Stijlgidsen

De klassieke trenchcoat

Zodra de zomermaanden voorbij zijn gaan we weer op zoek naar een leuke jas. Elk jaar zien we de trenchcoat terugkomen in de winkels. Dit blijft dé jassen musthave.

Tijdens de eerste wereldoorlog werd deze jas oorspronkelijk gedragen door Engelse officieren in de loopgraven, vandaar de naam Trench in trenchcoat. Na de oorlog bleven veel veteranen de jassen dragen. Daardoor werd de regenjas al gauw het nieuwe straatbeeld over de hele wereld, zowel voor mannen als voor vrouwen.

Dames trenchcoat Heren trenchcoat

Burberry

Burberry, die het eerste ontwerp opeist, maakte rond de jaren twintig het bekende ruitjesmotief aan de binnenkant van de jas waardoor de trenchcoat razend populair werd in de modewereld. Sindsdien is deze jas een klassieker die ieder jaar terugkomt.

Als je voor een echte Burberry variant gaat ben je al gauw rond de €1500,- kwijt. Gelukkig kan je met een stuk kleiner budget ook al een mooie trenchcoat vinden.

Elegant, casual, sportief, zakelijk, je kan het zo gek niet bedenken of je kunt deze tijdloze jas naast de klassieke pasvorm in allerlei modellen, materialen en kleuren kopen. Daardoor is hij geschikt voor allerlei gelegenheden.

Combinaties met de trenchcoat

Begint het voorjaar, dan zie je de trenchcoat voornamelijk in lichte kleuren en met vrolijke prints. Als we richting het najaar gaan is de jas in meer donkere kleuren verkrijgbaar en van dikkere materialen, zoals bijvoorbeeld de wollen variant.

De trench kun je heel makkelijk combineren! Wil je graag een casual look draag dan een mooie jeans met sneakers eronder. Ga je een avondje uit draag dan je little black dress met high heels voor een chique uitstraling.

Voor de heren is hij bij een zakelijke look erg mooi met een net pak eronder, maar ook hier kan hij prima in een casual look met een jeans en sneakers.

De trenchcoat kan dus altijd!

Trenchcoat als regenjas

Officieel is de trenchcoat een regenjas. Tegenwoordig is er voor elk seizoen wel een model te vinden in de winkel. De klassieke trenchcoat is een lang model tot de enkel, maar er zijn ook korte varianten te vinden tot iets boven de knie. De jas is gemaakt van garbadine (dicht geweven en gladde stof), leer of katoen. Daarnaast is de regenjas te herkennen aan de dubbele rij knopen, een riem rond de taille en de grote revers.

Top