast is leer een zeer stevig materiaal: niet zonder reden kleden motorrijders zich graag in deze stof. Het weet dan ook de nodige bescherming te bieden. Zelfs water weet het af te stoten, al kan dit met de tijd wel verminderen...

Tijdloze uitstraling

Door de jaren heen is het jack met talloze stijlen samengebracht. Zelfs in de jaren zeventig werd het al door verscheidene iconen gedragen, waaronder bekende, Franse artiesten. Aangezien deze jas al decennialang meegaat, heeft het zich de 'tijdloze status' aangemeten.

Ben je van plan dit jasje te kopen? Dan kun je ervan uitgaan dat deze jaren mee zal gaan. Plus, het biker jack is zeer matig onderhevig aan trends: perfecte reden dus om deze in huis te halen!

Biker jack in verschillende stijlen

Stoer, chic, casual of artistiek: met het biker jack kun je alle kanten op! Dit leren jasje kun je dan ook met verschillende stijlen combineren. Een zwarte tregging, een casual spijkerbroek of zelfs een luchtige plissérok: voor dit jack is niets te gek! Ook kun je de look meer seizoensgericht maken, zoals een coltrui in een aardse tint.

Of, ga voor het biker jack in combinatie met een los T-shirt voor een lenteachtige uitstraling. Wat jouw stijl ook is, dit leren jasje kun je haast met alles samenbrengen. En, met het hoge aanbod heb je ook nog eens keuze genoeg…

Voor welk seizoen?

Het biker jack wordt veelal tussendoor gedragen. Is de winter stevig? Dan zal het biker jack net te fris zijn. Maar, ook tijdens de warme zomerdagen kun je deze beter in de kast laten liggen. Het biker jack wordt dus voornamelijk bij herfst- en voorjaarstemperaturen gedragen.

Zo kan het te fris zijn om zonder jack te lopen, maar ook te warm voor een winterjas. Is het jasje wel dik en stevig genoeg? Dan zou je het zelfs tijdens de koude dagen kunnen dragen.

Let op…

Niet iedereen besteedt graag een hoog bedrag aan een jasje. In dit geval kun je ook voor imitatieleer gaan: hiermee heb je toch een leren look, maar betaal je een stuk minder. Wel schuilt hier het gevaar van lagere kwaliteit: aangezien het imitatie is, zal ook het jasje sneller verslijten.

Hierdoor zul je de stof sneller zien afbladderen of zal het scheurtjes vertonen. Imitatieleer is zéker een optie, maar houd rekening met de mindere kwaliteit.

Biker jack in het kort…

  • Het biker jack is een kort model, uitgevoerd in leer
  • Het jasje zorgt voor een stoere look
  • Door de tijdloze uitstraling zul je hier lange tijden plezier van hebben
  • Door de hoge veelzijdigheid kun je het met verschillende stijlen combineren
  • Het biker jack wordt voornamelijk tijdens 'frissere' momenten gedragen

Top