Stijlgidsen

11 december 2020 foute kersttruiendag!

Wanneer je aan Kerst denkt, denk je aan gezelligheid, cadeautjes en lekker eten. Voor veel gezinnen is het een traditie om bij elkaar te komen, samen te eten en elkaar te verrassen met cadeaus.

Dit is echter niet voor iedereen zo. In de oorlogsgebieden en in vluchtelingenkampen is het koud en gevaarlijk. Daarom is de Foute Kersttruiendag ontstaan. Op vrijdag 11 december 2020 kunnen we onze warmte delen door een foute kersttrui aan te doen en €3 te doneren om de wereld ‘better with a sweater’ te maken.

Shop dames Shop heren

Wat is Foute Kersttruiendag?

Dit is niet het eerste jaar dat dit georganiseerd wordt. Vorig jaar deden er duizenden mensen mee en hopelijk worden dat er dit jaar alleen maar meer. Het initiatief is opgezet door Save the Children. In Syrië, Jordanië, Libanon, Irak, Afghanistan en op de Balkan zijn er zoveel kinderen die de kou niet kunnen ontvluchten.

Zij zijn vooral bezig met overleven en lopen ondertussen in zomerkleding en slippers door de kou, sneeuw en regen. De kou zorgt voor problemen. Ze raken onderkoeld en lopen infecties en longaandoeningen op.

Save the Children

Daarnaast zijn ook psychische problemen aan de orde - de slechte omstandigheden zorgen voor chronische stress en depressies.

Het dragen van een foute kersttrui en het doneren van drie euro lost dit probleem natuurlijk niet in zijn geheel op. Wel zorgt Save the Children ervoor dat een kind een warme wollen wintertrui krijgt. Bij een donatie van €3 kunnen 3 paar kindervoeten in Libanon in warme sokken gestoken worden, een donatie van €25 is voedsel voor een maand voor een gezin en voor €90 heeft een gezin een tent, dekens en matrassen.

Wat kun je nog meer doen?

Om 11 december nog grootser te maken, is het mogelijk iets extra's op werk of school te organiseren. Organiseer bijvoorbeeld een buffet voor het goede doel met als dresscode: Foute Kersttrui.

Zamel geld in en doneer dit, zodat de kinderen in oorlogsgebieden en vluchtelingenkampen wat warmer de winter doorkomen. Officieel is vrijdag 11 december de datum van Foute Kersttruiendag, maar wanneer dit niet uitkomt, kan het natuurlijk ook op een andere dag worden gehouden.

Het is de bedoeling dat steeds meer mensen bewust worden van dit initiatief en dat gebeurt door massaal in foute kersttruien in het openbaar te verschijnen. Deel jij graag jouw foute kersttrui online?

Vergeet dan niet op Instagram een foto te plaatsen met #foutekersttruiendag.

Hoe stel je een leuke outfit samen?

In de eerste instantie lijkt een foute trui misschien allesbehalve modieus. Toch kan je er alle kanten mee op. Het is zowel formeel als informeel te dragen.

Vrouwen kunnen het prima stylen met een rok, panty en hakken. Terwijl mannen het op een nette broek en schoenen kunnen dragen. Een vleugje speelsheid op een nette outfit - hip én je steunt een goed doel.

Met een casual outfit kun je helemaal niet fout gaan. Denk bijvoorbeeld aan een skinny jeans, sneakers en oversized foute kersttrui.

Kom maar op met al die Instagram foto's!

Top