Parka

De parka is overal! Sla een willekeurig modeblad open, en je kunt hem niet missen.

Deze half lange jas die net over de heupen valt is heel makkelijk te combineren en past nagenoeg bij elke outfit. Vanwege het grote draagcomfort en de stoere 'look' is de parka niet meer uit het straatbeeld weg te denken.

Lees verder

Parka's voor heren en dames

Parka betekent letterlijk: 'een jas gemaakt van pels.' Een parka heeft bijna altijd een capuchon die is afgezet of volledig gevoerd is met (imitatie) bont.  De Parka, ook wel pooljas, vindt zijn oorsprong in Alaska en is dus bedoeld om je goed warm te houden.

Het zijn van origine herenjassen, maar sinds enkele jaren heeft bijna elk jassenmerk ook parka's voor dames in de collectie. Terecht ook, want deze jassen bieden heerlijk comfort op een regenachtige herfst- of winterdag.

Een goede parka jas gaat jaren mee, dus verdiep je goed in de jassen voordat je er een aanschaft!

Parka's voor dames
parka parka parka otto
Shop parkas bij Zalando Shop parkas bij Bijenkorf Shop parkas bij Otto
parka parka asos
Shop parkas bij Esprit Shop parkas bij C&A Shop parkas bij Asos

Parka modellen

Parka's zijn er in verschillende varianten. Voor het najaar en de winter zijn de parka's vrij dik gevoerd. Hierdoor bieden ze in het koude seizoen voldoende warmte. Voor het tussenseizoen zijn de parka's wat dunner, waardoor ze wat luchtiger zijn.

Parka's zijn voor dames vaak getailleerd, zodat je ondanks de stoere 'look', toch nog een vrouwelijke 'touch' hebt.

Bij mannen is de parka vaak minder getailleerd. Alhoewel mannen de parka vroeger droegen als expeditie jas, naar bijvoorbeeld de noordpool, is de jas nu meer uitgegroeid tot een comfortabel mode-item.

Alle parka's zijn uitgerust met een opstaande kraag en capuchon. Dit maakt deze jas zo geschikt voor het najaar.

Daarnaast zijn veel parka's uitgerust met een uitneembare binnenvoering. Hierdoor draag je de jas ook op een warmere regendag.

Combineren

De parka is een jas die nagenoeg overal bij past. Met name populaire groene parka's combineren goed met blauwe jeans. Andere populaire kleuren parkas zijn donkerblauw en grijs; uiteraard staat een spijkerbroek bij deze kleuren ook prachtig. Als je voor een vrolijke uitstraling gaat, combineren deze jassen goed met een gekleurde katoenen broek.

Parkas combineren goed met stoere gevoerde boots. Zeker in de winter zullen je voeten je dankbaar zijn voor het dragen van een gevoerde schoen. Ga je liever voor een wat luchtigere 'look'? Combineer je jas dan met een leuke sneaker.

Parka's voor heren
parka heren zalando parka heren bijenkorf parka haren we-fashion
Shop parkas bij Zalando Shop parkas bij Bijenkorf Shop parkas bij We Fashion
parka heren the-sting parka heren otto parka heren america-today
Shop parkas bij Zalando Shop parkas bij Otto Shop parkas bij America Today
Top